cześć czy ktoś z Was robi nalewki? jakie polecacie? lubię się w to bawić od czasu do czasu, moje ulubione są chyba z pigwy (mama robi najlepszą na świecie!), ale nie pogardzę też czymś innym jakieś sprawdzone przepisy?
Polecam nalewkę z dzikiego bzu, jest bardzo zdrowa i dobra na układ odpornościowy oraz krwionośny. Smakuje też bardzo dobrze, ale nie można przesadzać z jej ilością.
W tym roku ja robiłam nalewkę z cytryn. Dodałam 2 kg cytryn, które pokroiłam w plastry, zasypałam cukrem i zaczekałam tydzień aż puści sok. Następnie dolałam spirytusu i wódki. Trzeba czekać i próbować. Do smaku później dolewać
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - rubinowa czerwień.
Aromat - wiśnia.
Smak - słodka wiśnia ale nie ulepek.
Browar restauracyjny poza pełnym turystycznego zgiełku centrum Malmö.
Mieści się w zabytkowej kamienicy, jednak wnętrze znacznie mniej zabytkowe.
Jest tak trochę w stylu amerykańskim, duży miszmasz na wielkiej powierzchni, gdzie centralnym punktem jest olbrzymi bar, za którym jest...
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Comment