Klasyczne ględzenie o cenach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Nowy rok, nowe składki. W 2016- 1120zł yeaaahh.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10790

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Nowy rok, nowe składki. W 2016- 1120zł yeaaahh.
      Czyli cena piwa w górę
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• Shedao
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🥛🥛🥛🥛
        • 2007.09
        • 930

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bolo88 Wyświetlenie odpowiedzi
        W Ciechan na Foksal dostępny na kranie 16 zł za 0,3
        ... a już chciałem napisać coś miłego nt. Tenczynka - że jest ciekawiej, niż myślałem. No i jest. Ale w cenach iście kraftowych - to raczej podziękuję.

Comment

• Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
          ... a już chciałem napisać coś miłego nt. Tenczynka - że jest ciekawiej, niż myślałem. No i jest. Ale w cenach iście kraftowych - to raczej podziękuję.
          Zobaczymy za ile będzie w sklepach. Mimo wszystko chyba i tak będzie tańszy niż np. Hades, który był w Płocku dostępny w cenie 12 zł za butelkę 0,33. Skoro w knajpie w Bielsku kosztuje 11 zł za 0,3, to butelka w sklepie będzie pewnie tańsza. Stawiam cenę 8 zł za butelkę 0,3 bo w takich ma być sprzedawane.
          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Cooper
            🥛🥛🥛
            • 2002.11
            • 6059

Ile ??????!!!
            Ta cena już minimalnie przebija pintowego (a więc prawie 2 razy większego objętościowo) Guinnessa w dublińskim pubie . Przeliczania ceny 0,3 litra piwa w pubie w Dublinie i pubie na Foksal już nawet nie chcę robić.
            Nie sądziłem że już takim bogatym krajem jest moja ojczyzna. Fajnie niebawem będzie wrócić do tego raju.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9800

Cooper, daleko masz, nie nadanżasz więc... .

Pozwól, że zacytuję za jan.bodakowski.salon24.pl:

"Ulica Foksal jest jedną z najbardziej reprezentatywnych ulic Warszawy. U jej końca mieści się siedziba Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich w której regularnie odbywają się różne patriotyczne spotkania z pisarzami czy politykami. Po środku Foksal ma swoją luksusową siedzibę kuźnia kadr lewicy czyli Krytyka Polityczna. Niedawno w budynku na rogu Nowego Światu i Foksal swoją działalność rozpoczęła piwiarnia Ciechan na Foksal, która niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów."

Płacisz nie tylko za piwo, ale i za miejsce...

PS. Zaznaczenia w cytowanym tekście - moje .
              PS 2. Szukałem wczoraj w necie natchnienia na piątek, 13-go przy piwie, znalazłem tę informację, przeczytałem, i... wylądowałem w "Samych Kraftach".

Comment

• Cooper
                🥛🥛🥛
                • 2002.11
                • 6059

Tak, tak Panzer niby to wiem... splendor aż bije po oczach jak na Champs-Élysées.
                Tak myślałem też właśnie o tym motywie nazwijmy to patriotycznym który sam wskazałeś, ale nie chciałbym go rozwijać i kontynuować w tym kontekście.
                Ostatecznie chodziło mi tylko o cenę piwa.
                Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                  Cooper, daleko masz, nie nadanżasz więc... .

Pozwól, że zacytuję za jan.bodakowski.salon24.pl:

"Ulica Foksal jest jedną z najbardziej reprezentatywnych ulic Warszawy. U jej końca mieści się siedziba Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich w której regularnie odbywają się różne patriotyczne spotkania z pisarzami czy politykami. Po środku Foksal ma swoją luksusową siedzibę kuźnia kadr lewicy czyli Krytyka Polityczna. Niedawno w budynku na rogu Nowego Światu i Foksal swoją działalność rozpoczęła piwiarnia Ciechan na Foksal, która niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów."

Płacisz nie tylko za piwo, ale i za miejsce... (...)
                  Dlatego też ceny w lokalu na Foksal w ogóle nie brałem pod uwagę, chociaż głośny ostatnio temat Lumpeksu i punktu odrobaczania w Rezydencji Foksal odznacza się pewną rysą na tym idyllicznym obrazie raju...
                  BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9800

To będzie off-top na tematy "Ciechan na Foksal" i "FCJP" .
                    Najpierw FCJP - wspomogłem się nieco Onetem:
                    Nie należy mylić tych dwóch przymiotników, różnią się bowiem znaczeniem i pomyłka może być kompromitująca dla autora wypowiedzi. Warto zatem zapamiętać, że:
                    • reprezentacyjny to taki, którego można bez wstydu pokazywać; okazały: Kompania Reprezentacyjna Wojska Polskiego;
                    • reprezentatywny to in. typowy; taki, który ma cechy charakterystyczne dla jakiejś grupy a. zbioru: To reprezentatywny przykład tego stylu w malarstwie.

Dzięki Bogu Foksal to nie jest TYPOWA ulica w Warszawie...
                    A teraz Ciechan na Foksal - jeśli zamiast sensownego miejsca do napicia się piwa (być może nawet nieracjonalnie drogiego) lokal ten "niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów", to ja chyba na piwo pójdę gdzie indziej...
                    Zdrowie wszystkich patriotów .

Comment

• emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

Zabawna sytuacja byłaby, gdyby okazało się, że piwa z BRJ są tańsze w pubach obok, np w PiwPaw Beer Heaven od tych lanych w Ciechanie na Foksal

Comment

• WojciechT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2546

Ładnie pojechali, w podobnej lub niewiele wyższej cenie są u nas lane RISy zza wielkiej wody lub przynajmniej importowane z Europy.

Comment

• becik
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                          A teraz Ciechan na Foksal - jeśli zamiast sensownego miejsca do napicia się piwa (być może nawet nieracjonalnie drogiego) lokal ten "niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów", to ja chyba na piwo pójdę gdzie indziej...
                          A ja tam lubię chodzić na beczkowego portera czy AIPĘ w cenie 14 zł. Jest dla mnie sensownym miejscem, a obecność narodowców mi nie przeszkadza (może dlatego, że są mi bliżsi w poglądach niż hipsterzy z brodami a'la krasnal ogródkowy)
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19288

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Zabawna sytuacja byłaby, gdyby okazało się, że piwa z BRJ są tańsze w pubach obok, np w PiwPaw Beer Heaven od tych lanych w Ciechanie na Foksal
                            Dostanie lanych piw BRJ to sztuka. Skarżył się na to właściciel Frodo, więc podejrzewam, że w PiwPaw nie będzie.

Comment

• WojciechT
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2012.09
                              • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              a obecność narodowców mi nie przeszkadza (może dlatego, że są mi bliżsi w poglądach niż hipsterzy z brodami a'la krasnal ogródkowy)
                              Zdziwiłbyś się, jak wielu spośród tych hipsterów ma poglądy prawicowe czy narodowe aczkolwiek patrzę teraz z pozycji niewarszawskiej, może u Was jest inaczej.

Comment

• Dukat_WSI
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2015.03
                                • 781

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedzi
                                Zdziwiłbyś się, jak wielu spośród tych hipsterów ma poglądy prawicowe czy narodowe aczkolwiek patrzę teraz z pozycji niewarszawskiej, może u Was jest inaczej.
                                Tak samo wśród kudłatych od groma narodowców i prawicowców.

Comment

Przetwarzanie...
                                X