pod adresem http://www.browar.biz/forum/showthre...=&threadid=628 chłopcy mówią o jajecznicy do piwa. No nie wiem, mnie raczej nie pasuje. Natomiast doskonała jest na drugi dzień ze względu na wysoką zawartość w jajkach jakiegoś mikroelementu, nie pamiętam już czego, selenu albo innego dziwactwa.
Jajecznica do piwa ...
Collapse
X
-
Z tym selenem to mnie zaskoczyłeś.
Mój szwagier aby uzasadnić wypicie kolejnego piwa mówi, że to piwo jest bardzo zdrowe i niezbędne dla organizmu właśnie z uwagi na selen. Ale on jest na takim etapie, że każde uzasadnienie jest dobre. -
Moja ulubiona ratunkowa jajeczniczka: cztery jajka kurzęcie, masło, sól, pieprz, świeże pomidory (koniecznie swojskie!!!) lub przecier pomidorowy "Pudliszki".
Patelnię rozgrzać, masełko rozpuścić, jajka wbić, sypnąć obficie przecierem lub uduszonymi wcześniej pomidorami, przyprawić, mieszać do osiągnięcia właściwej konsystencji. Lubię, jak białe z żółtym jest nie całkiem zmieszane, ścięte lecz nie suche.
Mniam
Cebulka owszem, lecz na drugi dzień jest za ciężka. Wskazana raczej na zdrowy żołądek. Mam swoją metodę - duszę w mikrofalówce, unikam w ten sposób nadmiaru tłuszczu, a szybko i ładnie się szkli. Dla większej tęgości - oczywiście boczek lub jakieś inne mięsiwo, również żółty ser.
Piwo - PO !!!Comment
-
OK przepis, ale po co to masło. Jak już jest boczek to masła absolutnie nie potrzeba. Tylko psuje smak. Wystarczy boczek wrzucić na początku - tłuszczyk sam się wytopi i możemy odlać z patelni ile sobie życzymy.
A jeśli chodzi o ciężkość jajecznicy, to prawdziwie ciężka jest z kurkami. Ale jaka pycha!!!!!!Comment
-
Dzięki za info. Zaraz sobie zaserwujęComment
-
Na drugi dzień po:
jajecznica wyłącznie na maśle... dodajemy jedynie wody lub mleka - jest wtedy pulchna, delikatna... do tego szklanka zimnego mleka, swieża bułeczka z masłem. Koniec. Beż żadnych pomidorków drażniących podniebienie, mięsiw wymagających dodatkowych nakładów pracy.
A magnez, potas, wapno uzupełniamy poprzez rozpuszczenie w w szklance wody gotowych preparatów.SimonComment
-
dla mnie jajecznia, oprócz tego że na maśle, powinna zawierać odrobinę żółtego sera (tartego lub pokrojonego w kosteczkę) i drobno pokrojoną i przysmażoną szyneczkęWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
A ja czasami jadam jajecznicę albo omlet z samych białek, bez dodatków.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
-
Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...-
Channel: Ameryka Północna i Środkowa
-
-
Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
-
Channel: Czechy
-
-
Kolejny browar w Libercu rozpoczął swoją działalność w tym roku. Dawny młyn Hirschmanna stopniowo przekształcono w kompleks o nazwie WAREHOUSE.
W jego skład wchodzą: restauracja i klub muzyczny WAREHOUSE, browar KOUSEK PIVA, oraz mały budynek piekarni w który zakupimy pieczywo produkowane...-
Channel: Czechy
-
-
Ja od kilku lat stosuje zestaw trzy jajka na miękko plus cztery plasterki smażonego boczku.
Pychotka-
Channel: Kulinaria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment