Ktoś jest może w temacie odnośnie aktualnej sytuacji Browaru Belgia. Doszły mnie słuchy o przeprowadzce browaru w obszar łódzki, nie chce mi sie w to za bardzo wierzyć ale informacje mam od niby dobrego źródła więc postanowiłem to sprawdzić)
Przeniesienie browaru Belgia pod Łódź :)
Collapse
X
-
Pod łodzią to jest Zgierz i Pabianice, a do Zduńskiej Woli to mamy prawie 70 km . Jak wiesz coś więcej to pisz o tym rozlewaniu czy przenosinach, bo może nie pod, ale całkiem blisko i w Łodzi łatwiej kupić coś ze staropolskiego niż łódzkiego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziA co rozumiesz przez przeniesienie browaru? Wybudowanie nowych budynków i przewiezienie wyposażenia z Kielc?
I niby po co KP miała by to robić?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziPod łodzią to jest Zgierz i Pabianice, a do Zduńskiej Woli to mamy prawie 70 km . Jak wiesz coś więcej to pisz o tym rozlewaniu czy przenosinach, bo może nie pod, ale całkiem blisko i w Łodzi łatwiej kupić coś ze staropolskiego niż łódzkiego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzem82 Wyświetlenie odpowiedziNic więcej nie wiem, ciekawa informacja z tym przeniesieniem co...? Pewnie się okaże totalną bzdurą.Zapraszam do Browaru Sielanka.
Comment
-
-
nie wiedziałem czy przenieść ten temat do Twórczości czy utworzyć wręcz nowy dział Białe Portery i tam ten temat umieścić- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziPod łodzią to jest Zgierz i Pabianice, a do Zduńskiej Woli to mamy prawie 70 km .
Lódź nie jest tak daleko od Zduńskiej Woli, wg mapy to 48 km5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziJako rodowity łodzianin- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi... czy utworzyć wręcz nowy dział Białe Portery i tam ten temat umieścić
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzinie wiedziałem czy przenieść ten temat do Twórczości czy utworzyć wręcz nowy dział Białe Portery i tam ten temat umieścić
Można by tam dawać kawałki o goryczce z byczej żółci i z zielonych butelek.
Comment
-
-
ostatnio mojemu kumplowi to nawet lekarz zakazał pić większość piw bo mają żółć, która mu szkodzi przy jego dolegliwościach; dodał jeszcze że jedynie Brok nie ma żółci i to piwo może pić no i wino może se pić zamiast piwa (widać związki akurat siarki nie szkodzą)
żeby człowiek wykształcony wierzył w takie bujdy, i do tego lekarz i czemu akurat brok ni ma żółci
Comment
-
Comment