Chemicznie utrwalone

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lynx_lynx
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2011.03
    • 119

    #1

    Chemicznie utrwalone

    Admin:

    wydzielono z wątku o Kasztelanie N/p: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=69922


    ---------------------

    Piłem Kasztelana raz w życiu, akurat z puszki. Kolega mnie namówił bo Kujawiak i jakieś miał takie lokalne przyzwyczajenia ( jak ja kiedyś do Piasta). Bez ogródek i zabawy w wysycenia i inne a’la somelierskie teksty – cienkie piwko, bez charakteru. Niepasteryzowane ? być może takiego procesu nie przechodzi, z pewnością jest natomiast stabilizowane (utrwalane) chemicznie. Czyli jałowiony szit! Koledze z Kujaw oczywiście tego nie mówiłem żeby jego uczuć nie urazić
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-07, 11:44.
  • Fala
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.07
    • 671

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
    ... jest natomiast stabilizowane (utrwalane) chemicznie ...
    czy jest o tym wzmianka na opakowaniu?
    Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
    Admin ma zawsze rację

    PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

    Comment

    • lynx_lynx
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2011.03
      • 119

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala
      czy jest o tym wzmianka na opakowaniu?
      Tak, oczywiście ! Szukaj w składzie zaraz za chmielem i drożdżami

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        #4
        Ty też sobie poszukaj, ale na forum, pod hasłem mikrofiltracja.

        Comment

        • lynx_lynx
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2011.03
          • 119

          #5
          niepasteryzowane ale utrwalane

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
          Ty też sobie poszukaj, ale na forum, pod hasłem mikrofiltracja.
          Nie muszę szukać bo wiem Zastanów się jednak nad tym jaka trwałość (przydatność do spożycia) osiągasz po mikrofiltracji a jaką ma kasztelan? To piwo jest sterylizowane chemicznie .

          Comment

          • zgoda
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.05
            • 3516

            #6
            Syntetyczną żółcią bydlęcą?
            Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

            Comment

            • jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
              To piwo jest sterylizowane chemicznie .
              W jaki sposób?
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

              (1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

              Comment

              • żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
                Nie muszę szukać bo wiem
                To napisz jakieś konkrety, bo na razie sprzedajesz jedynie legendy ludowe rodem z forum onetu.

                Comment

                • leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
                  To piwo jest sterylizowane chemicznie .
                  A ma to coś wspólnego z chemiczną sterylizacja pedofili, którą jakiś czas temu wszem i wobec ogłosił JE Premier?

                  Comment

                  • Feti
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 801

                    #10
                    Pewnie , że tak. Wszak od picia Kasztelana opadają chęci i możliwości. Nie muszę tego udowadniać, ja wiem. Wszak cała nauka jest oparta na "Ja wiem". Ziemia jest płaska, bo ja wiem.

                    Comment

                    • lynx_lynx
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2011.03
                      • 119

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                      To napisz jakieś konkrety, bo na razie sprzedajesz jedynie legendy ludowe rodem z forum onetu.
                      Jasne, jak tylko odpowiesz mi na pytanie jaką przydatność do spożycia osiąga się po mikrofiltracji, sprawdzisz jaką ma kasztelan i zastanowisz się jak to osiągnięto… Taki sam zabieg stosują producenci żywności, utrwalają ja chemicznie po czym umieszczają napis na etykiecie „bez konserwantów” bo rzeczywiście w tym przypadku są zbędne

                      Comment

                      • zgoda
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2005.05
                        • 3516

                        #12
                        LOL, kolejny specjalista od niepasteryzacji.
                        Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
                          Jasne, jak tylko odpowiesz mi na pytanie jaką przydatność do spożycia osiąga się po mikrofiltracji, sprawdzisz jaką ma kasztelan i zastanowisz się jak to osiągnięto… Taki sam zabieg stosują producenci żywności, utrwalają ja chemicznie po czym umieszczają napis na etykiecie „bez konserwantów” bo rzeczywiście w tym przypadku są zbędne
                          Pewnie z 6msc po mikrofiltracji.

                          Utrwalają chemicznie i dają napis bez konserwantów

                          Czekamy na dalsze rewelacje.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • slavoy
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛
                            • 2001.10
                            • 5056

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx
                            Nie muszę szukać bo wiem Zastanów się jednak nad tym jaka trwałość (przydatność do spożycia) osiągasz po mikrofiltracji a jaką ma kasztelan? To piwo jest sterylizowane chemicznie .
                            Mama nie mówiła, że wypowiadanie się na tematy, o których nie ma się bladego pojęcia, może przynieść tylko ośmieszenie?
                            Dick Laurent is dead.

                            Comment

                            • lynx_lynx
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2011.03
                              • 119

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                              Pewnie z 6msc po mikrofiltracji.

                              Utrwalają chemicznie i dają napis bez konserwantów

                              Czekamy na dalsze rewelacje.
                              pewnie czyli ile ? skąpa ta twoje wiedza! Czy twoim zdaniem produkt po liofilizacji zawiera konserwanty? Bo utrwalany chemicznie jest na pewno !

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • dyczkin
                                Zarzecze, [Birbant] Sheep Szit
                                dyczkin
                                Piwo gotowe do oceny
                                2016-12-06, 08:16
                              • peter007
                                Utrwalone w obiektywie
                                peter007
                                Tyskie znowu wyszło z nową promocją "Utrwalone w obiektywie". Polega ona na zbieraniu małych zdjęć-nalepek do małego albumiku. I tak za 16 naklejek - okolicznościowy album na zdjęcia a za 24 naklejki aparat fotograficzny Kodak (wraz z filmem i bateriami. Promocja dotyczy tylko piwa...
                                2004-09-17, 22:21
                              • Shedao
                                Wrocław, Wita Stwosza 1-2, Browar Złoty Pies
                                Shedao
                                Browar znajduje się naprzeciwko Bierhalle, na rynku. Wnętrze bardzo ładne, klimatyczne, przytulne. Obsługa sympatyczna, miła (chociaż kelnerska, za czym nie przepadam). Są obeznani w piwach, które serwują - przynajmniej pani, która nas obsługiwała. Niestety, piwo nie dotrzymuje tempa klimatowi....
                                2015-11-08, 19:05
                              • zgroza
                                Herslev, Hvede
                                zgroza
                                Pszeniczniak, 5,7%, niefilter, niepaster, warka nr 273, wg. wzorów południowoniemieckich
                                Herslev to prawdziwe biere da garde - browar istnieje w ramach trzydziestohektarowego gospodarstwa na zachodniej Zelandii, które produkuje również jęczmień browarniany. Piwowar serdecznie zaprasza...
                                2010-02-25, 22:44
                              • Jimmy91
                                Dziwna zawiesina na cichej
                                Jimmy91
                                Jako, że jestem tu nowy witam wszystkich serdecznie.
                                Moja historia wygląda następująco, postanowiłem uwarzyć AIPA. Znalazłem przepis, który jak został opisany wygrywał oraz zajmował wysokie miejsca w konkursach, tak więc decyzja zapadła. Na początku szło wszystko sprawnie do czasu...
                                2014-12-26, 14:42
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...