A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w d...?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Zas porównanie do Radlera, to obraza dla 'chemmobile', który ujrzał w tym ptysiu nowoczesność i postęp
    Jeśli tchórzliwie nie potrafisz zacytować tej mojej wypowiedzi, to może starczy ci na tyle jaj, żeby te insynuacje tutaj odszczekać?

O Radlerze jako piwie mówicie tylko wy, nawet producent nie ukrywa, że to mieszanka piwa z napojem. Przydałoby się trochę rozeznania w rynku, zanim zabierze się głos wśród takich fachowców na forum, nie uważasz Roberciku?
    A zamieszanie wokół opinii becika czytam z rozbawieniem. Jakby to wypuścił EDI, to wszyscy jak niewolnicy na skinienie Pana lali by tutaj wiadra pomyj. No ale przecież to browar rzemieślniczy wypuścił piwo, więc szacun, szacun, szacun. Hipokryzja i tyle.
    Becik, na przyszłość używaj opisów w stylu "intensywne, aż za mocne nuty cytrusowe" i broń Boże nie porównuj do innych produktów na rynku. Może wówczas ominie cię ekskomunika.
    Niektórzy uważają, że ich działalność należy oceniać pod kątem ilości włożonej pracy i pieniędzy, a nie jakości produktu końcowego.
    Last edited by chemmobile; 2012-07-25, 07:16.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
      A zamieszanie wokół opinii becika czytam z rozbawieniem. Jakby to wypuścił EDI, to wszyscy jak niewolnicy na skinienie Pana lali by tutaj wiadra pomyj. No ale przecież to browar rzemieślniczy wypuścił piwo, więc szacun, szacun, szacun. Hipokryzja i tyle.
      No tak, widzę, że już nawet nie musisz posmakować naszego piwa, wystarcza jeden post becika przyrównujący nasze piwo do pomyj na zasadzie "nie znam się, ale się wypowiem, bo mam do tego prawo"; i już tak pozostanie, tej gęby nie pozbędziemy się nigdy.

Źle się stało, ze Becik nie poczekał ze swoją odważną opinią do czasu, aż nieco bardziej zakorzenimy się na rynku, źle, że Hasintus wypunktował jego wypowiedź.

Wątek w zasadzie można zamknąć, od teraz oceny będą się dzielić na tych co się obawiają rękoczynów i tych co nie.

A co do cytryny: jej użycie to był jednorazowy eksperyment, zainspirowany jednym z belgijskich witbierów, w kolejnych warkach już bezpiecznie używamy pomarańczy, czasem z mniejszościowym dodatkiem innych cytrusów. Będzie Pan zadowolony.

Comment

• chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coder Wyświetlenie odpowiedzi
        No tak, widzę, że już nawet nie musisz posmakować naszego piwa (...)
        Ooo, kolejny widzący w moich wypowiedziach coś, czego nie napisałem. Może zamiast tworzenia sobie chochołów i prowadzenia z nimi dzielnej walki skupisz się na zrozumieniu mojej wypowiedzi?
        Nie czepiam się samego piwa, bo jak słusznie zauważyłeś, jeszcze nie miałem okazji go spróbować. Pretensje mam do sposobu krytyki opinii becika. Mi jeszcze nie zlasowało mózgu od miłości do piwa i potrafię zachować zdrowy rozsądek nie popadając w hipokryzję i wazeliniarstwo.
        Jeśli rzeczywiście piwo w odbiorze jest takie, jak to becik opisał, to najzwyczajniej w świecie dodano za dużo "przypraw". Wyszło piwo niezbalansowane i tyle.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Wątek w zasadzie można zamknąć, od teraz oceny będą się dzielić na tych co się obawiają rękoczynów i tych co nie.
          Raczej nogoczynów.

Chem, z osób nie związanych z Artezanem porównanie Becika skrytykował w zasadzie tylko Kopyr, więc nie generalizuj, bo ci zasadzę kopa w dupę. Coś czuję, że to wyrażenie zrobi karierę na zlocie.

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Było "z karata", było "z laczka" było "z barbary", było "cycki se usmaż" to myślę, że "zasadzić ci kopa w d.." też się przyjmie
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• hasintus
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2006.07
              • 850

wystarcza jeden post becika przyrównujący nasze piwo do pomyj na zasadzie "nie znam się, ale się wypowiem, bo mam do tego prawo";
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              Niby jakie świadectwo? Że zamiast świetnego wita takiego jak np tu:
              Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

(i żeby nie było, ze nie przepadając za witami nie potrafię obiektywnie ocenić)
              Gość ma ponad 10 tys postów i jest na Browar.biz od 2002 roku. To niby z samego bycia na forum powinien się znać. Niby nie lubi witbierów ale inne wity ocenił bardzo pozytywnie. On po prostu postanowił nam dokopać. Pozostaje mi tylko wierzyć, że zrobił to dla własnej przyjemności.

Comment

• docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
                Gość ma ponad 10 tys postów i jest na Browar.biz od 2002 roku. To niby z samego bycia na forum powinien się znać. Niby nie lubi witbierów ale inne wity ocenił bardzo pozytywnie. On po prostu postanowił nam dokopać. Pozostaje mi tylko wierzyć, że zrobił to dla własnej przyjemności.
                Też tu jestem od 2002 i podobno się nie znam . To naprawdę o niczym nie świadczy. Myślę hasintus, że zbyt emocjonalnie podszedłeś do sprawy. Wasz pierwszy, pomarańczowy wit niezbyt mi podchodził, w przeciwieństwie do drugiej, cytrynowej warki (bez skojarzeń ), którą uważam za świetnego, orzeźwiającego wita. Już wyczekuję trzeciego podejścia, które podobnież ma być pomarańczowo-cytrynowe.
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

On po prostu postanowił nam dokopać. Pozostaje mi tylko wierzyć, że zrobił to dla własnej przyjemności.
                  Śmiać się czy płakać?
                  Jaki niby miałbym cel dokopywać Wam? Z niecierpliwością oczekiwałem Waszych piw i spróbowałem na razie jedno, które mi nie podeszło, wyraziłem to, a Wy uważacie, że jestem złośliwy? A nie pomyslałeś, że to piwo może nie jest najwyższych lotów?

Teraz każdego kto sie niezbyt pochlebnie odezwie o Waszym piwie bedziecie uważać, że dokopuje Wam?

Przykro mi, że mnie rozczarowało Wasze piwo, a jeszcze bardziej mi przykro, że uważasz, ze robię to złośliwe i tylko dla własnej przyjemności.
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

Artezanowie, zamiast się pieklić, podalibyście lepiej, która warka (daty) jest cytrynowa, która cytrynowo-pomarańczowa.
                    Czy ta z terminem wrzesień (naklejka na keg) jest właśnie cytrynowo-pomarańczowa?
                    Last edited by leona; 2012-07-25, 12:42.

Comment

• hasintus
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2006.07
                      • 850

Ta co jest w Krakowie jest pomarańczowo-cytrynowa
                      Cytrynową już dawno wypiliście - to nie to co Warszawa

Comment

• leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

Ta co jest w Krakowie jest pomarańczowo-cytrynowa
                        No właśnie, bo cytrynowa była najlepsza, nawet lepsza od pomarańczowej

Comment

• Pancernik
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9793

Kurde, miałem się nie odzywać, ale mię letko poniosło.
                          Panowie od browaru z jeżem! Wejdźcie do cienia, napijcie się chłodnego piwa (może być wit ) i weźcie głęboki oddech!!!
                          Nie jestem fanem witów, choć niektóre mi smakują, z pewnością spróbuję Waszego wita (i ocenię! A co! Nie boję się!), ale - nawet jeśli będzie to piwna ambrozja i doznam smakowego orgazmu, to - jak w starym dowcipie o zaginionej srebrnej łyżeczce - niesmak po Waszych histerycznych (i niekulturalnych) reakcjach na krytykę pozostanie...

Piwowarskim primadonnom z muchami w nosie mówimy stanowcze NIE!

Comment

• coder
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.10
                            • 1347

Jacek, please daj już spokojnie zdechnąć tej nieszczęsnej dyskusji.

De gustibus non disputandum est, Becikowi nasze piwo nie posmakowało i trzeba z tym żyć.

Teraz, jak jakiś właściciel pubu będzie chciał poczytać o naszych piwach, to się dowie, że nie dość, że robimy podróbkę Radlera, to jeszcze będziemy go ganiać z bejzbolem jak ją skrytykuje.

Comment

• tomolek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 1752

Panowie, poczytajcie trochę o zasadach tzw. marketingu internetowego, bo kontynuując tę wymianę zdań brniecie w bardzo złym kierunku. Sami nakręcacie robienie syfu w tym wątku.
                              www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• tfur
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2006.05
                                • 1311

często śmigacie na piwo za 15 złotych?
                                pogratulować. ja na razie go nie spróbuję,
                                chociaż bym chciał. obym doczekał dnia,
                                w którym wasze piwa będą w wawie
                                naprawdę dostępne.
                                veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
                                X