Chemicznie utrwalone

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wsaczuk
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2009.09
    • 182

    #196
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo
    Ciekawość nie jest niezdrowa, chiałbym po prostu znać prawdę. Zakładam, że jest prosta odpowiedź na moje proste pytanie. Uczciwy nie ma nic do ukrycia.
    ma do ukrycia wiedzę oraz tajniki technologiczne wypracowane przez kilkadziesiąt lat i nie musi chcieć się nimi dzielić za darmo z cwaniakami, którzy przychodzą na gotowe.

    Comment

    • marekj
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2010.03
      • 508

      #197
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo
      Ciekawość nie jest niezdrowa, chiałbym po prostu znać prawdę. Zakładam, że jest prosta odpowiedź na moje proste pytanie. Uczciwy nie ma nic do ukrycia.
      trochę przycichło to trzeba podsycić tak ?

      Już złożyłem Panu propozycję
      1.proszę się przedstawić,
      2.proszę ujawnić gdzie Pan pracuje,

      Jak uznam ,że nie jest Pan moją konkurencją ,
      to na miejscu w Ciechanowie Pan zobaczy.
      Ponadto ujawnianie szczegółów technologicznych jest działaniem na szkodę spółki.

      Chcę Panu oznajmić ,że na tym forum jest wielu browarbizowiczów którzy wiedzą do czego używamy Wit C ( nie jest to piwo )i milczą za co im serdecznie dziękuję bo tu mówimy o zaufaniu.
      Do Pana nie mam zaufania .Pana podejrzewam o bardzo złą wolę.

      Więcej komentarzy z mojej strony nie będzie

      Comment

      • marekj
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.03
        • 508

        #198
        dodam, że starym znajomym ,którzy nie wiedzą udzielę odpowiedzi na PW

        Comment

        • kotuo
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.07
          • 11

          #199
          Pracuję w branży zupełnie nie związanej z browarnictwem, mianowicie w poligrafii. Z piwem mam tyle tylko wspólnego, że lubię je pić. Przedstawiać się nie chcę, bo zbyt cenię sobie prywatność. Zapewniam, że moja ciekawość nie wynika absolutnie ze złej woli, po prostu bardzo zdziwiła mnie informacja o zakupie tych substancji, a moja niewielka wiedza na temat warzenia piwa spowodowała, że kojarzę je jedynie jako konserwanty, których obecność w produktach spożywczych musi być jawnie podana na opakowanu.
          Dziwię się jedynie, że zamiast prostej odpowiedzi 'sorbinian stosujemy do dezynfekcji linii, witaminę C do procesu, który stanowi tajemnicę technologiczną' otrzymałem skrawki nerwowych i emocjonalnych ripost (w międzyczasie zostałem oskarżony o złą wolę i trolling) typu:
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj
          Ja bym poprosił Pana dobrze poinformowanego ,żeby napisał jakie to ilości Ciechan kupuje.Bo narazie to jedna Pani drugiej Pani .Czyli polityka się tu wkrada
          Dopiero teraz układa się to w jakąś całość, za co ostatecznie dziękuję i pozdrawiam.

          Comment

          • Makaron
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 2107

            #200
            Kotuo.
            Browar ciechan walczy na trudnym rynku i plotki tego typu mozna przeliczyc na pieniadze.
            A nie kazdy zna sie na procesie produkcji piwa na tyle by rozroznic nastepujace zdania.
            Browar Ciechan stosuje konserwanty.
            Browar Ciechan stosuje konserwanty do produkcji piwa.

            To drugie zdanie jest oczywiscie falszywe, ale takie skojarzenie moze duzo kosztowac.
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

            Comment

            • kotuo
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.07
              • 11

              #201
              Tym bardziej krótka i treściwa odpowiedź ucięłaby temat. A tak rozrósł się na kilka stron i było momentami nieprzyjemnie.

              Comment

              • Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

                #202
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo
                Tym bardziej krótka i treściwa odpowiedź ucięłaby temat. A tak rozrósł się na kilka stron i było momentami nieprzyjemnie.
                Ta kwestie wyjasnil wsaczuk.
                Jest to element procesu technologicznego, takie rzeczy sa tajemnica browaru. Taka wiedza jest zdobywana latami, szkoda oddac taka metode konserwacj sprzetu za darmo.
                Ostatnia zmiana dokonana przez Makaron; 2012-08-03, 12:03.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                Comment

                • baklazanek
                  † 2014 Piwosz w Raju
                  • 2001.08
                  • 3562

                  #203
                  Za dużo niepotrzebnych emocji, a za mało merytorycznych wypowiedzi.
                  Ekipa Artezana na pewno mogłaby odwiedzić Ciechanów, a Pan Jakubiak udać się do Natolina. I nie chodzi tu o udowadnianie sobie, kto ma rację, ale o poznanie kolegów z branży. Zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego i wypić razem piwo. Zły początek znajomości, ale wszystko przed wami Panowie, więc bez podszczypywania wzajemnego. Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.

                  Comment

                  • vietnam
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2011.05
                    • 117

                    #204
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
                    (...)odwiedzić Ciechanów, (...) udać się do Natolina. (...) Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.
                    Pewnie na początek lepiej na neutralnym gruncie może... Zlot ?
                    A za rok. Kto wie, może zlot ze zwiedzaniem browarów Artezan+Ciechan ;-)
                    Ostatnia zmiana dokonana przez vietnam; 2012-08-03, 12:58.

                    Comment

                    • marekj
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.03
                      • 508

                      #205
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek
                      Za dużo niepotrzebnych emocji, a za mało merytorycznych wypowiedzi.
                      Ekipa Artezana na pewno mogłaby odwiedzić Ciechanów, a Pan Jakubiak udać się do Natolina. I nie chodzi tu o udowadnianie sobie, kto ma rację, ale o poznanie kolegów z branży. Zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego i wypić razem piwo. Zły początek znajomości, ale wszystko przed wami Panowie, więc bez podszczypywania wzajemnego. Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.
                      Chyba pisać powinieneś w liczbie pojedyńczej.Ja z tą awanturą nie mam niczego wspólnego .
                      Swoją drogą po przeczytaniu tego wszystkiego ciekawe jak się czują - pewnie dobrze.

                      Comment

                      • Rzeszowiak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2009.04
                        • 1597

                        #206
                        Chyba nie. Z całym szacunkiem, ale Pańskie posty również były zbyt gwałtowne i z wycieczkami personalnymi. Generalnie na forum browar.bizu w ostatnim czasie pojawia się coraz więcej niezdrowych emocji. Osobną kwestią jest dla mnie postawa moderatora tego forum, który zamiast świecić przykładem wyśmiewa lub obraża innych forumowiczów.

                        Osobiście uważam, że takie sytuacje mogą zniechęcić kolejne osoby do aktywnego udziału ( w tym finansowego) w życiu tego portalu. Ale to jest tylko moja osobista refleksja.

                        Comment

                        • darko
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.06
                          • 2078

                          #207
                          Przecież to oczywiste, że nie gryzie się ręki, która karmi.

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            #208
                            Czy firma Artezan będzie wspomagać browar.biz? Wypadałoby.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5618

                              #209
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
                              Przecież to oczywiste, że nie gryzie się ręki, która karmi.
                              Póki co moderatorzy nie otrzymują wynagrodzenia za swoje działania na tymże forum, więc w tym kolega się myli. No chyba, że Chemiczny nagle zmienił zatrudnienie, o czym mi nie wiadomo.
                              Chemiczny został moderatorem na moją prośbę i ja jestem zadowolona z tego wyboru. Stworzył on mapę piwnych sklepów i naturalnym wydawało mi się zapytanie właśnie jego o pomoc w działaniach. Jego poglądy i czasem emocjonalne posty w innych działach nie mają tu nic do rzeczy. I wiem, że się chłop ostatnio trochę przyhamował w swych postach
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2012-08-03, 15:27.
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                              Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                              Comment

                              • volodos
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2008.09
                                • 717

                                #210
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
                                Osobną kwestią jest dla mnie postawa moderatora tego forum, który zamiast świecić przykładem wyśmiewa lub obraża innych forumowiczów.
                                Dokładnie. Taki z Chemmobile moderator jak z kangura kontener.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dyczkin
                                  Zarzecze, [Birbant] Sheep Szit
                                  dyczkin
                                  Piwo gotowe do oceny
                                  2016-12-06, 08:16
                                • peter007
                                  Utrwalone w obiektywie
                                  peter007
                                  Tyskie znowu wyszło z nową promocją "Utrwalone w obiektywie". Polega ona na zbieraniu małych zdjęć-nalepek do małego albumiku. I tak za 16 naklejek - okolicznościowy album na zdjęcia a za 24 naklejki aparat fotograficzny Kodak (wraz z filmem i bateriami. Promocja dotyczy tylko piwa...
                                  2004-09-17, 22:21
                                • Shedao
                                  Wrocław, Wita Stwosza 1-2, Browar Złoty Pies
                                  Shedao
                                  Browar znajduje się naprzeciwko Bierhalle, na rynku. Wnętrze bardzo ładne, klimatyczne, przytulne. Obsługa sympatyczna, miła (chociaż kelnerska, za czym nie przepadam). Są obeznani w piwach, które serwują - przynajmniej pani, która nas obsługiwała. Niestety, piwo nie dotrzymuje tempa klimatowi....
                                  2015-11-08, 19:05
                                • zgroza
                                  Raasted, Hindbærtrippel
                                  zgroza
                                  W najważniejsze święto w roku trzeba świętować najlepszym, co się ma w lodówce. Wyjąłem więc na wieczór tego Raasteda, piwko z mojego ulubionego browaru. Tripelek z puree malinowym i kolendrą - czegóż więcej może chcieć człowiek, którego lokalny browar w dalekiej galaktyce produkuje...
                                  2010-04-04, 20:55
                                • Mason
                                  Jabłonowo, Piwo Tradycyjne
                                  Mason
                                  Nowość w ofercie Jabłonowa, dwusłodowe Piwo Tradycyjne. Na etykiecie browar szczyci się mianem browaru regionalnego. Brak podanego ekstraktu, alkohol 5,8% obj.
                                  Cytat z kontretykiety:
                                  "Wyjątkowe piwo fermentowane bezciśnieniowo, tradycyjnie. Długo leżakowane w bardzo niskiej...
                                  2010-09-22, 22:43
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...