Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo
Wyświetlenie odpowiedzi
Chemicznie utrwalone
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo Wyświetlenie odpowiedziCiekawość nie jest niezdrowa, chiałbym po prostu znać prawdę. Zakładam, że jest prosta odpowiedź na moje proste pytanie. Uczciwy nie ma nic do ukrycia.
Już złożyłem Panu propozycję
1.proszę się przedstawić,
2.proszę ujawnić gdzie Pan pracuje,
Jak uznam ,że nie jest Pan moją konkurencją ,
to na miejscu w Ciechanowie Pan zobaczy.
Ponadto ujawnianie szczegółów technologicznych jest działaniem na szkodę spółki.
Chcę Panu oznajmić ,że na tym forum jest wielu browarbizowiczów którzy wiedzą do czego używamy Wit C ( nie jest to piwo )i milczą za co im serdecznie dziękuję bo tu mówimy o zaufaniu.
Do Pana nie mam zaufania .Pana podejrzewam o bardzo złą wolę.
Więcej komentarzy z mojej strony nie będzie
Comment
-
-
Pracuję w branży zupełnie nie związanej z browarnictwem, mianowicie w poligrafii. Z piwem mam tyle tylko wspólnego, że lubię je pić. Przedstawiać się nie chcę, bo zbyt cenię sobie prywatność. Zapewniam, że moja ciekawość nie wynika absolutnie ze złej woli, po prostu bardzo zdziwiła mnie informacja o zakupie tych substancji, a moja niewielka wiedza na temat warzenia piwa spowodowała, że kojarzę je jedynie jako konserwanty, których obecność w produktach spożywczych musi być jawnie podana na opakowanu.
Dziwię się jedynie, że zamiast prostej odpowiedzi 'sorbinian stosujemy do dezynfekcji linii, witaminę C do procesu, który stanowi tajemnicę technologiczną' otrzymałem skrawki nerwowych i emocjonalnych ripost (w międzyczasie zostałem oskarżony o złą wolę i trolling) typu:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziJa bym poprosił Pana dobrze poinformowanego ,żeby napisał jakie to ilości Ciechan kupuje.Bo narazie to jedna Pani drugiej Pani .Czyli polityka się tu wkrada
Comment
-
-
Kotuo.
Browar ciechan walczy na trudnym rynku i plotki tego typu mozna przeliczyc na pieniadze.
A nie kazdy zna sie na procesie produkcji piwa na tyle by rozroznic nastepujace zdania.
Browar Ciechan stosuje konserwanty.
Browar Ciechan stosuje konserwanty do produkcji piwa.
To drugie zdanie jest oczywiscie falszywe, ale takie skojarzenie moze duzo kosztowac."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kotuo Wyświetlenie odpowiedziTym bardziej krótka i treściwa odpowiedź ucięłaby temat. A tak rozrósł się na kilka stron i było momentami nieprzyjemnie.
Jest to element procesu technologicznego, takie rzeczy sa tajemnica browaru. Taka wiedza jest zdobywana latami, szkoda oddac taka metode konserwacj sprzetu za darmo.Last edited by Makaron; 2012-08-03, 12:03."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Za dużo niepotrzebnych emocji, a za mało merytorycznych wypowiedzi.
Ekipa Artezana na pewno mogłaby odwiedzić Ciechanów, a Pan Jakubiak udać się do Natolina. I nie chodzi tu o udowadnianie sobie, kto ma rację, ale o poznanie kolegów z branży. Zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego i wypić razem piwo. Zły początek znajomości, ale wszystko przed wami Panowie, więc bez podszczypywania wzajemnego. Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek Wyświetlenie odpowiedzi(...)odwiedzić Ciechanów, (...) udać się do Natolina. (...) Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.
A za rok. Kto wie, może zlot ze zwiedzaniem browarów Artezan+Ciechan ;-)Last edited by vietnam; 2012-08-03, 12:58.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek Wyświetlenie odpowiedziZa dużo niepotrzebnych emocji, a za mało merytorycznych wypowiedzi.
Ekipa Artezana na pewno mogłaby odwiedzić Ciechanów, a Pan Jakubiak udać się do Natolina. I nie chodzi tu o udowadnianie sobie, kto ma rację, ale o poznanie kolegów z branży. Zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego i wypić razem piwo. Zły początek znajomości, ale wszystko przed wami Panowie, więc bez podszczypywania wzajemnego. Napijecie się, pogadacie, pozwiedzacie – kolejność dowolna – i wyciągniecie odpowiednie wnioski.
Swoją drogą po przeczytaniu tego wszystkiego ciekawe jak się czują - pewnie dobrze.
Comment
-
-
Chyba nie. Z całym szacunkiem, ale Pańskie posty również były zbyt gwałtowne i z wycieczkami personalnymi. Generalnie na forum browar.bizu w ostatnim czasie pojawia się coraz więcej niezdrowych emocji. Osobną kwestią jest dla mnie postawa moderatora tego forum, który zamiast świecić przykładem wyśmiewa lub obraża innych forumowiczów.
Osobiście uważam, że takie sytuacje mogą zniechęcić kolejne osoby do aktywnego udziału ( w tym finansowego) w życiu tego portalu. Ale to jest tylko moja osobista refleksja.
Comment
-
-
Czy firma Artezan będzie wspomagać browar.biz? Wypadałoby.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziPrzecież to oczywiste, że nie gryzie się ręki, która karmi.
Chemiczny został moderatorem na moją prośbę i ja jestem zadowolona z tego wyboru. Stworzył on mapę piwnych sklepów i naturalnym wydawało mi się zapytanie właśnie jego o pomoc w działaniach. Jego poglądy i czasem emocjonalne posty w innych działach nie mają tu nic do rzeczy. I wiem, że się chłop ostatnio trochę przyhamował w swych postachLast edited by Maggyk; 2012-08-03, 15:27.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziOsobną kwestią jest dla mnie postawa moderatora tego forum, który zamiast świecić przykładem wyśmiewa lub obraża innych forumowiczów.
Comment
-
Comment