A zasadził ci ktoś kiedyś kopa w d...?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Wiesz, zaimponowało mi takie podejście do klienta:
    - źle popatrzył: kop w tył i wynocha
    - skrzywił się: w mordę z pełnej garści
    - narzeka głośno: na glebę i kilka glanów w nery.
    I zdjęcie przed sklepem: tych panów nie obsługujemy. Niech sobie nie myślą, że im cokolwiek wolno.

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Trzeba przyznać, dość żenujące to było, fakt warzenia piw z wyższej półki nie uzasadnia przyznania monopolu na ocenę własnych wyrobów. Ciekawe jak teraz wybrnie z tej wypowiedzi jej autor.

Comment

• von_scheisse
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.02
        • 488

Szczerze? Jeszcze niedawno żałowałem, że w mojej okolicy nie mam szans na dostanie piwa z tego browaru. Po całej tej sprawie widocznej w tym wątku jakoś mi to przeszło...
        Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
        http://www.chmielnik-jakubowy.pl
        https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

Comment

• chemmobile
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.03
          • 2168

Rzeszowiak,
          a po co ma wybrnąć? Dla niego fakt robienia własnego piwa w celach komercyjnych jest wystarczającym usprawiedliwieniem dla gówniarskich zachowań. Aby przyznać się do błędu to trzeba mieć jaja i odrobinę honoru, a tak mamy przykład zwykłego chamstwa i tchórzostwa pod przykrywką anonimowego nicka internetowego. To tak jak przyjść na uroczystą kolację w gości, solidnie pierdnąć i udawać, że nic się nie stało...
          Last edited by chemmobile; 2012-07-26, 13:33.
          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

Nie chciał bym być na miejscy sędziów w KPR w Żywcu gdy wystartuje Artezan i nie wygra
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Chemmobile, forumowy autorytet w sprawach kultury. Dajcie już spokój, nie ma co się dalej nakręcać. Zostawcie trochę na dziś i jutro - będziem w Warszawie testować wita.

Comment

• wsaczuk
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2009.09
                • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie chciał bym być na miejscy sędziów w KPR w Żywcu gdy wystartuje Artezan i nie wygra
                Anteks a jest kategoria w której mogliby startować?

Comment

• Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

A może już byście sobie odpuścili? Za chwilę całą tę dyskusję wywalę w kosmos i tyle. Hasintusa poniosło nieco, ale nie przeginajcie z tym wieszaniem tylu wielkich, wściekłych, zakrwawionych psów na browarze.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10782

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wsaczuk Wyświetlenie odpowiedzi
                    Anteks a jest kategoria w której mogliby startować?
                    A np pszeniczne
                    ps Może w przyszłym roku będzie witek?
                    Last edited by anteks; 2012-07-26, 16:43.
                    Mniej książków więcej piwa

Comment

• darko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 2078

Nie wiem czy mogę to napisać, ale napiszę. Najwyżej ktoś wywali to w kosmos. To chyba nie jest żadna wiedza tajemna, można się tego domyślić. Mianowicie, z dużą dozą prawdopodobieństwa można powiedzieć, że w przyszłym roku A. nie będzie miał stoiska w Żywcu, a w konkursie to pewnie będziemy sędziowali a nie uczestniczyli.

Comment

• fidoangel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 3489

Jak dla mnie pisanie o wicie, że jest podobny do jakiejś koncernowej mieszaniny jest prowokacją "starego" forumowicza. I tak właśnie o tej sytuacji myślę.

A to, że jeden z twórców tego piwa nie położył po sobie uszu a rączek "pa szwam" i nie całował rączek z podziękowaniami za" konstruktywną konsumencką" haha krytykę i dowcipnie, choć po męsku, odpowiedział na takie postawienie sprawy to nie widzę w tym żadnej afery.

Dziwi, zastanawia i przeraża mnie natomiast podejście wielu innych forumowiczów, chyba zazdroszczących determninacji i konsekwencji "Artezanom"
                        No i po tym wszystkim przeszła mi ochota na otwieranie browaru a nawet na zrobienie autorskiego piwa w jakimś miłym, gościnnym browarku.
                        Po co ludzie, których mam za kolegów, mają mnie błotem obrzucać, od dziadów wyzywać i piwo moje jako ścierwo jakieś opisywać i w świat to puszczać.
                        A bo mi tak jak jest jest źle...

Jestem naprawdę zażenowany poziomem i to nie wypowiedzi hasintusa ale większoscią pozostałych.

Pozdrawiam Fido
                        "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                        Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                        Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                          No i po tym wszystkim przeszła mi ochota na otwieranie browaru
                          Może to i lepiej po interakcja z klientami to ciężki i niewdzięczny kawałek chleba, klient to zwierz specyficzny i delikatnie z nim trzeba postępować. W żadnym wypadku nie można go obrazić a do tego trzeba mieć cierpliwość i grubą skórę. A już Boże broń wdawać się z nim w pyskówki i to publicznie.
                          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Rzeszowiak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2009.04
                            • 1597

Następnym razem jak ktoś mnie zmiesza z błotem, to nie będę miał większych pretensji, aby nie zostać posądzony o zazdrość Jeśli perspektywa jakiegoś obraźliwego czy niemiłego komentarza odstrasza od prowadzenia jakiejś działalności gospodarczej, to faktycznie sugerowałbym jej nie rozpoczynać.

Na marginesie, mógłby sprawca zamieszania napisać coś konstruktywnego i zakończyć tą dyskusję.
                            Last edited by Rzeszowiak; 2012-07-26, 21:40.

Comment

• Latarnik
                              Premium Lamplighter
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2004.06
                              • 5035

Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to, ze Wit zostal skrytykowany za to, ze nie smakuje jak pszenica
                              Jak widac nawet najwieksi forumowi wyjadacze powinni sie doksztalcic, zanim opisza piwo, ktorego nie znaja.
                              5470 kapsli z wypitych piw
                              874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                              "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                              https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                              Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                              https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• fidoangel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 3489

No tak, nie dałem "mordek" w moim poście hłe hłe hłe...

Się poprawie, przy okazji, dla lepszego zrozumienia
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                                X