nepiwo czosnkowe za pół ceny, podobnie i in aromatyzowane
Po co kupować dość drogie piwo czosnkowe, marchewkowe, wiśniowe, śliwkowe, cytrynowe, gruszkowe, jabłkowe itp., skoro można sobie samemu do normalnego piwa dodać wyciśnięty sok z warzyw lub owoców.
Ostatnia zmiana dokonana przez Browar-Besko; 2013-01-31, 10:46.
Powód: proszę z tytułu usunąć "ne" z wrazu "nepiwo" a przenieść do in
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko
Po co kupować dość drogie piwo czosnkowe, marchewkowe, wiśniowe, śliwkowe, cytrynowe, gruszkowe, jabłkowe itp., skoro można sobie samemu do normalnego piwa dodać wyciśnięty sok z warzyw lub owoców.
Po co kupować gotowe dania skoro można sobie samemu zrobić?Po co w ogóle kupować piwo skoro też można sobie zrobić? Po prostu dla wygody, czy z lenistwa. Skoro się sprzedaje, to znaczy, że jest zapotrzebowanie.
Bo:
1. może ktoś akurat nie miec czosnku w domu,a w sklepie tylko chińskie bezzapachowe
2. wyciskanie soków jednak męczy
wystarczy?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Wpisuję się, żeby dodać sobie ten temat do prenumerowanych.
Ja też Ale przy okazji mam pomysł na biznes.
Można by sprzedawać pakiety: piwo + wyciskarka do czosnku, piwo i sokowirówka itd.
Dla tych co lubią coś przegryźć do piwa może być piwo + tarka do warzyw - wtedy będzie np. piwo z miąższem marchwiowym.
Bo tak nakazała Unia. To są unijne warzywa i owoce, z unijnymi aromatami.
Ja też Ale przy okazji mam pomysł na biznes.
Można by sprzedawać pakiety: piwo + wyciskarka do czosnku, piwo i sokowirówka itd.
Dla tych co lubią coś przegryźć do piwa może być piwo + tarka do warzyw - wtedy będzie np. piwo z miąższem marchwiowym.
No i piwo pojawiłoby się w wielu warzywniakach :-)
A jakby dodać niefiltrowany sok do niefiltrowanego piwa? Piwo podwójnie niefiltrowane! Może być z tego DUPA - Double Unfiltered Pineapple (lub np. Peach) Ale
to jeśli dodasz taki sok do piwa filtrowanego, to uzyskasz piwo "niefiltrowane", bo będzie mętne
A jeśli sok przefiltruje w filtrarce do do filtrowania soków to będzie mieć nadal filtrowane
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
A jakby dodać niefiltrowany sok do niefiltrowanego piwa? Piwo podwójnie niefiltrowane! Może być z tego DUPA - Double Unfiltered Pineapple (lub np. Peach) Ale
To samo tyczy się pasteryzacji
Czy w którymś warzywniaku jest już dostępne to piwo ?
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Czy w którymś warzywniaku jest już dostępne to piwo ?
Widziałem DUPĘ na Ursynowie, ale to nie było w warzywniaku. Chyba była nawet jeszcze niefiltrowana. O cenę jakoś nie spytałem, bo byłem po czosnku.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Witam. Możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw surowców (20L) do uwarzenia Brytyjskiego Ale czy nawet Strong Ale. Ewentualnie jakiś sprawdzony przepis na którego podstawie można by samemu dobrać surowce. Ekstrakt 12 Blg lub nieco powyżej. Generalnie zależy mi żeby oprócz biszkoptów w smaku...
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Comment