Chemicznie utrwalone

Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #121
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
    Nie jestem sekretarzem Jakubiaka. Za to muszę być niezłym bystrzakiem, skoro w odróżnieniu od ciebie uważniej czytam odpowiedzi na zadawane tu pytania, potrafię odnaleźć w internecie informacje do czego służy E202 i czy dodawany jest do piw Ciechana.
    Na swoje wątpliwości dostałeś już odpowiedzi, a resztę mógłbyś doczytać sobie w internecie, książkach itp. Twoje dalsze posty świadczą albo o problemach z logicznym łączeniem faktów i informacji, albo o celowym działaniu w złej woli i pieniactwie.
    Skoro jesteś taki "bystrzak" wskaż źródło, według którego E202 może być stosowane jako środek dezynfekujący. Pięć minut powinno ci wystarczyć.

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13961

      #122
      Widzę, że niektórym słoneczko dziś mocno dało się we znaki.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-08-02, 17:40.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • chemmobile
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.03
        • 2168

        #123
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
        Skoro jesteś taki "bystrzak" wskaż źródło, według którego E202 może być stosowane jako środek dezynfekujący. Pięć minut powinno ci wystarczyć.
        A po co mam tego szukać? Bo ty tego chcesz?
        Dostałeś odpowiedź, że Ciechan nie dodaje E202 do piwa. Jeśli w to nie wierzysz, to udowodnij, że browar nie przestrzega prawa odnośnie dodatków E i skończ to śmieszne trolowanie.
        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

        Comment

        • hasintus
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2006.07
          • 850

          #124
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
          Nie jestem sekretarzem Jakubiaka. Za to muszę być niezłym bystrzakiem, skoro w odróżnieniu od ciebie uważniej czytam odpowiedzi na zadawane tu pytania, potrafię odnaleźć w internecie informacje do czego służy E202 i czy dodawany jest do piw Ciechana.
          Na swoje wątpliwości dostałeś już odpowiedzi, a resztę mógłbyś doczytać sobie w internecie, książkach itp. Twoje dalsze posty świadczą albo o problemach z logicznym łączeniem faktów i informacji, albo o celowym działaniu w złej woli i pieniactwie.
          Kolego czy Ty czytasz czasami to co piszesz? Czy najpierw piszesz, a potem myślisz?

          Comment

          • chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

            #125
            Czytam trzy razy, a myślę pięć razy. Kolejne pytania odnośnie mojej osoby zadawaj na PW, a tu skup się na temacie dyskusji i postaraj się na przyszłość być bardziej merytorycznym.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

            Comment

            • darko
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.06
              • 2078

              #126
              No dobra, nie podałeś źródła, na które się powołujesz. Ja w tym czasie zrobiłem i zjadłem placki ziemniaczane .

              Nie jesteś "bystrzakiem", jesteś zerem.

              Comment

              • blaha
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.05
                • 15

                #127
                No dobra, ale skoro browar kupuje x kg substancji, która nijak się do odkażania nie nadaje i nie dosypuje jej do piwa to mi- jako konsumentowi- rodzi się pytanie: co się z tym środkiem dzieje?

                Comment

                • volodos
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.09
                  • 717

                  #128
                  A skąd ku..a wiesz, że kupuje? Jesteś tego pewien?

                  Comment

                  • darko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.06
                    • 2078

                    #129
                    Przecież Pan Jakubiak napisał, że stosuje do dezynfekcji. To znaczy, że ma go w browarze, czyli musiał go jakoś zdobyć...

                    Comment

                    • blaha
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2009.05
                      • 15

                      #130
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj
                      Sorbinian sodu używany jest do dezynfekcji linii .
                      Czyli kupuje, bo napisał wyraźnie, że dezynfekuje nim linię. Tylko, że to bez sensu.

                      Comment

                      • hasintus
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2006.07
                        • 850

                        #131
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos
                        A skąd ku..a wiesz, że kupuje? Jesteś tego pewien?
                        Jak przedstawiciel podaje, że używa tego do dezynfekcji to chyba się rozumie, że to kupuje, a nie ku..a kradnie.

                        Comment

                        • chemmobile
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.03
                          • 2168

                          #132
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko
                          No dobra, nie podałeś źródła
                          Bo mam ciekawsze zajęcia niż odpowiadanie na idiotyczne pytania trola internetowego, w dodatku nic nie wnoszące do tematu.
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blaha
                          Czyli kupuje, bo napisał wyraźnie, że dezynfekuje nim linię. Tylko, że to bez sensu.
                          Równie dobrze mógł użyć słowa "dezynfekcja" w znaczeniu czyszczenia. Lub E202 dodaje do środków dezynfekujących. Może nawet używa tego do solenia obiadu, po co wam ta wiedza?
                          Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                          Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                          Comment

                          • blaha
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.05
                            • 15

                            #133
                            Sól drogowa w kiełbaskach też Ci nie przeszkadza?
                            Pewnie nikogo nie zabije, ale warto byłoby wiedzieć...
                            Ostatnia zmiana dokonana przez blaha; 2012-08-02, 18:29.

                            Comment

                            • hasintus
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2006.07
                              • 850

                              #134
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile
                              Bo mam ciekawsze zajęcia niż odpowiadanie na idiotyczne pytania trola internetowego, w dodatku nic nie wnoszące do tematu.

                              Równie dobrze mógł użyć słowa "dezynfekcja" w znaczeniu czyszczenia. Lub E202 dodaje do środków dezynfekujących. Może nawet używa tego do solenia obiadu, po co wam ta wiedza?
                              Nie rozumiem dlaczego koniecznie chcesz uciąć ten wątek. Jeżeli ta wiedza jest Ci do niczego nie potrzebna to dlaczego się w tym temacie wypowiadasz i wyzywasz innych od trolli. Jak widać kilka osób chciałoby wiedzieć do końca po co w browarze te substancje.

                              Comment

                              • chemmobile
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.03
                                • 2168

                                #135
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika blaha
                                Sól drogowa w kiełbaskach też Ci nie przeszkadza?
                                Jeżeli zapewnienie p.Jakubiaka oraz obowiązujące prawo w postaci tego rozporządzenia (art. 23, pkt. 1, podpunkt a):

                                nie dociera do ciebie, to masz problem ze sobą.
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
                                Jak widać kilka osób chciałoby wiedzieć do końca po co w browarze te substancje.
                                Czy tylko ja przeczytałem dziś publiczne zaproszenie p.Jakubiaka do osobistej wizyty w browarze i zapoznania się z procesem produkcyjnym z bliska?
                                Ostatnia zmiana dokonana przez chemmobile; 2012-08-02, 18:41.
                                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • dyczkin
                                  Zarzecze, [Birbant] Sheep Szit
                                  dyczkin
                                  Piwo gotowe do oceny
                                  2016-12-06, 08:16
                                • peter007
                                  Utrwalone w obiektywie
                                  peter007
                                  Tyskie znowu wyszło z nową promocją "Utrwalone w obiektywie". Polega ona na zbieraniu małych zdjęć-nalepek do małego albumiku. I tak za 16 naklejek - okolicznościowy album na zdjęcia a za 24 naklejki aparat fotograficzny Kodak (wraz z filmem i bateriami. Promocja dotyczy tylko piwa...
                                  2004-09-17, 22:21
                                • Shedao
                                  Wrocław, Wita Stwosza 1-2, Browar Złoty Pies
                                  Shedao
                                  Browar znajduje się naprzeciwko Bierhalle, na rynku. Wnętrze bardzo ładne, klimatyczne, przytulne. Obsługa sympatyczna, miła (chociaż kelnerska, za czym nie przepadam). Są obeznani w piwach, które serwują - przynajmniej pani, która nas obsługiwała. Niestety, piwo nie dotrzymuje tempa klimatowi....
                                  2015-11-08, 19:05
                                • Pancernik
                                  Zirndorf, Landweizen Hefetrüb
                                  Pancernik
                                  Piwo ma 5,1%. Pomarańczowo-herbaciane, mętne. Piana kremowo-biała, drobna, średniowysoka i średniotrwała.
                                  Pachnie drożdżowo i słodowo, trochę też chlebowo, dalej wywąchać można banany i coś - śladowo - chemicznie ostrego (jakby farba, rozpuszczalnik albo inne g...?).
                                  ...
                                  2010-10-07, 10:49
                                • Makaron
                                  Mętność piwa jęczmiennego.
                                  Makaron
                                  Zauważyłem ostatnio ,iż piwa z małych browarów czasami bywają mętnawe. W przypadku Rycerza z Gościszewa miałem okazje pić piwa z dwóch różnych partii i jedna była mętna,ale za to data ważności była do końca sierpnia (piwo utrwalane jest poprzez ultrafiltracje). Mimo mętności Rycerz...
                                  2004-07-02, 14:50
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...