Piwo śledziowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Feti
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.10
    • 801

    #1

    Piwo śledziowe

    Przytargałem z rybnego wypisz wymaluj pojemnik fermentacyjny. Ino były w nim śledzie. Zanim go doszoruję to bym sobie uwarzył piwo śledziowe . No a co? Założenie mam następujące: to ma się przefermentować i ma być wlane z jakieś pety. . Nazbierałem dzikiego chmielu, drożdże mam z poprzedniej warki. Brzeczka będzie z cienkusza wzmocnionego cukrem.
    CZekam na sugestie ulepszenia tego nowego stylu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Feti; 2011-10-03, 17:21.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Żeby się wpisać w nie mniej modny, amerykański trend, dodałbym jednakowoż amarillo albo cascade dla aromatu
    Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2011-10-03, 17:25.

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Jako wielki miłośnik śledzi po prostu nie mogę tego pominąć.

      Tak dalej trzymać!
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • admiro
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.05
        • 248

        #4
        Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
        Moje piwo jest bezcenne.

        Schizma miodowa.

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9804

          #5
          Tylko pamiętaj, żeby to były śledzie z polskiego Bałtyku. To Ci pozwoli stworzyć i wypromować nowy styl: PBHL (Polish Baltic Hering Lager) .

          Comment

          • kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

            #6
            Propozycja serwowania - do szklanki z talarkiem chrupiącej cebuli

            Comment

            • rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1841

              #7
              Najpierw biegnij szybko zastrzec tę recepturę. Bo ani się nie obejrzysz, jak Cię jaki Kormoran czy Jagiełło uprzedzi
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro
                Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
                Zdecydowanie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

                  #9
                  Zna ktoś jakieś drożdże bardzo odporne? Skisło . W sumie czym się przejmuję. Wszak to niepasteryzowane jest i to drożdże

                  Comment

                  • dreads
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.09
                    • 520

                    #10
                    E tam skisło, to śledź z octu przecież Jeszcze bardziej innowacyjny styl.

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • Javox
                      Five Points, IPA
                      Javox
                      Londyńska IPA z alko 6,1%.
                      Chmiele: Cascade, Chinook, Simcoe.

                      Piana - więcej na początku potem cienka niepełna warstewka się ostała.
                      Lacing - sporo.
                      Barwa - lekko opalizujący jasny pomarańczowy.
                      Gaz - średni.
                      Aromat - cytrusy i zioła.
                      Smak -...
                      2019-11-17, 00:45
                    • Noriusz81
                      BrewDog, Electric India
                      Noriusz81
                      Electric India,
                      but. 330 ml, zaw. alk. 7,2 % obj.,
                      najlepiej spożyć przed: 15.08.2014,
                      zakupione w łódzkiej Piwotece (14 zł)

                      barwa - jasnozłota, klarowna, opalizująca;
                      piana - biała, średniopęcherzykowa, cienka warstwa z wyraźnym pierścieniem pozostaje...
                      2013-11-29, 22:49
                    • iron
                      Waliców 13 za Komendą Drogówki, Folk Gospoda
                      iron
                      No i budują nam pod nosem knajpę. Na Waliców, za drogówką w stronę Grzybowskiej w piętrowym budynku, na miejscu dawnego rybnego budują nam knajpę. Nazwa na razie nieznana, asortyment tym bardziej

                      Z tego co widać przez przyciemniane szyby, to będą dwie sale wykończone w...
                      2004-03-10, 15:04
                    • tfur
                      Zwycięzców 49, Towarzyska
                      tfur
                      knajpa działa już z pół roku
                      klimaty klubowo-kawiarniane
                      wystrój wzorowany na latach 60.
                      i częściowo jest pozostałością sklepu
                      mięsnego czy rybnego, zdaje się
                      czyli kafle na ścianach aż po sufit
                      a to, co mnie zainteresowało
                      to skalak 11...
                      2013-01-21, 00:11
                    • kiszot
                      Etykieta-prośba o identyfikację
                      kiszot
                      przytargałem do domu taką etykietę.Ale nijak nie mogę jej zaszufladkować.Może ktoś mnie oświeci co to za browar....
                      2003-05-22, 23:06
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...