Pamiętałem, że sporo się rozpisywaliśmy nt jajecznicy, ale gdzieś mi to umknęło. Szukałem w Kulinariach. W końcu udało mi się namierzyć ten temat.
Po pierwsze, postuluję o przeniesienie go działu Kulinaria.
A czemu tak mnie naszło na TĄ jajecznicę? Bo mam ochotę na taką, jaką robiła moja babcia... No i na chęciach musi się skończyć bo babcia nie żyje 16 lat, w domu w którym mieszkała (konkretnie tam gdzie było jej mieszjanie) jest teraz sklep i stary węglowy piec już nie istnieje. I stara cygańska patelnia też już jest historią
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-04-20, 16:55.
Ja lubie jajecznice z pomidorami i z cukinią i dużą ilością zielonej pietruszki - oczywiście na boczku. Pycha do piwa
U mnie przepis na jajecznicę jest prosty:
- 2 duże papryki różnokolorowe;
- 2 duże cebule;
- 28 jaj (tylko tyle mieści się na patelni);
Ilości te przewidziane są dla:
- Marschalla;
- Kaspera;
- Żony-Taxi;
- Ahumby.
Do tego oczywiście świeże pieczywo z masełkiem - tak około bochenka
Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Na codzień lubię jajecznicę w wersji minimalistycznej: masło, jajka z kurnika rodziców, sól i świeżo mielony pieprz (dużo). Niezbyt mocno ścięta, taka lekko "lyrająca się".
Z pomidorami jest świetna, ale tylko latem, najlepiej z pomidorami z krzaka. I dużo pieprzu.
A znacie wersję ze świńskim móżdżkiem? To jest dopiero pychota.
Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
Smażone pomidory to nie to samo co pomidory na kanapce - raz się spróbuj przełamać.
Jeśli brak pomidoirów to ketchup ląduje u mnie na patelni jak już boczek jest podsmażony, przed jajami.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-04-21, 20:31.
U mnie przepis na jajecznicę jest prosty:
- 2 duże papryki różnokolorowe;
- 2 duże cebule;
- 28 jaj (tylko tyle mieści się na patelni);
Ilości te przewidziane są dla:
- Marschalla;
- Kaspera;
- Żony-Taxi;
- Ahumby.
Do tego oczywiście świeże pieczywo z masełkiem - tak około bochenka
A po takiej jajcownicy jak się czuje Twój cholesterol
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
Kiszocie a z czego ten ketchup toż to są pomidory tylko w innej postaci z większą ilością konserwantów
Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...
Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
Kolejny browar w Libercu rozpoczął swoją działalność w tym roku. Dawny młyn Hirschmanna stopniowo przekształcono w kompleks o nazwie WAREHOUSE.
W jego skład wchodzą: restauracja i klub muzyczny WAREHOUSE, browar KOUSEK PIVA, oraz mały budynek piekarni w który zakupimy pieczywo produkowane...
Comment