Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Aspartamtaramtamtam
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziJesteś tym co jesz.
Grothesk, taka rada na przyszłość - jak będziesz chciał coś udowodnić i podpierać się nauką to nie ze zwykłego Google, a tym bardziej YouTube. Google Scholar, Pubmed, Lancet, Science, Nature - tam masz prawdziwą naukę.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziW Twoim przypadku, oceniając Twoje komentarze i podejście do zagadnienia nie tylko samego aspartamu, bo poruszyliśmy także kwestie odżywiania ogólnie, widzę że szewc bez butów chodzi. Brawo!Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziCzyli wegetarianie są w stadium warzywa. No patrzcie państwo, a ja widziałem niedawno wegetarianina i brykał aż miło, bez kroplóweczki
Grothesk, taka rada na przyszłość - jak będziesz chciał coś udowodnić i podpierać się nauką to nie ze zwykłego Google, a tym bardziej YouTube. Google Scholar, Pubmed, Lancet, Science, Nature - tam masz prawdziwą naukę.
Prawdziwa nauka jest ani w gazecie, ani w internecie. Jest w laboratorium! W dzisiejszych czasach prawie wszystko można podważyć. Naukowcy zamiast badać rzeczy niewyjaśnione to wyjaśniają rzeczy niezbadane. I to jest największy problem tzw. nauki, na którą się powołujesz cytując medyczne żurnały.
Tomek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziignoranci żywieniowi. Ameryka jest tego doskonałym przykładem.
Amerykanie przestrzegaja zasad zywieniowych, tylko te zasady nie sa zdrowe.
W tym kraju nigdy wczesniej nie bylo problemu otylosci, dopiero po wprowadzeniu w zycie Piramidy Zywienia i oparciu diety na produktach zbozowych sie zaczelo.
Gdy rozmawiam ze starszymi ludzmi to mowia, ze jeszcze na przelomie lat 70 i 80 tych ciezko bylo spotkac grubasa.
Tak wiec nasmiewasz sie z ludzi, ktorzy stosuja sie do zasad zywienia narzuconych im decyzja polityczna.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziTak wiec nasmiewasz sie z ludzi, ktorzy stosuja sie do zasad zywienia narzuconych im decyzja polityczna.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziZajęcia na Taczaka miałem z Błajet i Natalią...... ale nazwiska nie pamiętam.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziMylisz sie.
Amerykanie przestrzegaja zasad zywieniowych, tylko te zasady nie sa zdrowe.
W tym kraju nigdy wczesniej nie bylo problemu otylosci, dopiero po wprowadzeniu w zycie Piramidy Zywienia i oparciu diety na produktach zbozowych sie zaczelo.
Gdy rozmawiam ze starszymi ludzmi to mowia, ze jeszcze na przelomie lat 70 i 80 tych ciezko bylo spotkac grubasa.
Tak wiec nasmiewasz sie z ludzi, ktorzy stosuja sie do zasad zywienia narzuconych im decyzja polityczna.
Skoro mają złe zasady żywieniowe to powinni je zmienić. Jak sam mówisz, wiele lat temu! Widziałem sytuację choćby w ich szkołach. Stołówki gdzie dzieci tuczy się frytkami, czipsami i tonami węglowodanów. Ktoś, kto wprowadził ten zapis/dekret o piramidzie to pewnie taki sam mądry rzeczoznawca zagadnienia jak specjaliści - NAUKOWCY jop twaju mać, którzy dopuścili do obrotu aspartam w tym kraju. A potem wielcy mądrzy tego świata piszą: no przecież amerykańscy naukowcy orzekli, że to nie jest szkodliwe. W końcu w eksperymencie zdechło tylko 1000 myszy i 5 goryli, ale to pewnie przez sraczkę od makaronu. Nie od aspartamu, skąd!
Notorycznie, i do zesrania na potęgę kopiujemy zachodnie wzorce i wprowadzamy je w naszym europejskim kręgu kulturowym. To największy błąd jaki robimy! Ileż stwierdzeń ludzi nauki gloryfikowało amerykańskie badania, bo przecież one są amerykańskie i nie mają prawa się mylić! Przecież tam nie mogą się pomylić i jak coś jest made in usa to jest cool, a jak coś jest made in poland to jest be.
W USA, po pierwsze powinni obciąć o pół wielkość porcji - szczególnie w stanie Texas. Pójdź do dowolnej knajpy w tym stanie i zamów sobie obiad. Nie uniesiesz tacy z jedzeniem a co dopiero to strawić, spalić i wydalić. Tam nie da się nie przytyć! To prawda. Ale skoro ich rząd ma to w dupie a ludzie przez kilkanaście lat zdążyli się przyzwyczaić do takiego niedbalstwa to ani ja, ani Ty im nie pomożemy.
Ja mogę co najwyżej napisać znajomym, że różne najnowsze badania pokazują, że aspartam nie jest wcale taki zdrowy jak jego producent twierdzi, a oni mogą ze mnie zrobić wariata i foba, choć sami uważają podobnie. Proste.
Comment
-
-
Tomku, Twoja misja ratowania forumowiczów przed niechybną śmiercią nie powiodła się. Niestety nie przebijesz się przez ten mur złej woli i ignorancji. Ratuj swoje życie, zamiast tracić czas na forum, zacznij robić weki i przetwory, kopcuj marchew i ziemniaki, bo na przednówku może być krucho.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziLudzkie mięso nie różni się wiele od wieprzowiny w smaku, wyglądzie czy właściwościach.
Póxniej więcej napiszę bo teraz nie mam czasuGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedzi(...)
W USA, po pierwsze powinni obciąć o pół wielkość porcji - szczególnie w stanie Texas. (...)
Niestety w Polsce przyjęło się, że potrawy serwowane w restauracjach są skandalicznie małe. I to jest patologia którą się powinno piętnować!Last edited by abernacka; 2011-08-31, 13:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak ty, ale ja lubię dostawać w lokalu takie oto porcje.
Niestety w Polsce przyjęło się, że potrawy serwowane w restauracjach są skandalicznie małe. I to jest patologia którą się powinno piętnować!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziTak jest wszędzie w Europie, szczególnie zachodniej. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Grothesk Wyświetlenie odpowiedziSkoro mają złe zasady żywieniowe to powinni je zmienić.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
ŹRÓDŁA, DLA TYCH CO MAJĄ MNIE ZA WARIATA
Jak już napisałem dwukrotnie, najtrudniej udowodnić, że nie jest się koniem. Napisałem, że aspartam jest szkodliwy co pokazują różne badania, a Wy mi zaczęliście pisać o trylionie innych świństw, że jestem dziwny, bo tak jak Wy nie kupuję ogórków z hiszpanii albo czosnku z Chin. Faktycznie, wariat ze mnie jakich mało! Kończąc już ten temat (aspartamu) przytaczam kilka ciekawych stron, których w internecie są tysiące.
Dla osób znających język angielski, które chciałyby wiedzieć co nieco więcej na temat samego aspartamu oraz badań nad nim, polecam MIĘDZY INNYMI poniższe linki:
Aspartame Causes Cancer in Rats at Levels Currently Approved for Humans
A statistically significant increase in the incidence of malignant tumors, lymphomas and leukemias in rats exposed to varying doses of aspartame appears to link the artificial sweetener to a...
Aspartame Disease
You know that feeling when you're researching a complex medical topic and just can't seem to find the right information? "Unlocking Medical Knowledge: How to Make the Most of Your Medical Library" is here to help. In this guide, you'll discover practical strategies for maximizing the resources available to you.…
Reported Aspartame Toxic Effects
Aspartame Warning
To tyle w temacie.
Wkurzyliście mnie.
Comment
-
Comment