Ja najczęściej używam piw mocnych albo ciemnych.
Piwo w kuchni
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Ja ostatnio robiłem naleśniki przy użyciu Złotego Bażanta Leżajskiego i wyszła wielka kicha. Były przerażająco gorzkie. Ciekawym jestem jakich konkretnie gatunków do konkretnych potraw używacie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
może dlatego była kicha bo użyłeś bażanta.
ostanio bardzo mnie rozczarowało to piwoWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Mnie też czemu dałem wyraz (i to niejeden) na Piwo-konkretnie. Ja w ogóle mam wrażenie , że jasne gorzkie się nadają bardziej do mięs a tutaj to jakieś marcowe o słodkawym posmaczku by się przydało. Będę niestrudzenie próbował dalej.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
nigdy nie robiłem naleśników z piwem, ale w pierwszej kolejności sięgnął bym po Tyskiego, bądź Lecha
ot kobieca intuicjaWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
We wolne sobotę lub niedzielę sięgnę po Tyskie i zobaczymyTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
tez mam taki zamiar więc wymienimy się doświadczeniamiWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Mnie wszystkie poza naleśnikami wychodzą (roobiłem kilka rodzajów ryb, kilka gulaszy, kiełbasy białe w piwie, kurczaka)- i wszystko nie chwaląc się świetne było i zupełnie inne od potraw bez piwa więc uważam, że nie jest to marnowanie piwa. Zawsze zakupuje taką ilość żeby starczyło i do potrawy i bezpośrednio do żołądka.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
W niedzielę zrobiłem Steki wołowe w sosie piwnym. Pycha. Tylko uwaga (może dla wielu banał ale...) nie wolno długo podsmażać czosnku bo się robi gorzki i sos może nie być dobry. Przepis z Książki Piwo Na Zdrowie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
kto oglądał wczoraj Makłowicza???
robił piwo grzane, lecz ja załapałem się na końcówkę programu i nie znam receptury
Może ktoś mnie i innych oświeci???Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
NIe oglądałem ale wczoraj zrobiłem wołowinę w piwie Hermann Muller (nie pamiętam pisowni). Rewelacja z kluksami śląskimi. Bardzo prosty przepis: Wołowinę podsmażyć, nadmiar tłuszczu przelać do rondla i podsmażyć tam drobno pokrojoną cebulę i marchewkę, posypać mąką dodać mięso,0,5 l piwa, sól, pieprz i gotować do miękkości (to jedyny problem bo polską wołowinę trzeba bardzo długo gotować - nawet 2 godz.) A do picia Franciszkaner.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment