Zbliża się okres wakacji, kończą się kursy językowe. Żeby nie wypaść z rytmu chciałbym kontynuować naukę na platformie. Czy ktoś z Was może polecić jakiś kurs on-line? Jest tego od cholery, ale nie chciałbym kupić jakiegoś gówna. Jakie macie doświadczenia z takimi kursami?
Angielski - kurs e-learning
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
A na jakim poziomie jesteś? Ja się uczyłem angielskiego ładnych parę lat, ale najwięcej dało mi regularne oglądanie Top Gear . Albo inne programy po angielsku, moim zdaniem najlepsza forma nauki to osłuchanie się i oczytanie, ale do tego trzeba mieć solidne podstawy.JEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Skończyłem kurs na poziomie A2 (pre-intermediate). E-learning by mi pasował, bo są dni, że sporo czasu w pracy spędzam bezproduktywnie i mógłbym się uczyć w tym czasie.
Comment
-
-
Ja bym na twoim miejscu zaczal czytac ksiazki po angielsku. Sa dostepne ksiazki z uproszczonym slownictwem, to pomaga w nauce slownictwa z kontekstu."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziJa bym na twoim miejscu zaczal czytac ksiazki po angielsku. Sa dostepne ksiazki z uproszczonym slownictwem, to pomaga w nauce slownictwa z kontekstu.
Comment
-
-
Oczywiście. Wpisz w Google coś w stylu "angielski wersje uproszczone" i powinieneś coś znaleźć.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziBardzo przydatne info. Czy takie książki są jakoś oznaczone ?
Jesli ktos jest na poziomie srednio zaawansowanym proponuje serie ksiazek
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. Sa to ksiazki dla dzieci, ale bardzo dobrze je sie czyta."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Dziękuje wszystkim na porady. Rzeczywiście daruje sobie ten e-learning. Kupię sobie jakąś książkę plus będę czytał artykuły necie. Tymczasem mam jeszcze jedno zapytanie http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=98655
Comment
-
-
Też dorzucę parę groszy. Swego czasu przygotowywałem się do egzaminu z angielskiego na uczelni, chcąc popracować samemu zakupiłem kurs multimedialno - książkowy Angielski No problem! + z programem super memo.
Powiem szczerze, że do nauki miałem słomiany zapał, ale przerobiłem kilka lekcji (dość obszernych) i do tej pory pamiętam większość z tych rzeczy (przynajmniej tak mi się wydaje).
Wychodzi w sumie 20 - 30min dziennie, grunt to uczyć się regularnie. Przed każdą lekcją są powtórki poprzednich. Zamiast uczyć się lawiny pojedynczych słów, jest nastawienie również na całe zwroty, wyrażenia etc.
No i również polecam Ci czytanie angielskich książek z dostosowaniem do konkretnego poziomu.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment