Szata Staropramena - oryginał a wersja eksportowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • duchtg
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 12

Staropramen, Pilsner

Zwrotna butelka, brak napisu import a przede wszystkim smak. Naprawdę, porównajcie smak. To są zupełnie inne piwa.
    Pozdrawiam

Comment

• pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

Ale nie opisuj mi tylko wrzuć zdjęcie, ok?

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

Podaj też ten adres owej największej rozlewni spod Monachium do której jeżdżą cysterny wypełnione czeskim Staropramenem by potem w butelkach przyjechać do Polski.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• duchtg
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2012.01
          • 12

Szata Staropramena

Adresu rozlewni nie znam i nie zamierzam poznawać. Do niczego nie jest mi to potrzebne. Jest to największa rozlewnia alkoholi z całego świata w Europie. Mieści się pod Monachium. Rozlewane są tam wina z Ameryki, Australii i Europy oraz wiele gatunków piw.
          Co do zdjęć to proponuję wejść na stronę staropramen.cz. Tak i tylko tak wygląda praski produkt. Dla dociekliwszych - proponuję odszukać jakieś czeskie hurtownie i spróbować znaleźć Staropramena z inną etykietą. Ja innej w Czechach nie spotkałem.
          Pozdrawiam

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

To podaj chociaż stronę internetową tej rozlewni, skoro jest największa w Europie topewnie takową posiada?

Na stronie Staropramena są ilustracje etykiet używanych na rynku krajowym, wersje eksportowe nie są uwzględnione. Ponawiam prośbę o zdjęcie nieoryginalnej butelki Pilznera Urquella.

Comment

• Cooper
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.11
              • 6056

Podobnie jak większość tu piszących nic nie słyszałem o rozlewaniu Staropramena w Polsce. Niemiecki rynek mnie z kolei nie interesuje więc nie wnikam, może i gdzieś pod Monachium jakaś rozlewnia jest.
              Etykiety znanych marek piw eksportowanych do wielu krajów zawsze lub prawie zawsze mają różnice grafiki (i mówię tu o etach głównych a nie kontrach). Np irlandzki Guinness ma zupełnie inne ety główne w Irlandii niż ety przeznaczone na kontynentalną część Europy lub do Ameryki. Wszystkie jednak etykiety (i piwa) są orginalne. Chyba że gdzieś by je podrabiali bez wiedzy firmy to wtedy inna sprawa.
              Wg mnie żadna sensacja.
              Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
              1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duchtg Wyświetlenie odpowiedzi
                Adresu rozlewni nie znam i nie zamierzam poznawać. Do niczego nie jest mi to potrzebne.
                Troll.
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• duchtg
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.01
                  • 12

Szata Staropramena

I o to mi właśnie chodzi. To nie jest żadna sensacja.
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                  Podobnie jak większość tu piszących nic nie słyszałem o rozlewaniu Staropramena w Polsce. Niemiecki rynek mnie z kolei nie interesuje więc nie wnikam, może i gdzieś pod Monachium jakaś rozlewnia jest.
                  Etykiety znanych marek piw eksportowanych do wielu krajów zawsze lub prawie zawsze mają różnice grafiki (i mówię tu o etach głównych a nie kontrach). Np irlandzki Guinness ma zupełnie inne ety główne w Irlandii niż ety przeznaczone na kontynentalną część Europy lub do Ameryki. Wszystkie jednak etykiety (i piwa) są orginalne. Chyba że gdzieś by je podrabiali bez wiedzy firmy to wtedy inna sprawa.
                  Wg mnie żadna sensacja.
                  Mnie też nie interesuje gdzie rozlewane są piwa. Wiem tylko jaka jest różnica między piwem produkowanym w jego rodzimym browarze a produkowanym na skalę masową i rozlewanym w innym miejscu. Nie interesują mnie też etykiety i różnice między nimi. Smak - tylko to mnie interesuje. Staropramen i Pilsner to tylko przykłady, prawie każdy tak robi. Kilka pytań, na które odpowiedzcie sobie sami: - dlaczego wyspecjalizowane sklepy piwne mają piwa, których smak różni się znacznie od tych o takich samych nazwach a kupionych w jakimś markecie?, - czy Pilsner produkowany w Polsce smakował tak samo jak czeski, - czy Kozel z Kompanii będzie takim samym piwem?.
                  Kupcie piwo o tej samej nazwie w markecie i w jakimś wyspecjalizowanym sklepie i porównajcie smak.
                  Ze swojej strony kończę tę dyskusję. Z całym szacunkiem dla Was ale naprawdę nie chce mi się nawet zagłębiać w temat i szukać adresu rozlewni. Nie interesuje mnie to. I tak jak zacząłem - to nie jest żadna sensacja, to jest coś zupełnie normalnego na całym świecie. Po raz ostatni - znajdźcie piwa o tych samych nazwach i porównajcie smak i zastanówcie się czy możliwe jest aby jeden browar miał dwie linie produkcyjne piwa o tej samej nazwie? Nie, są to piwa produkowane w innych niż ich rodzimy browar miejscach i rozlewane w jeszcze innych.
                  Pozdrawiam

Comment

• pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

Ze swojej strony kończę tę dyskusję
                    Przecież nawet jej nei zaczeliśmy. Powypisywałeś trochę bzdur a jak zostałeś poproszony o konkrety to uciekasz. Z tą rozlewnią w Monachium jest tak jak z UFO i Yeti - ktoś niby widział/rozmawiał ale też adresu nie zna i szukać nie zamierza. Rozumiem, że fotki "nieoryginalnego" Pilznera się nie doczekam?
                    Nie, są to piwa produkowane w innych niż ich rodzimy browar miejscach i rozlewane w jeszcze innych.
                    Tpo gdzie jest warzony PU, który trafia na eksport? Tylko konkrety, bez bajdurzenia.
                    Last edited by pioterb4; 2012-04-10, 09:06.

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

Kupcie piwo o tej samej nazwie w markecie i w jakimś wyspecjalizowanym sklepie i porównajcie smak.
                      Bredzisz.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• darekd
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12565

Ze swojej strony kończę tę dyskusję.
                        Jedyny optymistyczny akcent w tej dyskusji. Proponuję wywalić całą dyskusję, tam gdzie stosowne miejsce.

Comment

• Krzysiu
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2001.02
                          • 14936

Jak ja komuś przygadam, to jest awantura, że niby chamski jestem. A tu co się dzieje? Gość posiadł kamień filozoficzny, a same obelgi na niego lecą.

Comment

Przetwarzanie...
                          X