Vilniaus, Retro Gira

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GSE
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 424

Vilniaus, Retro Gira

Napój zaliczany do kategorii Kvass lub Low Alcohol. Produkowany z wody, cukru, koncentratu kwasu chlebowego, zawierającego słód żytni i jęczmienny oraz kwasu mlekowego, a następnie fermentowany przez drożdże i filtrowany. Zawiera do 1,2% alkoholu.
    Miałem okazję pić z PET-a. Smak dość dziwny, bo oprócz typowych nut kwasu chlebowego, na pierwszym planie są rodzynki i miód. Zapach taki, powiedziałbym, żurawinowy.
    Nie w moim guście.

Related Topics

Collapse

• Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • Shedao
    Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
    Shedao
    W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
    Spakainas (session IPA)
    Cystas (American Pale Lager)
    Razumnas...
    2025-01-07, 13:49
  • ART
    Czechy, Olomouc, Havlíčkova 11, Retro Pivnice
    ART
    Wśród mebli i gratów z czasów świetności socrealizmu znajdziemy duży wybór czeskich rzemieślników.

Kranów co najmniej 10+. Wyświetlacz z bieżącymi piwami wisi na ścianie, coś da się wybrać.

Są też przekąski. Byliśmy dość późno 11.11. i myśląc...
    2022-11-25, 10:43
  • bastion
    Ukraina, Ivano - Frankivsk, Konovalcia 227a, Brovarnia Jager. [Bez wyszynku]
    bastion
    Podczas kolejnej wizyty we IF byłem nieco zaskoczony faktem że w miejscowych sklepach spożywczych pojawiło się w butelkach piwo i to kilka rodzajów z browaru Jager.
    Ten, dawno temu odwiedzony został już opisany na forum- https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...agraniczne/eur...
    2022-12-28, 21:52
  • wpadzio
    Ursus, Ursus Retro
    wpadzio
    Jeszcze nie tak dawno SABMiller, a teraz Asahi. Największy browar w Rumunii zmienił barwy klubowe i pojawiają się nowe produkty. Choćby Ursus Retro, wprowadzony do sprzedaży na początku 2018 roku. Ma nawiązywać symboliką do przełomu lat 80-tych i 90-tych. Co ciekawe, piwo zdobyło srebrny...
    2019-07-25, 14:59
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...