Mam już serdecznie dość tego, że co jakiś czas pojedyncza osoba destabilizuje liczne wątki na forum, wprowadzając agresywny ton dyskusji włącznie z obrażaniem dyskutantów lub wręcz wszystkich naokoło. Uważam, że recydywiści powinni być traktowani surowiej, bo nie ma co liczyć na to, że im przejdzie samo z siebie. Wycinanie fragmentów wątków nie wystarcza, bo to jest rak z przerzutami.
Proponuję czasowe bany na ochłonięcie, przyznawane w trybie ekspresowym - bez czekania, czy dyskusja się uspokoi. Nawet po pierwszym napinkowym poście, w końcu zwykle na jednym się nie kończy.
Co sądzicie? Wiem, że propozycja może wyglądać na radykalną i cenzorską, ale niech zadziała prawo większości, która też korzysta z tego forum, a niektórzy przykładają się do jego utrzymania.
Proponuję czasowe bany na ochłonięcie, przyznawane w trybie ekspresowym - bez czekania, czy dyskusja się uspokoi. Nawet po pierwszym napinkowym poście, w końcu zwykle na jednym się nie kończy.
Co sądzicie? Wiem, że propozycja może wyglądać na radykalną i cenzorską, ale niech zadziała prawo większości, która też korzysta z tego forum, a niektórzy przykładają się do jego utrzymania.
Comment