Skoro Obołonia można dostać za 3,70 to te 5 zł to też jest zdzierstwo A Obołonia trzeba było jesczce importować
Klasyczne ględzenie o cenach
Collapse
X
-
To co wypisujecie w temacie Artezana dowodzi, że jednak szpilka trafiła w czułe punkty. Niech lepiej admin przeniesie to do przechmielin włącznie z zupełnie niepotrzebnym wpisem kolegi Piwoteka. Pioterb4 odpuść już sobie pisanie w tym temacie bo mam wrażenie, że gadam z telewizorem i to z uszkodzoną funkcją wyłączania.
Comment
-
-
Kolego cap-n-go, po pierwsze, to nie pisałem tego do Ciebie - dawałem jedynie dobre rady kolegom z Artezanu, żeby wiedzieli, jak pozycjonowac cenowo swoje piwo.
Po drugie: udowodnij, że Pinta sprzedaje witbiera taniej o złotówkę od AleBrowaru. To ja Ci wtedy udowodnię coś całkiem odwrotnego. A w ogóle, to znam, sklepy, gdzie Obolon Bile kosztuje 6 zł.
Po trzecie: Ja nie faworyzuję AleBrowaru, jak mi się coś u nich nie podoba, to sam im o tym piszę. A jak mi się podoba, to piszę na forum. Nie wylewam swoich żalów na forum, nie przedstawiam bzdurnych argumentów świadczących o całkowitej nieznajomości rynku i podstaw ekonomii.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedziNo i po co te żałosne docinki, nie pisałem o 3,7 tylko o 5zł. Pinta która sprzedaje lepszego Witbiera złotówkę taniej udowadnia, że da się jednak trochę korzystniej niż Twój faworyzowany AleBrowar.Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Po pierwsze : jak takim szyderstwem i złośliwością nasycone są Twoje rady to już wiem jak powstała maksyma Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradzę sobie sam.
Po drugie : Idź do zofmaru ( z nowym właścicielem który podniósł ceny wszystkich piw) i kup Viva La Wita a następnie idź wróc do Piwoteki i kup Lady Blanche - będzie razem ze 4 kilometry do przejechania z 6 sierpnia na Pomorską. Tyle w temacie udowadniania ceny, myślę że posiadając samochód powinno się udać w taki sposób dostrzec złotówkę różnicy.
Po trzecie faworyzujesz bo pisałeś o tym wprost na swojej stronie. Tych wycieczek o ekonomii nie skomentuję, jak widać złośliwości akumulujesz nie tylko w "radach".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze : jak takim szyderstwem i złośliwością nasycone są Twoje rady to już wiem jak powstała maksyma Boże chroń mnie przed przyjaciółmi, z wrogami poradzę sobie sam.
Po drugie : Idź do zofmaru ( z nowym właścicielem który podniósł ceny wszystkich piw) i kup Viva La Wita a następnie idź wróc do Piwoteki i kup Lady Blanche - będzie razem ze 4 kilometry do przejechania z 6 sierpnia na Pomorską. Tyle w temacie udowadniania ceny, myślę że posiadając samochód powinno się udać w taki sposób dostrzec złotówkę różnicy.
Po trzecie faworyzujesz bo pisałeś o tym wprost na swojej stronie. Tych wycieczek o ekonomii nie skomentuję, jak widać złośliwości akumulujesz nie tylko w "radach".
Zaglądając tutaj oczekuję info o Artezanie a nie wojny opartej na teorii spiskowej o ceny i faworyzowanie AleBrowar! Tyle w temacie nie będe karmił trolla.Na burzliwej: Tripel XXX
Na cichej: Amber Ale,
W butelkach: Belgian Wheat, AIPA, Porter Bałtycki, American Stout,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziI ceny nie za wysokie, wit to powinien gdzieś ok. 3,70 kosztować, bo tyle Obolon Białe w sklepie kosztuje..."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pinta tak się cenowo wypremiumowała, że ich piwa się w Płocku nie sprzedawały i już ich nie będzie. Przy takich cenach nie spróbuje Artezana i AleBrowaru. Bo ja nie jestem w stanie kupić po kilka skrzynek ich piw. Ale co tam. Sprzedawajcie wita za 10 pln za butelkę 0.33 pewnikiem będzie sprzedawało wam się jak burza. I dzięki temu wasz browar będzie prawdziwie regionalny, bo nikt nie będzie go chciał brać do dystrybucji i będziecie go sprzedawać wokół komina.
Czy ja chce, żeby wasze piwo było za 2.30? Nie , ja mogę za nie zapłacić i 7 pln, ino żeby ktoś je sprowadził do tego cholernego Płocka. Ino masa klientów nie chce płacić tych 7 pln za butelkę.
JAk offtop, to offtop. W Płocku ograniczyli się do najgorszego piwa z Piny, czyli bezchmielowego Ataku Chmielu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziPinta tak się cenowo wypremiumowała, że ich piwa się w Płocku nie sprzedawały i już ich nie będzie./.../.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziBo oczywiście premimizując i marżując można się powywyższać nad resztą, ceny z kosmosu ale jest dobre pozycjonowanie, niech nam żyje maksymalizacja a kto nie z nią, ten przeciwko nam
Jak jesteś przeciwko maksymalizacji, to sugeruję picie piw marketowych z Van Pura, one nie są dobrze pozycjonowane, relewantne i premiucośtam.
Śmieszne, że browar jeszcze nic nie sprzedał, a już są głosy że będzie drogo i do dupy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedziSprzedawajcie wita za 10 pln za butelkę 0.33 pewnikiem będzie sprzedawało wam się jak burza.
I dzięki temu wasz browar będzie prawdziwie regionalny, bo nikt nie będzie go chciał brać do dystrybucji i będziecie go sprzedawać wokół komina.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Niewidzialna ręka rynku sama wszystko wyrówna bez naszej pomocy w tym wątku.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Lwówek:
Belg podrożał na 4,85 zł
Wiedeński kupiłem za 4,69 zł
Comment
-
-
Pogratulować cen.
Po ile chodzi u Was Żywiecki porter, bo ja w granicach 4,50 tylko widujęVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika disko Wyświetlenie odpowiedziPinta Viva La Wita! 6,50 zł
Comment
-
Comment