Próbowaliście kiedyś owadów ?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sprytnylisek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.03
    • 2

    #1

    Próbowaliście kiedyś owadów ?

    Ja się zastanawiam czy nie spróbować takiej ,,ekstremalnej" kuchni Ponoć smaczne i zawierają dużo składników odżywczych.
    Dowiedziałem, się, że w (admin: usunięto kryptorek) w poniedziałki i wtorki gdzie będzie dodatkowe menu z potrawami z owadów Coś nowego i oryginalnego.
    Co o tym sądzicie? Odważylibyście się?
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-07-25, 12:14.
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

    #2
    Kilka razy prując szybko na rowerze zdarzyło mi się połknąć muchę albo innego owada. Liczy się?

    Comment

    • kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8119

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
      Kilka razy prując szybko na rowerze zdarzyło mi się połknąć muchę albo innego owada. Liczy się?
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

      Comment

      • Cez
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.01
        • 1789

        #4
        Wczoraj podczas przejazdu przez most Dębnicki wpadł mi jakiś owad do ust... Nie warto.
        Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

        Comment

        • Cez
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.01
          • 1789

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sprytnylisek
          Ja się zastanawiam czy nie spróbować takiej ,,ekstremalnej" kuchni Ponoć smaczne i zawierają dużo składników odżywczych.
          Dowiedziałem, się, że w (admin: usunięto kryptorek) w poniedziałki i wtorki gdzie będzie dodatkowe menu z potrawami z owadów Coś nowego i oryginalnego.
          Co o tym sądzicie? Odważylibyście się?
          A czemu nie w innym barze? np. co to je?
          Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-07-25, 12:14.
          Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

          Comment

          • wpadzio
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2011.06
            • 2655

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez
            A czemu nie w innym barze? np. co to je?
            A bo ponieważ sprytnylisek siedzi w innej kieszeni i innymi szerszeniami jest karmiony, może nawet z ręki
            Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
            Serviatus status brevis est
            3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

            Comment

            • purc
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.02
              • 650

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sprytnylisek
              Ja się zastanawiam czy nie spróbować takiej ,,ekstremalnej" kuchni Ponoć smaczne i zawierają dużo składników odżywczych.
              Dowiedziałem, się, że w (admin: usunięto kryptorek) w poniedziałki i wtorki gdzie będzie dodatkowe menu z potrawami z owadów Coś nowego i oryginalnego.
              Co o tym sądzicie? Odważylibyście się?
              To nie kwestia smaku , tylko odporności psychicznej. W Chinach podano mi / z lodówki/ prusaki jako specjalność regionu, oprócz tego w sklepach leżą wory much w różnych kolorach ; w Bangkoku na ulicy możesz zjeść szarańczę, karaluchy i parę innych owadów. Jeśli przezwyciężysz obrzydzenie / mnie się nigdy nie udało/ , to masz szansę na czyste białko bez wyraźnego smaku. Bon appetite.
              Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-07-25, 12:15.

              Comment

              • abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10867

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
                (...) to masz szansę na czyste białko bez wyraźnego smaku. Bon appetite.
                Nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Faktycznie karaluchy czy też szarańcze nie posiadają charakterystycznego smaku, to już grillowane koniki polne całkiem przyjemnie smakują.
                Ps. Zdjęcie tej potrawy wkleję dziś popołudniu.
                Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2013-07-06, 04:53.
                Piwna turystyka według abernackiego

                Comment

                • Cez
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1789

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                  Nie zgodzę się z tym twierdzeniem. Faktycznie karaluchy czy też szarańcze nie posiadają charakterystycznego smaku [...]
                  Drewnojady smakują tym, co daje im się jako karmę, np. wiórki kokosowe.
                  Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10867

                    #10
                    Największe smakowitości.
                    Attached Files
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 2898

                      #11
                      Abernacka, na Twoim zdjęciu to już gotowe do jedzenia? Co to za owady?

                      Poniżej, coś co swojego czasu próbowałem w Chinach. Jeśli ktoś wie co to za stworzenia będę wdzięczny za informację.
                      Attached Files
                      pozdrawiam
                      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                      Comment

                      • żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

                        #12
                        Może mucha na dziko?

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10867

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
                          Abernacka, na Twoim zdjęciu to już gotowe do jedzenia? Co to za owady?
                          (...)
                          Jak najbardziej, lekko przysmażone. Idealnie pasowały do piwa. A co to były za owady? Hmm....? Smakowite
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • darek99
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.04
                            • 2149

                            #14
                            W latach 80-tych pijąc piwo prosto z butelki nie raz miałem okazję wypić wraz z piwem różne owady, nie wspominam tego miło, mam to już za sobą, także nie skorzystam z (admin: usunięto kryptorek).
                            Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-07-25, 12:17.
                            Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                            Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                            skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                            Epikur z Samos.

                            Comment

                            • grzeber
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 2898

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                              Może mucha na dziko?
                              Hiszpańska Panie ta mucha?
                              pozdrawiam
                              www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • nonFelix
                                2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
                                nonFelix
                                Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.


                                Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
                                2021-09-23, 19:47
                              • wpadzio
                                Eichbaum, Gerstel Alkoholfrei
                                wpadzio
                                Gerstel z browaru Eichbaum w Mannheim był pierwszym niemieckim piwem bezalkoholowym. Wprowadzono je na rynek w 1977 roku. Teraz mam okazję napisać kilka słów o jego aktualnej odsłonie.
                                Na kontretykiecie oczywiście informacja o obniżonej kaloryczności i wartościach odżywczych. Piwo...
                                2016-09-16, 14:52
                              • wpadzio
                                Maisel, Kritzenthaler
                                wpadzio
                                Kritzenthaler to bezalkoholowy pils warzony przez Brauerei Gebr. Maisel Bayreuth. Piwo ma poniżej 0,5% alkoholu i dokładną tabelkę z zawartością kalorii i wartości odżywczych na kontretykiecie. W składzie chmiel a także ekstrakt chmielowy.

                                Barwa ciemnosłomkowa, klarowna....
                                2016-09-14, 14:36
                              • bastion
                                Słowacja, Bratysława, Miletičova 17/A, Ružinovský Pivovar Komín
                                bastion
                                Bratysława próbuje gonić Pragę w ilości mikrusów albo przynajmniej nie zostawać daleko w tyle i to się całkiem udaje.
                                Powstały z początkiem 2015 roku browar restauracyjny Komin, ma ciekawą lokalizację, bo jest nią miejscowe targowisko - Mileticov.
                                Przed wejściem trudno nie...
                                2016-09-01, 20:18
                              • Evel93
                                OGÓREK jako dodatek w piwie.
                                Evel93
                                Witam serdecznie. Post powstał jedynie w celach czysto informacyjnych i życzyłbym sobie, aby dyskusja odnosiła się do tematu,a nie była pożywką dla osób negujących nietypowe dodatki w piwie i zwolenników Reinheitsgebot. Jednocześnie zaznaczam, że jestem świeżakiem na forum i przepraszam,...
                                2016-06-18, 12:29
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...