Pinta, Mokry Karton DMS

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • LubieStrongi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2016.02
    • 197

    Pinta, Mokry Karton DMS

    Piwo gotowe do oceny.

    Parametry to 16 st. Plato i 8,1% alkoholu.

    Skład: Woda, słód jęczmienny, drożdże piekarskie, kawałki namaczanych kartonów papieru(4,99%), groszek ptysiowy, cebula (5%), kminek, sok z buraka (0,01%), chmiele: Marynka, Oktawia, Zbyszko. Piwo pasteryzowane.


    Kolor: Złoty [5]
    Piana: Drobnopecherzykowa, dosc trwala [4]
    Zapach: Aromat zywiczno-cytrusowy, moze z cebulą (?) w tle, [4.5]
    Smak: Goryczka krotka, troche zalegajaca, od Zbyszka i Oktawii (troche szkoda, ze nie dali na goryczke jakiegos bardziej aromatycznego amerykanskiego chmielu przez co psuje troszke odczucie goryczy), obok niego pojawia się pyszny DMS z groszku i cebuli. Gdzies w oddali pojawia sie mokry karton. Jak na lagera, jest po prostu swietny na jesienne wieczory. [4]
    Wysycenie: Srednie [4]
    Opakowanie: Jedno z lepszych ostatnio Pintowych etykiet, podrasowana podrobka etykiety Authentic Trappist Product. Pelny sklad i firmowy kapsel [4.5]
    Uwagi: Warka 23.04.2016, polecam. Świetne zainfekowane piwo z DMSem i mokrym kartonem, jedno z najlepszych, jakie piłem w życiu.
    Attached Files
  • xcvxc
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.02
    • 47

    #2
    No to było dobre

    Comment

    • AndrewZG
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.08
      • 261

      #3
      Z dobrze poinformowanych źródeł "okołopintowych" słyszałem, że kartony były sprowadzane specjalnie z Japonii z uwagi na bogatszy aromat.
      Last edited by AndrewZG; 2016-04-01, 17:05.

      Comment

      • LubieStrongi
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2016.02
        • 197

        #4
        To prawda, ale brali też takie z Kwidzyna. To było naprawdę świetne piwo, oby kiedyś wróciło do jej oferty. Uwielbiam cebulę, a chmiel tak jak cebula, też jest rośliną. Uwielbiam też zapach alkoholu, starego chmielu, diacetylu i gotowanych warzyw, a ono je wszystko miało i na dodatek tak smakowało. Było tak z**bane, że aż pyszne. Tyskie się do tego poziomu nie umywa.
        Last edited by LubieStrongi; 2016-04-01, 18:05.

        Comment

        • behegrzmot
          Porucznik Browarny Tester
          • 2009.01
          • 276

          #5
          Polish Infected Lager
          Teraz Putin wprowadzi embargo na polskie piwo, bo zainfekowane. Wszystko przez Pintę.

          Comment

          • Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

            #6
            Podobno można je otrzymać za 50 kg makulatury w punktach skupu. Nie koniecznie musi być to tektura. Ktoś wie które punkty biorą udział w tej promocji ?
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

            Comment

            • legart
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.06
              • 914

              #7
              Dla mnie za słabo wysycone. W ogóle nie odbija się po nim

              Comment

              • dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

                #8
                Ciekawe czy zrobią wersję leżakowaną w kartonach po Samsungach i Sony?
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                Comment

                • LubieStrongi
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2016.02
                  • 197

                  #9
                  Musisz spróbować jeszcze raz, nagazowali już dobrze drugą warkę.
                  Mam nadzieję, że tak, Ziemek już ponoć o tym rozmawiał, powinno poprawić pijalność przez smak japońskiego kartonu, albo węgierskiego, bo Samsunga robią też na Węgrzech. Powinien dodać lekkości, przynależnej pigwowcowi japońskiemu, dodawanemu tamże do witów, albo wytrawności śliwki węgierki, co w połączeniu z DMSem wytrawnie zamęczy nas złożonym smakiem.
                  Last edited by LubieStrongi; 2016-04-01, 23:03.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X