Cordel, powiedz, kto Ci dziś nadepnął na odcisk?
Jajecznica do piwa ...
Collapse
X
-
-
Originally posted by Cordel
Pytanko: czy przeze mnie pisze się razem?Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
przyszywany.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Ostatnio został mi z obiadu sos słodko-kwasny typu chińskiego z kawałkami opiekanego kurczaka, więc znienacka zrobiłem sobie na tym jajeczniczę. No cóż - smak dość oryginalny, ale do piwa pasuje chyba średnio - za dużo składnika słodkiego.
Comment
-
-
Tak jak to opisuje Krzyś często robię jajka sadzone. Czyli podgrzewam resztkę jakiegoś sosu lub potrawy, pozostawiam to na małym ogniu i wbijam dwa jajka. Bardzo to lubię i popijam piwem. Nie jest to jednak jajecznica
Comment
-
-
No tak, tylko mi akurat zostało dużo makaronu spaghetti, jak z tym jajecznica będzie wyglądać, hm, warte zastanowienia....
Comment
-
-
To zrób makaron smażony z jajkiem
A robi się to tak:
Boczek pokroić w kostkę, zesmażyć. Do boczku dodać makaron i razem smażyć (mieszjąc od czasu do czasu- makaron ma paskudny zwyczaj przywierania do patelni). Na koniec wbić jajka. Od ilości jaj zależy zcy będzie to jakecznica z makaronem, czy makaron z jajkiem. Aż zgłodniałem - musże dziś nagotować makaronu- coby zostało na smażenie.
Comment
-
-
co za głodny temat
Wczoraj doszedłem do wniosku że wypadałoby połazić po lesie!
Wynikiem tego łażenia jest mały koszyk maślaków które właśnie za chwilkę zrobię sobie na drugie śniadanko oczywiście w formie jajecznicy. mmmm pycha.
tylko niestety piwka do tego się nie napiję bom szoferbez brody...
Comment
-
Comment