Proszek z Chin, żółć i promocja pewnego chmielopodobnego napitku w tle

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tcp
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 1

    Proszek z Chin, żółć i promocja pewnego chmielopodobnego napitku w tle

    Od ok 2 lat żadne piwo nie ma smaku chmielu lecz jest chmielopodobne i wywołuje zabużenia jelit. Tak to wiem sam po sobie.
    Jedyne piwko jakie można kupić w sklepach i jest to piwo to importowane np. z czech lub słowacji tam mają jeszcze stare metody wyrobu tego napoju łagodzącego wszelakie niedogodności życiowe.
    Nie chce dokonywać psełdoreklamy jakiegoś konkretnego piwa lub firmy ale po spożyciu importowanego nawet najtańszego w Czechach piwa ma ono smak piwa.
    Krąży plotka że nasze polskie piwa to woda alkochol i chiński proszek załatwiający resztę smaku. Niestety tą różnice wyczuwa się i jedyne co pozostaje po spożyciu to żenada.
    Chciałbym aby wypowiedziały się osoby, które pracują w browarniach, ja mam znajomego w browarni i muszę się go spytać jak go spotkam co tam w kadzi piszczy.
    Pozdrawiam smakoszy a nie pijaków.
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tcp Wyświetlenie odpowiedzi
    (...)
    Krąży plotka że nasze polskie piwa to woda alkochol i chiński proszek załatwiający resztę smaku. (...)
    Pod koniec dnia przynosisz nam takie rewelacje. Przecież to jest sensacyjna wiadomość!
    Last edited by abernacka; 2010-04-01, 21:21.
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
      Pod koniec dnia przynosisz nam takie rewelacje. Przecież to jest sensacyjna wiadomość!
      Jaka tam sensacyjna. Ja w ten sposób warzę piwo w domu od jakiś 10 lat i smakuje wyśmienicie. Dokładnie jak te sklepowe.
      Last edited by Komar_Pafnucy; 2010-04-01, 21:26.

      Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

      "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

      Comment

      • abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

        #4
        Wiesz, co to jest ironia?
        Last edited by abernacka; 2010-04-01, 21:29.
        Piwna turystyka według abernackiego

        Comment

        • Komar_Pafnucy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.08
          • 1114

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          Wiesz, co to jest ironia?
          A nie widać?

          Multitap Crawl
          Multitap Crawl na Facebook

          "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            ooo to w Chinach robią jednak ten proszek.
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • kopyr
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2004.06
              • 9475

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              ooo to w Chinach robią jednak ten proszek.
              W Chinach robią wszystko.
              blog.kopyra.com

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10785

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
                Jaka tam sensacyjna. Ja w ten sposób warzę piwo w domu od jakiś 10 lat i smakuje wyśmienicie. Dokładnie jak te sklepowe.
                zdradź tajemnice gdzie taki proszek można nabyć !
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  zdradź tajemnice gdzie taki proszek można nabyć !
                  No przecież napisał już pan kopyr, że w Chinach.

                  A powiedzcie drodzy koledzy, czy kapsle też robią w Chinach, bo chce zacząć zbierać i nie wiem czy je dać do chińskich czy polskich.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

                  (1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10862

                    #10
                    Szkoda, że kolega TCP zamilkł. Mógłby nam zdradzić kilka szczegółów dotyczących aktualnych trendów w we współczesnym browarnictwie.
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                      zdradź tajemnice gdzie taki proszek można nabyć !
                      To nie proszek, tylko płyn - żółć bycza. Już gdzieś napisałam, że trzeba to do sklepu piwowarskiego sprowadzić - przecież to rzyua zuota
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • Komar_Pafnucy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.08
                        • 1114

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                        zdradź tajemnice gdzie taki proszek można nabyć !
                        W mięsnym tu na rogu sprzedają bo właściciel jest fanem lepszych marek piwa i specjalnie to sprowadza przez przedstawiciela CP.
                        Last edited by Komar_Pafnucy; 2010-04-01, 23:31.

                        Multitap Crawl
                        Multitap Crawl na Facebook

                        "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                        Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

                        Comment

                        • noodles
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.09
                          • 700

                          #13
                          A ja się zastanawiam co będzie jak się bracia Czesi i Słowacy dowiedzą o tym chińskim proszku ? Pewnie nie będą się już chcieli babrać z piwem starymi metodami... Ani chybi idzie koniec świata.
                          Moja kolekcja podstawek

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10785

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tcp Wyświetlenie odpowiedzi
                            Krąży plotka że nasze polskie piwa to woda alkochol i chiński proszek załatwiający resztę smaku. Niestety tą różnice wyczuwa się i jedyne co pozostaje po spożyciu
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            To nie proszek, tylko płyn - żółć bycza. Już gdzieś napisałam, że trzeba to do sklepu piwowarskiego sprowadzić - przecież to rzyua zuota
                            płynu to mam baniak 30l a chciałbym proszek
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • Seta
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.10
                              • 6964

                              #15
                              Czyli to sproszkowana żółć? Ciekawe, czy jest wydajniejsza? Była ekstraktowana?

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X