Witam,
Nie znam się zbytnio na produkcji piwa,dopiero zaczynam zapoznawać sie z tematem...Mam jednak pytanie,może ktoś mógłby na nie odpowiedzieć....czy da się przeprowadzić wszystkie aminokwasy zawarte w piwie w aldehydy krótkołańcuchowe,by nie zaszła kondensacja aldolowa prowadząca do powstania długołańcuchowych aldehydów psujących smak piwa?Czy to wogóle możliwe?zawsze przecież będą w piwie białka,polipeptydy,ale jeśli nie będą degradowały do aminokwasów i jeśli powstałe aminokwasy się wyeliminuje,to można osiagnąć spory sukces.Jak sądzicie czy to możliwe?
Nie znam się zbytnio na produkcji piwa,dopiero zaczynam zapoznawać sie z tematem...Mam jednak pytanie,może ktoś mógłby na nie odpowiedzieć....czy da się przeprowadzić wszystkie aminokwasy zawarte w piwie w aldehydy krótkołańcuchowe,by nie zaszła kondensacja aldolowa prowadząca do powstania długołańcuchowych aldehydów psujących smak piwa?Czy to wogóle możliwe?zawsze przecież będą w piwie białka,polipeptydy,ale jeśli nie będą degradowały do aminokwasów i jeśli powstałe aminokwasy się wyeliminuje,to można osiagnąć spory sukces.Jak sądzicie czy to możliwe?
Comment