Zrozum w końcu, że natrętnie pytasz o sprawy oczywiste, więc jak nic wpisujesz się w definicję trolla. Wit. C i sorbinian potasu znajdują się na tzw. liście dodatków E. Jeśli browar dodaje je do piwa, to zgodnie z prawem musi o tym poinformować na opakowaniu (etykiecie). Logicznie rozumując - jeśli na opakowaniu w składzie produktu nie podano ani E202 ani E300, to do piwa nie dodano ani kwasu askorbinowego ani sorbinianu potasu. To jest odpowiedź na wasze pytania, zrozumieli?
Chemicznie utrwalone
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609 -
Tak, jestem trollem na etacie konkurencji. Dziękuję za miłe podsumowanie mojej wątpliwości zarówno Panu, jak i Panu Markowi.
Powiem tyle: jakbym się bardzo uwziął to mógłbym kopie faktur zdobyć. Ilości to dziesiątki kg na miesiąc, a Pan Marek nie raczył wyjaśnić - czy witamina C również do czyszczenia linii może?
Ciekawe, że akurat konserwantem tę linię czyścicie... (notabene sorbinian potasu jest na rzeczy, nie sodu).
Tak jak byłem życzliwie nastawiony, tak po braku rzeczowej odpowiedzi i potraktowaniu niczym natręta-trolla już mi trochę życzliwość mija.
faktem jest ,że tekst przez Pana jest super "
Ależ ja wcale nie mam takiej pewności, tylko niemiłe podejrzenie. Nie sądzę jednak, żeby sorbinian potasu nabywali, żeby pakować w gustowne flakoniki jako upominek dla klientów. Żeby była jasność: jestem fanem piw Ciechana i bolałoby mnie, gdyby okazało się, że ładują po cichu konserwanty do piw. Ewangelizuję wszystkich nieuświadomionych znajomych w temacie zdecydowanej wyższości piw tzw uczciwych nad koncernowymi, a koncerny właśnie podejrzewałbym o wałki co do składu.
Jeszcze co do reakcji damy - pracuje w firmie handlującej chemią, a nie owocami, więc sformułowanie 'chemia' jak najbardziej na miejscu.
Czarny PR najwyższej klasy. Już napisałem oba wymienione przez Pana składniki nie biorą udziału w warzeniu piwa.Comment
-
Tym bardziej, że można wynieść z firmy koleżanki kopie fakturGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Comment
-
A ktoś tak stwierdził w tym wątku, czy po prostu jest to imaginacja twojego matriksa?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Nie musisz być sekciarzem .Ba możesz założyć konkurencyjne forum koncerny.biz Badź SzczęśliwyComment
-
Stosowanie równych kryteriów oceny koncernów i browarów regionalnych jeśli chodzi o np. smak piwa, nie daje chyba przymiotu sekciarza. Tak jak nie można ślepo bronić Artezana, bo warzy fajne niszowe piwka, tak i nie można bezkrytycznie podchodzić do browarów regionalnych, tylko dlatego, że są regionalne.Comment
-
Czegoś nie doczytałem lub moje odpowiedzi nie zadowoliły kolegi .Zasadzka się nie udała czy co? Bądź fanem koncernów jak 80% społeczeństwa ,ale daj żyć innym .
Nie musisz być sekciarzem .Ba możesz założyć konkurencyjne forum koncerny.biz Badź Szczęśliwy
Proste pytanie, prosta odpowiedź. Rozumiem, że skoro wyprasza mnie Pan z tego forum, to jest Pan poniekąd jego właścicielem...Comment
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A ty jesteś sekretarzem Pana Jakubiaka?
Sorbinian potasu nie ma właściwości dezynfekujących, więc jest to kłamstwo. W browarze Pańscy pracownicy używają pewnie komercyjnego preparatu opartego na kwasie nadoctowym.
A może w którymś z Pańskich browarów produkowany jest cydr?Comment
-
Nie jestem sekretarzem Jakubiaka. Za to muszę być niezłym bystrzakiem, skoro w odróżnieniu od ciebie uważniej czytam odpowiedzi na zadawane tu pytania, potrafię odnaleźć w internecie informacje do czego służy E202 i czy dodawany jest do piw Ciechana.
Na swoje wątpliwości dostałeś już odpowiedzi, a resztę mógłbyś doczytać sobie w internecie, książkach itp. Twoje dalsze posty świadczą albo o problemach z logicznym łączeniem faktów i informacji, albo o celowym działaniu w złej woli i pieniactwie.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.