Jajecznica do piwa ...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4469

    #76
    Idź Ty lepiej rób już sobie tą jajecznicę i nie denerwuj lud pracujący miast i wsi,
    który wziął sobie do pracy jedynie kanapki
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

    Comment

    • pjenknik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 3388

      #77
      Warto dodać do tej mieszanki troszkę cebulki.
      I dużo piwa. Ostatnio wchodzi mi "Złoty Denat"
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Comment

      • celt_birofil
        † 2017 Piwosz w Raju
        • 2001.09
        • 4469

        #78
        Denatem można zostać po spożyciu nadmiaru piwa "ZŁOTY DENAR", na ten przykład
        Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #79
          Dzisiaj rano wykonałem jajecznicę na resztkach sosu do spaghetti. Wyszło znacznie lepiej

          Comment

          • pjenknik
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.08
            • 3388

            #80
            "Złoty Denat" było rozmyślnie -okoliczne żule tak mówią. A jednocześnie to piwo jest coraz smaczniejsze.
            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

            Comment

            • adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

              #81
              Pamiętałem, że sporo się rozpisywaliśmy nt jajecznicy, ale gdzieś mi to umknęło. Szukałem w Kulinariach. W końcu udało mi się namierzyć ten temat.
              Po pierwsze, postuluję o przeniesienie go działu Kulinaria.
              A czemu tak mnie naszło na TĄ jajecznicę? Bo mam ochotę na taką, jaką robiła moja babcia... No i na chęciach musi się skończyć bo babcia nie żyje 16 lat, w domu w którym mieszkała (konkretnie tam gdzie było jej mieszjanie) jest teraz sklep i stary węglowy piec już nie istnieje. I stara cygańska patelnia też już jest historią
              Last edited by adam16; 2006-04-20, 15:55.
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

              Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

              Comment

              • wg2
                Porucznik Browarny Tester
                • 2004.07
                • 264

                #82
                Ja lubie jajecznice z pomidorami i z cukinią i dużą ilością zielonej pietruszki - oczywiście na boczku. Pycha do piwa
                GAWEŁ

                Comment

                • adam16
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.02
                  • 9865

                  #83
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                  ...Po pierwsze, postuluję o przeniesienie go działu Kulinaria...
                  Widzę, że już przeniesione - dziękuję.
                  Browar Hajduki.
                  adam16@browar.biz
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                  Comment

                  • Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9071

                    #84
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wg2
                    Ja lubie jajecznice z pomidorami i z cukinią i dużą ilością zielonej pietruszki - oczywiście na boczku. Pycha do piwa
                    U mnie przepis na jajecznicę jest prosty:
                    - 2 duże papryki różnokolorowe;
                    - 2 duże cebule;
                    - 28 jaj (tylko tyle mieści się na patelni);
                    Ilości te przewidziane są dla:
                    - Marschalla;
                    - Kaspera;
                    - Żony-Taxi;
                    - Ahumby.
                    Do tego oczywiście świeże pieczywo z masełkiem - tak około bochenka
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                    Comment

                    • kiszot
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8110

                      #85
                      Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                      Comment

                      • crizz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.02
                        • 1255

                        #86
                        Na codzień lubię jajecznicę w wersji minimalistycznej: masło, jajka z kurnika rodziców, sól i świeżo mielony pieprz (dużo). Niezbyt mocno ścięta, taka lekko "lyrająca się".
                        Z pomidorami jest świetna, ale tylko latem, najlepiej z pomidorami z krzaka. I dużo pieprzu.
                        A znacie wersję ze świńskim móżdżkiem? To jest dopiero pychota.

                        Comment

                        • adam16
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.02
                          • 9865

                          #87
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                          Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
                          Smażone pomidory to nie to samo co pomidory na kanapce - raz się spróbuj przełamać.
                          Jeśli brak pomidoirów to ketchup ląduje u mnie na patelni jak już boczek jest podsmażony, przed jajami.
                          Last edited by adam16; 2006-04-21, 19:31.
                          Browar Hajduki.
                          adam16@browar.biz
                          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                          Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                          Comment

                          • mark33
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.04
                            • 3283

                            #88
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz
                            A znacie wersję ze świńskim móżdżkiem? To jest dopiero pychota.
                            Ostatno jadłem jakieś 20 lat temu i pamiętam, że smakowało

                            Comment

                            • Maremali
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.05
                              • 1955

                              #89
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                              U mnie przepis na jajecznicę jest prosty:
                              - 2 duże papryki różnokolorowe;
                              - 2 duże cebule;
                              - 28 jaj (tylko tyle mieści się na patelni);
                              Ilości te przewidziane są dla:
                              - Marschalla;
                              - Kaspera;
                              - Żony-Taxi;
                              - Ahumby.
                              Do tego oczywiście świeże pieczywo z masełkiem - tak około bochenka
                              A po takiej jajcownicy jak się czuje Twój cholesterol

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                              Nie cierpię pomidorów więc jajecznica z pomidorami u mnie odpada.Ale bardzo lubie jajecznicę z cebulką i po usmażeniu dodać do niej ketchup.Pychota.
                              Kiszocie a z czego ten ketchup toż to są pomidory tylko w innej postaci z większą ilością konserwantów
                              http://maremali.web-album.org/

                              Comment

                              • Ahumba
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.05
                                • 9071

                                #90
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
                                A po takiej jajcownicy jak się czuje Twój cholesterol
                                poproszę o drugi zestaw pytań
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X