Proszek z Chin, żółć i promocja pewnego chmielopodobnego napitku w tle

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mumin_
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.10
    • 109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tcp Wyświetlenie odpowiedzi
    Od ok 2 lat żadne piwo nie ma smaku chmielu lecz jest chmielopodobne i wywołuje zabużenia jelit.
    Po przeczytaniu wyobraziłem sobie, jak wygląda taki piwosz (np. spod Rybnika, o Wrocławiu czy Szczecinie nie wspominając) z jelitami za Bugiem. W efekcie dopiero teraz doszedłem do siebie i mogę się tą wizją z Wami podzielić :>

Comment

• dkrasnodebski
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 2316

Jakby ktoś chciał to mam jeszcze trochę tego proszku i mogę się podzielić.
      Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23956

wątek o chmielu zupełnie nie wstrzelił się w klimat tej wartkiej dyskusji i został wydzielony:

Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarkaa
          Czeskie piwa w niczym nie są lepsze od polskich (generalnie), podobnie z niemieckimi! wiem, bo mieszkałam trochę czasu zarówno u Pepiczków jak i Niemców
          To powiem ci, że dokumentnie zmarnowałaś ten czas, jeśli takie wnioski wysnułaś.

Comment

• kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browarkaa
            a to dlaczego? dlaczego czeskie piwa mają być lepsze od polskich? (z polskich mam na myśli tutaj głównie małe browary, które produkują znakomite piwo) proszę o rzeczowe argumenty, a nie tylko, "bo smakuje lepiej po prostu i już"
            Przeczytaj ten wpis na moim blogu i porównaj sobie te dwie strony, które tam polecam. Może wtedy dostrzeżesz różnicę. Dodam tylko, że Czechy są mniej więcej 4 razy mniejsze od Polski.
            blog.kopyra.com

Comment

• murti
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.06
              • 1

Pamiętam, że jako dziecko (ze 30 lat temu) podczas pobytu na wakacje u dziadka byłem świadkiem przygotowywania napoju pod nazwą podpiwek. Czy ktoś słyszał o czymś takim może mi powiedzieć co to mogło być?

[ciach]
              Last edited by ART; 2011-06-08, 23:12.

Comment

• jacer
                • 2006.03
                • 9875

Idź do sklepu i szukaj produktów Delecta.

Jak ci się nie chce to jest wujek google, chyba, że chodzi ci tylko o reklamę wycieczek. Takich tu nie lubimy więc opuść to forum.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika murti Wyświetlenie odpowiedzi
                  Pamiętam, że jako dziecko (ze 30 lat temu) podczas pobytu na wakacje u dziadka byłem świadkiem przygotowywania napoju pod nazwą podpiwek. Czy ktoś słyszał o czymś takim może mi powiedzieć co to mogło być?
                  Że tez chciało Ci się tyle pisać zamiast wyklikać hasło PODPIWEK w googlach...

Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jacer
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Że tez chciało Ci się tyle pisać zamiast wyklikać hasło PODPIWEK w googlach...
                    oj becik, becik. Przecież tu chodzi o wycieczki do Tunezji.
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                      oj becik, becik. Przecież tu chodzi o wycieczki do Tunezji.
                      No fakt, po prostu nie zwracam nie uwagi na podpisy, na Travelbit z w takim razie
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• lynx_lynx
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.03
                        • 119

nooo... W końcu ktoś przebił moje głupoty

Comment

Przetwarzanie...
                        X