Wszyscy piwowarzy domowi znają temat. Ustalone z góry kto ma wygrać. Co bardziej z punktu marketingowego będzie korzystniejsze dla browaru. A kto m.in. jest w komisji konkursowej ?! Bo wszyscy wiemy o produkcji zwycięskiego piwa. O rozliczeniach finansowych. Aleja piw. Kto na tym zarabia ?! To tak preoste pytania, na które ja nie muszę już odpowiadać. RolandPolska.
brutalna komercja którą praktykuje BROWAR. BIZ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Tak na marginesie. Piszę prawdę, czekam tylko, przy braku merytorycznej odpowiedzi, na zbanowanie mnie. Będę pozytywnie zaskoczony, gdy to nie nastąpi. Bo jestem gotowy na merytoryczną dyskusję w temacie Birofilii. I próby ośmieszania mnie nic nie dadzą, bo jestem tubą wielu birofili, piwowarów domowych. RolandPolska.
Comment
-
-
Śpij spokojnie. Już niedługo Antoni to wyjaśni. Może nawet powoła komisję.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolandPolska Wyświetlenie odpowiedziJa prosto jak krowie na rowie, a gość ni hu hu. Komisja konkursowa festiwalu piw domowych. Kto jest w jury ?! Czy mam cię prowadzić dalej po sznurku ?! Admin ART dla niezorientowanych, jest członkiem tego jury ?! A dalej to już się inteligencie domyśl, idąc tropem jury. RolandPolska.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2015-06-09, 18:02.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Sędziowie w poszczególnych kategoriach Konkursu Piw Domowych Birofilia 2014:
1. Grodziskie [7-8°Blg.]
Andreas Richter, Dominik Szczodry, Michał Kopik, Dariusz Doroszkiewicz
2. Best Bitter [10-12°Blg.]
Don Jeffrey, Simon Martin, Michał Kaczmarek, Łukasz Jajecznica
3. American Wheat [10-13,5°Blg.]
Stan Hieronymus, Jacek Materski, Adela Ihnatowicz-Kopik, Michał Mielczarek
4. Czeski Pilzner [11-13,5°Blg.]
Ian Hornsey, Mirosław Smółka, Justyna Teliżyn, Artur Napiórkowski
5. Schwarzbier - [11,5-13°Blg.]
Volker Quante, Paweł Leszczyński, Tomasz Kopyra, Piotr Piekarski
6. Rauchbier [12,5-14°Blg.]
Andreas Richter, Piotr Piekarski, Remigiusz Staroń, Dariusz Doroszkiewicz
7. Cascadian Dark Ale [14-18°Blg.]
Stan Hieronymus, Dominik Szczodry, Mirek Smółka, Łukasz Jajecznica
8. Foreign Extra Stout [14-18°Blg.]
Ian Hornsey, Adela Ihnatowicz-Kopik, Artur Napiórkowski, Michał Mielczarek
9. Dubbel [15-18°Blg.]
Simon Martin, Jacek Materski, Justyna Teliżyn, Przemysław Iwanek
10. Russian Imperial Stout [20-25°Blg.]
Don Jeffrey, Michał Kopik, Paweł Leszczyński, Tomasz Kopyra
Sędzia techniczny: Krzysztof Teliżyn„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Nigdzie nie napisałem, że przypadek ustawiania zwycięzców dotyczy tylko ostatniej birofii. Tak się składa, że wielokrotnie wystawiałem swoje piwa domowe. Ale znajomi odradzali mi to, informując o panującej zmowie milczenia i panujących nieformalnych zasadach. Poświęciłem trochę czasu na rozszyfrowanie zależności członków jury w poszczególnych kategoriach z przemysłem piwowarskim i konkretnymi browarami i zrozumiałem zasady rządzące konkursem. Ta wiedza pozwoliła mi na zrezygnowanie z uczestnictwa w konkursie. RolandPolska.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolandPolska Wyświetlenie odpowiedziJa prosto jak krowie na rowie, a gość ni hu hu. Komisja konkursowa festiwalu piw domowych. Kto jest w jury ?! Czy mam cię prowadzić dalej po sznurku ?! Admin ART dla niezorientowanych, jest członkiem tego jury ?! A dalej to już się inteligencie domyśl, idąc tropem jury. RolandPolska.
Piszesz bzdury, dorabiasz jakieś fakty do z góry założonej idiotycznej tezy ...
Pomyśl, napij się piwa i wyluzuj gościuOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Kto doradzał jury przez wiele rat, o czy ja wiem, że rynek oczekuje piwa takiego i takiego. I dziwnym trafem takie piwo zdobywało Grand Championa i ruszała produkcja. Mówiono o konkretnych preferencjach na dany rok i o dziwo te preferencje potwierdzały się w wynikach konkursowych. Nie chcę już się rozpisywać o konkursach piw rzemieślniczych, bo to już temat na książkę. RolandPolska.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolandPolska Wyświetlenie odpowiedziNigdzie nie napisałem, że przypadek ustawiania zwycięzców dotyczy tylko ostatniej birofii. Tak się składa, że wielokrotnie wystawiałem swoje piwa domowe. Ale znajomi odradzali mi to, informując o panującej zmowie milczenia i panujących nieformalnych zasadach. Poświęciłem trochę czasu na rozszyfrowanie zależności członków jury w poszczególnych kategoriach z przemysłem piwowarskim i konkretnymi browarami i zrozumiałem zasady rządzące konkursem. Ta wiedza pozwoliła mi na zrezygnowanie z uczestnictwa w konkursie. RolandPolska.Kolekcja puszek piwnych:
http://puszkikrugera.web-album.org/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika RolandPolska Wyświetlenie odpowiedziNigdzie nie napisałem, że przypadek ustawiania zwycięzców dotyczy tylko ostatniej birofii. Tak się składa, że wielokrotnie wystawiałem swoje piwa domowe. Ale znajomi odradzali mi to, informując o panującej zmowie milczenia i panujących nieformalnych zasadach. Poświęciłem trochę czasu na rozszyfrowanie zależności członków jury w poszczególnych kategoriach z przemysłem piwowarskim i konkretnymi browarami i zrozumiałem zasady rządzące konkursem. Ta wiedza pozwoliła mi na zrezygnowanie z uczestnictwa w konkursie. RolandPolska.
Cóż, byłem naiwny myśląc, że Antoni M. jest jedyny i niepowtarzalny w tropieniu wszelkiej maści spisków, szajek i komplotów, a tu okazuje się że Szacowny Kielczanin udowadnia iż ONI SĄ WSZĘDZIE. Gdyby tak nie było, już dawno wszyscy zapijali by się Rolandowymi warkami niczym wilkowyjanie Mamrotami. A tak byliśmy skazani na mainstreamowe ale, kolsche i rauchbocki.
Cieszymy się, że Roland ma mądrych znajomych, którzy odradzili mu jeżdżenie do Żywca. Ich zdrowie
Czapayew, też Polska"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
Comment