Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel
Wyświetlenie odpowiedzi
Porozmawiaj z travelerem o...
Collapse
X
-
Porozmawiaj z travelerem o...
Tagi: brak
-
-
Pinta? well...no comments...uważam, ze to musi być nasz słód , chmiel, woda, gleba. No dobra, raczkuję w tym i jestem juniorem ))) pozdro
Przy zastosowaniu takiego podziału jak go opisałeś (pijmy tylko to co nasze) zachodzą pewne trudnosci: marcowe, koźlak, helles to niemieckie style a przez długi czas były warzone przez polskie browary wieć zaliczają się do naszych czy obcych? To, że obecnie mamy na półkach sklepowych hegemonię lagera to też tak po prawdzie nie nasz wymysł a zasługa ekspansywnosci bawarskiej szkoły piwowarskiej. Cięzko jest więc tak wyraźnie to rozgraniczyć gdy zaczniemy tą sprawę rozdrabniać. Rózne pomysły i różne trendy migrują pomiędzy nacjami i wydaje mi sie, ze generalnie ejst to jednak pozytywne zjawisko.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziGrodziskie to jak najbardziej styl z naszych ziem. Pierwsza Pomoc i Ale Szycha też zostały uwarzona z udziałem wyłącznie polskich chmieli.
Przy zastosowaniu takiego podziału jak go opisałeś (pijmy tylko to co nasze) zachodzą pewne trudnosci: marcowe, koźlak, helles to niemieckie style a przez długi czas były warzone przez polskie browary wieć zaliczają się do naszych czy obcych? To, że obecnie mamy na półkach sklepowych hegemonię lagera to też tak po prawdzie nie nasz wymysł a zasługa ekspansywnosci bawarskiej szkoły piwowarskiej. Cięzko jest więc tak wyraźnie to rozgraniczyć gdy zaczniemy tą sprawę rozdrabniać. Rózne pomysły i różne trendy migrują pomiędzy nacjami i wydaje mi sie, ze generalnie ejst to jednak pozytywne zjawisko.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTak jest, oczyśćmy naszą strefę z obcej tkanki. Zacznijmy od wysłania ziemniaków z powrotem do Ameryki Południowej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedziW lutym 2010r zmienił się manager działu alkoholowego. Został nim Pan Artur Michalak. Rozmawiałem z nim o możliwości rozszerzenia oferty podczas przypadkowego spotkania w samym sklepie. Był bardzo zainteresowany i poprosił mnie o namiary na hurtownie dobrych piw polskich i zagranicznych. Wysłałem mu pokażnego maila z bezpośrednimi kontaktami do właścicieli hurtowni i działów handlowych. No i się zaczęło ! Najpierw był Ciechan, dziś masz ponad 150 piw. Bardzo cieszy mnie oferta piw zagranicznych, szczególnie belgijskich. Dużo klasztorniaków w dobrych cenach. Hitem był La Trappe Quadrupel za jedyne 17.99zł Kupiłem 17 butelek 0.7L.
Jeśli trafi się na człowieka z otwartą głową, a taką osobą jest właśnie Artur Michalak, to warto pomóc, jeśli o informacje i kontakty chodzi. Pomagajcie tak jak ja. Warto !!!
Namówiłem ostatnio właścicieli następnego miejsca (tym razem barku na Wawrzyszewie) na poszerzenie swojej oferty o dobre piwa. Już mam odzew mailowy, w którym zapraszją mnie na piwa z Konstancina. Niestety butelkowe, ale jest nadzieja, że pojawią się również wersje beczkowe. To miejsce to Dialog Cafe przy ul. Goldoniego 1. Właścicielem jest Pan Maciej Kondas.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika traveler Wyświetlenie odpowiedzito jest fajne uczucie jak się wie, ze pije się jedną z 1095 butelek warzonych w tym roku. PozdroJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNie doczytałeś kontry, nieprawdaż? A tam stoi jak byk, że piwo leżakowało 1095 dni, czyli nie mogło być uwarzone w tym roku. Ani w poprzednim.
Comment
-
Comment