Piwo śledziowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Feti
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.10
    • 801

    Piwo śledziowe

    Przytargałem z rybnego wypisz wymaluj pojemnik fermentacyjny. Ino były w nim śledzie. Zanim go doszoruję to bym sobie uwarzył piwo śledziowe . No a co? Założenie mam następujące: to ma się przefermentować i ma być wlane z jakieś pety. . Nazbierałem dzikiego chmielu, drożdże mam z poprzedniej warki. Brzeczka będzie z cienkusza wzmocnionego cukrem.
    CZekam na sugestie ulepszenia tego nowego stylu.
    Last edited by Feti; 2011-10-03, 16:21.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Żeby się wpisać w nie mniej modny, amerykański trend, dodałbym jednakowoż amarillo albo cascade dla aromatu
    Last edited by leona; 2011-10-03, 16:25.

    Comment

    • zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

      #3
      Jako wielki miłośnik śledzi po prostu nie mogę tego pominąć.

      Tak dalej trzymać!
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • admiro
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.05
        • 248

        #4
        Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
        Moje piwo jest bezcenne.

        Schizma miodowa.

        Comment

        • Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9789

          #5
          Tylko pamiętaj, żeby to były śledzie z polskiego Bałtyku. To Ci pozwoli stworzyć i wypromować nowy styl: PBHL (Polish Baltic Hering Lager) .

          Comment

          • kony
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.08
            • 1701

            #6
            Propozycja serwowania - do szklanki z talarkiem chrupiącej cebuli

            Comment

            • rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1839

              #7
              Najpierw biegnij szybko zastrzec tę recepturę. Bo ani się nie obejrzysz, jak Cię jaki Kormoran czy Jagiełło uprzedzi
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedzi
                Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
                Zdecydowanie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

                  #9
                  Zna ktoś jakieś drożdże bardzo odporne? Skisło . W sumie czym się przejmuję. Wszak to niepasteryzowane jest i to drożdże

                  Comment

                  • dreads
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.09
                    • 520

                    #10
                    E tam skisło, to śledź z octu przecież Jeszcze bardziej innowacyjny styl.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X