Chemicznie utrwalone
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-02, 22:10.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609 -
A ja liczę na to że Panowie z Artezana oddadzą (na własny koszt) po butelce Ciechana do laboratorium celem zbadania poziomu tego E.... i czy na tym poziome (jeżeli wystąpi) jest obowiązek informacji na etykietach. I oczywiście podzielą się tymi rewelacjami.
W oskarżeniach trzeba być konsekwentnym, bez poparcia dowodami to można w najlepszym przypadku zostać wyśmianym (co na tą chwilę ma miejsce).Comment
-
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie uznaję innych wypowiadających się za łykających pigułki hahahahaha, trolli internetowych, pieniaczy czy też pelikanów, jak sam byłeś uprzejmy ich nazwać , skoro więc czytają Twoje barwne posty to sami sobie ocenią czy mam rację czy też nie.Comment
-
Przypominam że ten dział to BIAŁE PORTERY- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W tym wątku padło jeszcze kilka opinii nie popartych żadnymi argumentami, przy których twoja to akurat małe piwo.
Część merytoryczną się wytnie i wstawi na "normalne" forumOstatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-02, 22:41.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Panowie z Browaru Artezan powinni zacząć działalność od uwarzenie dobrego piwa, a nie szukania haka na konkurencję. Póki co, chyba lepiej kupić Warkę Radler za 3 zł, niż "witbiera" za 10-15 zł. Rozsądniej byłoby zająć się swoimi problemami i pilnować proporcji słodów niż szukać konserwantów u innych... Na prawdę przykre postępowanie...Ostatnia zmiana dokonana przez nynek; 2012-08-02, 22:52.Comment
-
To proste pytanie - co robi konserwant - wszyscy wiedzą że HAMUJE rozwój drożdży, pleśni lub drobnoustrojów tym bardziej im większe jest jego stężenie. A co zrobić gdy masz część instalacji umytą i zdezynfekowaną (czy zawsze jesteś w 100% pewny skuteczności działania?) i nie używasz tego fragmentu przez dwa dni w upale? Co zrobisz z tankiem w piwnicy nie używanym przez kilka dni, różnego rodzaju sitkami łopatkami itp itd. To jest moja wiedza wyczytana i wypraktykowana.
No i bardzo dziękuję za odpowiedź- takie coś powinno paść od razu, a nie po całej stronie dyskusji.Comment
-
Comment
-
SPISEG. Jeszcze nie wiadomo czyj, ale Antoni Macierewicz już zainteresował się tą sprawą i wkrótce się dowiemy.Comment
-
-
Aby podsycać teorie spiskowe na browar.bizie...
Kotuo, po co twoja matka kupiła w zeszłym tygodniu dwa kilo cukru i worek ziemniaków?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
No to dałem ciała, przepraszam...
Nie zmienia to jednak sensu mojego pytania: skąd ta niezdrowa ciekawość odnośnie zakupów dokonywanych przez browar?Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-03, 09:05.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.