Zbliża się okres wakacji, kończą się kursy językowe. Żeby nie wypaść z rytmu chciałbym kontynuować naukę na platformie. Czy ktoś z Was może polecić jakiś kurs on-line? Jest tego od cholery, ale nie chciałbym kupić jakiegoś gówna. Jakie macie doświadczenia z takimi kursami?
Angielski - kurs e-learning
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
A na jakim poziomie jesteś? Ja się uczyłem angielskiego ładnych parę lat, ale najwięcej dało mi regularne oglądanie Top Gear. Albo inne programy po angielsku, moim zdaniem najlepsza forma nauki to osłuchanie się i oczytanie, ale do tego trzeba mieć solidne podstawy.
JEDNO PIVKO NEVADI! -
Skończyłem kurs na poziomie A2 (pre-intermediate). E-learning by mi pasował, bo są dni, że sporo czasu w pracy spędzam bezproduktywnie i mógłbym się uczyć w tym czasie.Comment
-
Ja bym na twoim miejscu zaczal czytac ksiazki po angielsku. Sa dostepne ksiazki z uproszczonym slownictwem, to pomaga w nauce slownictwa z kontekstu."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Comment
-
Oczywiście. Wpisz w Google coś w stylu "angielski wersje uproszczone" i powinieneś coś znaleźć.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Jesli ktos jest na poziomie srednio zaawansowanym proponuje serie ksiazek
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. Sa to ksiazki dla dzieci, ale bardzo dobrze je sie czyta."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Dziękuje wszystkim na porady. Rzeczywiście daruje sobie ten e-learning. Kupię sobie jakąś książkę plus będę czytał artykuły necie. Tymczasem mam jeszcze jedno zapytanie http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=98655Comment
-
Też dorzucę parę groszy. Swego czasu przygotowywałem się do egzaminu z angielskiego na uczelni, chcąc popracować samemu zakupiłem kurs multimedialno - książkowy Angielski No problem! + z programem super memo.
Powiem szczerze, że do nauki miałem słomiany zapał, ale przerobiłem kilka lekcji (dość obszernych) i do tej pory pamiętam większość z tych rzeczy (przynajmniej tak mi się wydaje).
Wychodzi w sumie 20 - 30min dziennie, grunt to uczyć się regularnie. Przed każdą lekcją są powtórki poprzednich. Zamiast uczyć się lawiny pojedynczych słów, jest nastawienie również na całe zwroty, wyrażenia etc.
No i również polecam Ci czytanie angielskich książek z dostosowaniem do konkretnego poziomu.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment