Ktoś jest może w temacie odnośnie aktualnej sytuacji Browaru Belgia. Doszły mnie słuchy o przeprowadzce browaru w obszar łódzki, nie chce mi sie w to za bardzo wierzyć ale informacje mam od niby dobrego źródła więc postanowiłem to sprawdzić)
Pod łodzią to jest Zgierz i Pabianice, a do Zduńskiej Woli to mamy prawie 70 km . Jak wiesz coś więcej to pisz o tym rozlewaniu czy przenosinach, bo może nie pod, ale całkiem blisko i w Łodzi łatwiej kupić coś ze staropolskiego niż łódzkiego.
Pod łodzią to jest Zgierz i Pabianice, a do Zduńskiej Woli to mamy prawie 70 km . Jak wiesz coś więcej to pisz o tym rozlewaniu czy przenosinach, bo może nie pod, ale całkiem blisko i w Łodzi łatwiej kupić coś ze staropolskiego niż łódzkiego.
Nic więcej nie wiem, ciekawa informacja z tym przeniesieniem co...? Pewnie się okaże totalną bzdurą.
Nic więcej nie wiem, ciekawa informacja z tym przeniesieniem co...? Pewnie się okaże totalną bzdurą.
Mnie się w to nie chce wierzyć bo KP kupiła Belgie bo brakowało jej mocy produkcyjnych... Wiec wyposażenie w Kielcach zostanie. A "przeniesienie browaru" to jak dla mnie przeniesienie ludzi i sprzętu??? No chyba, że ktoś markę kupił ale byłoby głośno o tym...
ostatnio mojemu kumplowi to nawet lekarz zakazał pić większość piw bo mają żółć, która mu szkodzi przy jego dolegliwościach; dodał jeszcze że jedynie Brok nie ma żółci i to piwo może pić no i wino może se pić zamiast piwa (widać związki akurat siarki nie szkodzą)
żeby człowiek wykształcony wierzył w takie bujdy, i do tego lekarz i czemu akurat brok ni ma żółci
Comment