Nowy rok, nowe składki. W 2016- 1120zł yeaaahh.
Klasyczne ględzenie o cenach
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNowy rok, nowe składki. W 2016- 1120zł yeaaahh.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bolo88 Wyświetlenie odpowiedziW Ciechan na Foksal dostępny na kranie 16 zł za 0,3
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi... a już chciałem napisać coś miłego nt. Tenczynka - że jest ciekawiej, niż myślałem. No i jest. Ale w cenach iście kraftowych - to raczej podziękuję.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bolo88 Wyświetlenie odpowiedziW Ciechan na Foksal dostępny na kranie 16 zł za 0,3
Ta cena już minimalnie przebija pintowego (a więc prawie 2 razy większego objętościowo) Guinnessa w dublińskim pubie . Przeliczania ceny 0,3 litra piwa w pubie w Dublinie i pubie na Foksal już nawet nie chcę robić.
Nie sądziłem że już takim bogatym krajem jest moja ojczyzna. Fajnie niebawem będzie wrócić do tego raju.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper, daleko masz, nie nadanżasz więc... .
Pozwól, że zacytuję za jan.bodakowski.salon24.pl:
"Ulica Foksal jest jedną z najbardziej reprezentatywnych ulic Warszawy. U jej końca mieści się siedziba Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich w której regularnie odbywają się różne patriotyczne spotkania z pisarzami czy politykami. Po środku Foksal ma swoją luksusową siedzibę kuźnia kadr lewicy czyli Krytyka Polityczna. Niedawno w budynku na rogu Nowego Światu i Foksal swoją działalność rozpoczęła piwiarnia Ciechan na Foksal, która niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów."
Płacisz nie tylko za piwo, ale i za miejsce...
PS. Zaznaczenia w cytowanym tekście - moje .
PS 2. Szukałem wczoraj w necie natchnienia na piątek, 13-go przy piwie, znalazłem tę informację, przeczytałem, i... wylądowałem w "Samych Kraftach".
Comment
-
-
Tak, tak Panzer niby to wiem... splendor aż bije po oczach jak na Champs-Élysées.
Tak myślałem też właśnie o tym motywie nazwijmy to patriotycznym który sam wskazałeś, ale nie chciałbym go rozwijać i kontynuować w tym kontekście.
Ostatecznie chodziło mi tylko o cenę piwa.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziCooper, daleko masz, nie nadanżasz więc... .
Pozwól, że zacytuję za jan.bodakowski.salon24.pl:
"Ulica Foksal jest jedną z najbardziej reprezentatywnych ulic Warszawy. U jej końca mieści się siedziba Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich w której regularnie odbywają się różne patriotyczne spotkania z pisarzami czy politykami. Po środku Foksal ma swoją luksusową siedzibę kuźnia kadr lewicy czyli Krytyka Polityczna. Niedawno w budynku na rogu Nowego Światu i Foksal swoją działalność rozpoczęła piwiarnia Ciechan na Foksal, która niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów."
Płacisz nie tylko za piwo, ale i za miejsce... (...)BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
To będzie off-top na tematy "Ciechan na Foksal" i "FCJP" .
Najpierw FCJP - wspomogłem się nieco Onetem:
Nie należy mylić tych dwóch przymiotników, różnią się bowiem znaczeniem i pomyłka może być kompromitująca dla autora wypowiedzi. Warto zatem zapamiętać, że:
• reprezentacyjny to taki, którego można bez wstydu pokazywać; okazały: Kompania Reprezentacyjna Wojska Polskiego;
• reprezentatywny to in. typowy; taki, który ma cechy charakterystyczne dla jakiejś grupy a. zbioru: To reprezentatywny przykład tego stylu w malarstwie.
Dzięki Bogu Foksal to nie jest TYPOWA ulica w Warszawie...
A teraz Ciechan na Foksal - jeśli zamiast sensownego miejsca do napicia się piwa (być może nawet nieracjonalnie drogiego) lokal ten "niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów", to ja chyba na piwo pójdę gdzie indziej...
Zdrowie wszystkich patriotów .
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA teraz Ciechan na Foksal - jeśli zamiast sensownego miejsca do napicia się piwa (być może nawet nieracjonalnie drogiego) lokal ten "niewątpliwie stanie się miejscem integracji polskich patriotów", to ja chyba na piwo pójdę gdzie indziej...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziZabawna sytuacja byłaby, gdyby okazało się, że piwa z BRJ są tańsze w pubach obok, np w PiwPaw Beer Heaven od tych lanych w Ciechanie na Foksal
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzia obecność narodowców mi nie przeszkadza (może dlatego, że są mi bliżsi w poglądach niż hipsterzy z brodami a'la krasnal ogródkowy)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziZdziwiłbyś się, jak wielu spośród tych hipsterów ma poglądy prawicowe czy narodowe aczkolwiek patrzę teraz z pozycji niewarszawskiej, może u Was jest inaczej.
Comment
-
Comment