Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos
Wyświetlenie odpowiedzi
Chemicznie utrwalone
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Last edited by chemmobile; 2012-08-02, 22:10.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziA ja liczę na to że Panowie z Artezana oddadzą (na własny koszt) po butelce Ciechana do laboratorium celem zbadania poziomu tego E.... i czy na tym poziome (jeżeli wystąpi) jest obowiązek informacji na etykietach. I oczywiście podzielą się tymi rewelacjami.
W oskarżeniach trzeba być konsekwentnym, bez poparcia dowodami to można w najlepszym przypadku zostać wyśmianym (co na tą chwilę ma miejsce).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziJak na razie to tu się ośmiesza ktoś inny.
Comment
-
-
Przypominam że ten dział to BIAŁE PORTERY- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziskoro więc czytają Twoje barwne posty to sami sobie ocenią czy mam rację czy też nie.
W tym wątku padło jeszcze kilka opinii nie popartych żadnymi argumentami, przy których twoja to akurat małe piwo.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziPrzypominam że ten dział to BIAŁE PORTERYLast edited by chemmobile; 2012-08-02, 22:41.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Panowie z Browaru Artezan powinni zacząć działalność od uwarzenie dobrego piwa, a nie szukania haka na konkurencję. Póki co, chyba lepiej kupić Warkę Radler za 3 zł, niż "witbiera" za 10-15 zł. Rozsądniej byłoby zająć się swoimi problemami i pilnować proporcji słodów niż szukać konserwantów u innych... Na prawdę przykre postępowanie...Last edited by nynek; 2012-08-02, 22:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzynioF Wyświetlenie odpowiedziTo proste pytanie - co robi konserwant - wszyscy wiedzą że HAMUJE rozwój drożdży, pleśni lub drobnoustrojów tym bardziej im większe jest jego stężenie. A co zrobić gdy masz część instalacji umytą i zdezynfekowaną (czy zawsze jesteś w 100% pewny skuteczności działania?) i nie używasz tego fragmentu przez dwa dni w upale? Co zrobisz z tankiem w piwnicy nie używanym przez kilka dni, różnego rodzaju sitkami łopatkami itp itd. To jest moja wiedza wyczytana i wypraktykowana.
No i bardzo dziękuję za odpowiedź- takie coś powinno paść od razu, a nie po całej stronie dyskusji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nynek Wyświetlenie odpowiedziPanowie z Browaru Artezan powinni zacząć działalność od uwarzenie dobrego piwa, a nie szukania haka na konkurencję. ...
Comment
-
-
SPISEG. Jeszcze nie wiadomo czyj, ale Antoni Macierewicz już zainteresował się tą sprawą i wkrótce się dowiemy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziCiechan nie dodaje do piwa witaminy C.
Po co zatem Browar Ciechan zakupił w zeszłym miesiącu dużo kg witaminy C?Last edited by kotuo; 2012-08-03, 08:36.
Comment
-
-
Aby podsycać teorie spiskowe na browar.bizie...
Kotuo, po co twoja matka kupiła w zeszłym tygodniu dwa kilo cukru i worek ziemniaków?Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
No to dałem ciała, przepraszam...
Nie zmienia to jednak sensu mojego pytania: skąd ta niezdrowa ciekawość odnośnie zakupów dokonywanych przez browar?Last edited by chemmobile; 2012-08-03, 09:05.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
Comment