Jako wieloletni konsument wybitnych produktów z Browaru Jabłonowo, śmiem twierdzić, że w ankiecie brak jeszcze jednej odpowiedzi, mianowicie: spiritus
Co jest głównym składnikiem piwa?
Collapse
X
-
Minister Piwowarstwa ostrzega: picie piwa koncernowego zabija kubeczki smakowe.
Magazyn Obywatel | Recenzje książek
-
-
Ja zaznaczyłem mleko, bo przecież jak się doda beztłuszczowe powstaje piwo bezalkoholowe, jak chude to pils a jak tłuste - porter W końcu nie od parady umieszczają na kartonach z mlekiem ile ma ono procent.."Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
art. 86 Konstytucji RP
Comment
-
-
Nie wolno zapominać o żółwiej wełnie, oczach trytona, szlamie z pobliskiej rzeki i sejmowych przechmielinach....
To pytanie ze wspomnianego programu jest kolejnym dowodem, że chmiel jest głównie rozpoznawalnym składnikiem piwa. To bardzo ciekawe. Zupełnie, tak, jak by ktoś twierdził, że głównym składnikiem pieczonej karkówki jest - majeranek lub czosnek
Na podobnej zasadzie niestety tyskie jest rozpoznawalne jako "najlepsze" w Polsce piwo, a tymczasem wiemy, że to paskudztwo tylko się dobrze sprzedaje...
A mleko, to pewnie raczej w witbierach, ale tylko z Belgii (holenderskie piwa są pewnie czerwone, jak ich krowy).Pijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biereczapplistes Wyświetlenie odpowiedzi(holenderskie piwa są pewnie czerwone, jak ich krowy).
Comment
-
-
... i tylko raz w roku przez dwóch wtajemniczonych mleczarzy z kręgu wewnętrznego, z których każdy zna tylko połowę receptury ....Last edited by ART; 2008-12-29, 09:51.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi... i tylko raz w roku przez dwóch wtajemniczonych mleczarzy z kręgu wewnętrznego, z których każdy zna tylko połowę receptury ....
Comment
-
-
... no i każde wymię, tfu nalewak, może obsłużyć tylko odpowiednia z rąk danego mleczarza- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi... no i każde wymię, tfu nalewak, może obsłużyć tylko odpowiednia z rąk danego mleczarzaLast edited by delvish; 2008-12-30, 10:44."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
a wszystko musi się odbywać w czasie pełni....
a głowę krowy trzeba zwrócić na północ....
a mleczarz musi napchać słomy w gumiaki.....Last edited by TowarzyszWieslaw; 2008-12-30, 10:54.
Comment
-
-
I na modłę hanzeatycką, o północy wrzucić do kadzi, przez lewe ramie głowę wołu...
Tak nas poniosło, że chyba udało nam się stworzyć scenariusz do jakiegoś nowego durnego teleturnieju, np "Gwiazdy warzą piwo na żywo", albo "Koncernowe piworoby tańczą w strojach ludowych na lodzie jezioro łabędzie"...Pijast Piwodziej :D
Comment
-
-
Zagłosowałem na mleko i widzę ze moja odpowiedz wygrywa, Kurde nie wiedziałem ze jestem takim znawca :-) Tylko mam pytanie po zbyt sie nie orientuje czy mleko przepuszcza się przez chleb by straciło swój naturalny biały kolor (tak jak denaturat fioletowy) i dopiero potem poddaje się je procesowi fermentacji czy są jakieś inne metody? Mi się wydaje ze przez chleb przepuszczają regionalne browary a w jakiś chemiczny sposób te duże (np. Tyskie) dlatego jest różnica w smaku, ale mogę się mylić.Browar domowy SKOTAR
Comment
-
-
Koncerny używają wyłącznie mleka w proszku: w skomputeryzowanym procesie technologicznym oddzielają mleko od proszku i na bazie tego proszku produkują swoje marki...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedziKoncerny używają wyłącznie mleka w proszku: w skomputeryzowanym procesie technologicznym oddzielają mleko od proszku i na bazie tego proszku produkują swoje marki...Browar domowy SKOTAR
Comment
-
Comment