Świąteczne z Kormorana doprawione odrobiną 80%towego Strocha...
najlepsze piwa na grzańca
Collapse
X
-
Nie próbowałem, ale tatra nie brzmi szczególnie zachęcająco, chociaż ciekawy jestem opinii kogoś kto testował to coś.
Ja raz przypominam sobie konsumpcję grzanego piwa i było ono o tyle specyficzne, że znajomy, który je robił dodał do niego bodajże 2 żółtka. Nie pamiętam czy były tam jakieś przyprawy i jakie piwo zostało użyte do stworzenia tego trunku (pewnie jakieś szczyny), ale smakowało całkiem przyzwoicie.What's the matter Lagerboys... Afraid you might taste something?
Comment
-
-
Ja preferuję na grzańca dobre jasne piwo.
Zazwyczaj grzańca piję gdy mocno przemarznę lub bierze mnie przeziębienie . Wówczas dodaję łyżkę miodu, trochę soku malinowego, odrobinę cynamonu i imbir (uwaga bo jest dość pikantny). Taka mikstura genialnie rozgrzewa. Dwa grzańce i rano nie ma śladu po chorobie.
Gotowych mieszanek nie stosuję, bo składają się one głównie z cukru.
Comment
-
-
Zdecydowanie polecam Sarmackie mocne. Nadaje się idealnie także z racji atrakcyjnej ceny i poręcznego (w tym przypadku) opakowania.
Ja dodaję goździki, cynamon (w laskach) czasem imbir, miód (nigdy cukier). Od czasu do czasu pomarańczę pokrojoną w plasterki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chmielowazupa Wyświetlenie odpowiedziCzy w takim razie gatunek ma znaczenie? czy bardziej chodzi o sposób przyprawienia?
Ja preferuję jasne.
A tak przy okazji Śląskie Mocne świetnie się nadaje do gotowania potraw z piwem. Zostawia w potrawie wyraźny piwny aromat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukilbn Wyświetlenie odpowiedziA kapsel to co.. ;] No chyba że zbierasz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TTOP Wyświetlenie odpowiedziOddaje dzieciakom, żeby pograły w kapsle:PTen, kto wymyślił piwo, był mędrcem. - Platon
Wypiłem wszystkie polskie piwa :)
Comment
-
Comment