Proszek z Chin, żółć i promocja pewnego chmielopodobnego napitku w tle

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • josefik
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.05
    • 386

    #16
    co wy tam
    radzieccy kosmonauci już dawno wciągali piwny proszek przez błony śluzowe

    Comment

    • Snus
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.03
      • 128

      #17
      Kupiłem ten chiński proszek na Al...ro i dodałem do ciepłej kranówki i jest bomba!!!
      Pachnie chmielem i działa jak inna roślinka z rodziny konopiowatych.
      Co ciekawe można z tego robić materiały propagandowe 100x silniejsze niź TNT (NO2)3C6H2CH3)
      Czegóż ten chińczyk nie wymyśli?!
      Last edited by Snus; 2010-04-03, 00:10.
      Do piwka zamiast papieroska - www.snus.pl

      Comment

      • JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

        #18
        Chcecie powiedzieć, że piwa nie robi się już z prawdziwej byczej żółci, tylko z ekstraktu tejże? Pewnie ten ekstrakt jeszcze pasteryzują. Apokalipsa....
        MM961
        4:-)

        Comment

        • Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2801

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
          Pewnie ten ekstrakt jeszcze pasteryzują.
          Poddają mikrofiltracji

          Comment

          • Kolesław
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1130

            #20
            To się nie nadaje nawet do białych porterów.

            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              #21
              No właśnie, to są jakieś żółte portery, w dodatku w proszku
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • delvish
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.11
                • 3508

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedzi
                Poddają mikrofiltracji
                I polerują tymi filtrami na glanc.
                Last edited by delvish; 2010-04-03, 12:14.
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • Seta
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.10
                  • 6964

                  #23
                  O w mordę. Jak ta żółć jest pasteryzowana to na nią nie zagłosuję!

                  Comment

                  • yoreck
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.04
                    • 526

                    #24
                    eee tam,człowiek sobie przypomniał u schyłku dnia,ze to prima aprilis jest
                    Ja myślę ,że tak z okazji jajecznych świąt ten proszek i żółć to po protu jaja w proszku
                    życzę wszystkim 复活节快乐

                    Comment

                    • Christof
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2009.04
                      • 128

                      #25
                      Szyszki chmielowe? Teraz zamiast nich do produkcji używa się żółci świni. Tylko 1 z naszych polskich firm jest wierna chmielowi. Ile zapłacono za te bzdury?!

                      dodo

                      To opinia pod artykułem z WP "Same korzyści z piwa" http://kuchnia.wp.pl/index.php/health/prop/id/395/t_c/1
                      Czy może ktoś wie, która to z polskich firm pozostała wierna tradycji?

                      Comment

                      • delvish
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.11
                        • 3508

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedzi
                        Szyszki chmielowe? Teraz zamiast nich do produkcji używa się żółci świni. Tylko 1 z naszych polskich firm jest wierna chmielowi. Ile zapłacono za te bzdury?!
                        dodo
                        Nie świńskiej, tylko bydlęcej. Jak można tak nie szanować klasycznej wersji mitu?

                        Mnie ujął ten fragment
                        Zawartość cennych substancji odżywczych jest znacznie wyższa w przypadku piw nie poddawanych procesowi fermentacji i filtrowaniu - lepiej więc poszukać niedużego lokalnego browaru niż sięgać po pierwszą lepszą butelkę stojącą na półce.
                        Last edited by delvish; 2010-04-05, 21:56.
                        "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                        (Frank Zappa)

                        "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10781

                          #27
                          Piwo z proszku nie podlega fermentacji
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie świńskiej, tylko bydlęcej. Jak można tak nie szanować klasycznej wersji mitu?
                            Nie jesteś z nowościami na bierząco. To jest żółć kurza, Chińczyki więcej biją kuraków.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • zgroza
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2008.03
                              • 3606

                              #29
                              Ja słyszałem, że do porterów używają żółci jaków, żeby im nadać ten szlachetny kolor
                              Lotna ekspozytura browaru

                              Też Was kocham.

                              Comment

                              • flood
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.06
                                • 182

                                #30
                                No i potem takie;

                                wątki powstają...

                                pzdr
                                flood

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X