A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w d...?
Collapse
X
-
Marusia, weizenbier w dosłownym tłumaczeniu to właśnie piwo pszeniczne. Nazwa gatunku to Hefe-Weizen. Berliner Weisse, Grodziskie czy Gose to też Weizenbier. Chciałem tylko sprostować.Comment
-
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Zapomniałeś dodać, że ich głównym składnikiem jest woda.
Oczywiście, uważam, że forma jakiej użył hasintus nie jest najszczęśliwsza, nie każdy ma poczucie humoru. Lepiej było napisać, tak jak napisał darko, choć per saldo, to ten wpis jest ostrzejszy.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiazwłaszcza, że Becik jest idealnym przykładem możliwego odzewu z szerokiego rynku - warto znać takie opinieTylko bez kopów w dupę, bo potrafię oddać. Wity bardzo lubię i mam nadzieję, że napiję się Artezanowego gdzieś poza Sketchem.
Comment
-
Wiecie co.... wszystkim Wam bym kopa zasadził
Marudzicie
A co do wita, to całkiem mi smakował. Pachnie pięknie. Jak dla mnie troszkę za mało treściwy. Piana też do poprawy. Trzeba go jeszcze dopieścićTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Słowo "weizenbier" jednak odnosi się do piwa pszenicznego typu niemieckiego - "hefe" to tylko jego odmiana, z drożdżami. Berliner Weisse nazywa się weisse. Oczywiście w dosłownym tłumaczeniu to po prostu "piwo pszeniczne", ale jeśli chodzi o nazewnictwo gatunkowe, dotyczy ono właśnie tego jednego, bananowo-goździkowego.Comment
-
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
(i żeby nie było, ze nie przepadając za witami nie potrafię obiektywnie ocenić)
otrzymałem w smaku tak naprawdę nagazowany, cytrynowy, lekko zleżały napój, na bazie piwa, którego w ogóle nie czułem, a który jednoznacznie mi się skojarzył z niedawno pitym radlerem? Zabronisz mi takiego porównania?
A może zamiast krytykować ocenę i gust konsumenta, który płaci niemałe pieniądze za Wasz produkt, uszanować jego opinię i potraktować to jako wyzwanie by następną warkę uwarzyć lepszą? Ale nie, lepiej stwierdzić, że klient jest "gupi" i się nie zna. Świetne podejście. Sądzisz, ze jak wszyscy tu jesteśmy forumowiczami to będą się rozlegały tylko i wyłącznie peany i zachwyty?
Barman mówiąc o tym piwie powiedział - pszeniczne z cytrynowym smakiem.
Wątpię aby wszystko co jest w Sketchu wypili forumowicze, większość wypiją normalni ludzie, którzy zamiast szlachetności, cudowności i niedocenionego artyzmu tego wita zauważą w nim jedynie mocno cytrynowe piwo.
Możesz mnie uważać za piwnego laika nieznającego się na niczym, z jakimś tam świadectwem, mnie to grzeje. Bo piwo jakie wypiłem nie podeszło mi, nie było warte swoich pieniędzy, ba, nie było warte nawet połowy tej kwoty. Ja jestem klientem i wyrażam swoją opinię za towar jaki zapłaciłem. A Ty jako producent, wyraziłeś już swoją opinię o tym kliencie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Miałem na myśli becika-forumowicza a nie becika-klienta, więc niezbyt rozumiem uwagi na temat ile i komu zapłaciłeś za to piwo. Spójrz na swoją ocenę piwa Alebrowaru, dałeś najwięcej punktów za smak w całym wątku.
Co do zleżałego napoju to już raz wypowiedziałeś się w temacie warszawskiej wody. Dobranoc.Comment
-
Miałem na myśli becika-forumowicza a nie becika-klienta, więc niezbyt rozumiem uwagi na temat ile i komu zapłaciłeś za to piwo. Spójrz na swoją ocenę piwa Alebrowaru, dałeś najwięcej punktów za smak w całym wątku.
Co do zleżałego napoju to już raz wypowiedziałeś się w temacie warszawskiej wody. Dobranoc.
Dobranoc.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiejComment
-
Jak to tylko piwo? To jest AŻ piwo
A czym się różni jeden od drugiego??JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Nie czepiajcie się mnie bo naprawdę w tym piwie czułem cytrynę, no dobra, skórki cytrusowe także, czułem w ustach cytrynowy napój, także wsadzając nos do szklanki czułem zapach cytryn/cytrusów. I nie jest to moje odosobnione zdanie, małżonka tez powiedziała, ze jest to wybitnie piwo cytrynowe
Mój własny półroczny byl już całkowicie klarowny, cytrynowy i bardzo mi smakował, chociaż nie jestem wielkim fanem tego gatunku.
Zas porównanie do Radlera, to obraza dla 'chemmobile', który ujrzał w tym ptysiu nowoczesność i postęp, której nie zatrzymają malkontenci, a tutaj okazuje się, że ta jego nowocześność to marna podróbka starego wiejskiego stylu piwa, który prawie był by przepadł, ale zostal wskrzeszony przez jakiegoś belgijskiego zacofanego malkontenta.Ostatnia zmiana dokonana przez Robert13; 2012-07-24, 23:02.Comment