Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
Zakąska do piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumTo był przykład. Wielu ludzi ma napisane w tym miejscu 'Internet' lub 'Cała Polska' wszysto jedno tak na prawdę. Ale wielu klientów odtrasza nazwa Mysiadło. Gdybym nie wiedział, że to Dimka, to bym nie kupił od niego lecz u konkurencji.
Z drugiej strony to u kogo byś mniej obawiał się kupić przedmiot na allegro. Od osoby zamieszkałej w Mysiadle czy w InternecieBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterTo stwarza też później problem podczas kupowania na aukcjach bo sprzedający dostaje nie pełne dane adresowe. Z drugiej strony jest formularz do zgłaszania niepełnych danych adresowych po wypełnieniu którego osoba która ma je zmienione lub nie pełne musi je uzupełnić a jeśli tego nie zrobi ma zawieszone konto.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumZ formularzem nie ma problemu i z danymi teleadresowymi ponieważ każdy może sobie ustawić standardową wiadomość, jaka przychodzi do kupujących po wygraniu aukcji i nie musi się ona potwierdzać z danymi w formularzu profilu.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumNo to trzeba poprawić dopiero jak upomnienie będzie
A tobie Dimka jeśli mógłbym coś poradzić to dobrze jak byś zdobył tak z 5 komentarzy od razu łatwiej by ci się sprzedawało bo wzbudzałbyś większe zaufanie u osób które w końcu muszą przelać ci pieniądze w ciemno. No i wyeksponuj bardziej że przesyłka jest za darmo (nawet zaznaczył bym to w tytule aukcji) bo to bardzo zachęca do zakupu.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum...Gdybym nie wiedział, że to Dimka, to bym nie kupił od niego lecz u konkurencji.
To mi wygląda na prywatny import, bo sprzedawca mieszka na granicy z Rosją.
Do tego sprzedawca jest na tyle bezczelny, że przepisał tekst z mojej strony o zakąskach, bo nie chciało mu się nic wymyślać.
A tak na poważnie, to kupiłbyś to za 9 zeta + koszty przesyłki?
U mnie wychodzi prawie 3 razy taniej!
Comment
-
-
Tutaj możesz to zgłosić: http://www.allegro.pl/contact/contact.phpBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterTo też sposób
A tobie Dimka jeśli mógłbym coś poradzić to dobrze jak byś zdobył tak z 5 komentarzy od razu łatwiej by ci się sprzedawało bo wzbudzałbyś większe zaufanie u osób które w końcu muszą przelać ci pieniądze w ciemno. No i wyeksponuj bardziej że przesyłka jest za darmo (nawet zaznaczył bym to w tytule aukcji) bo to bardzo zachęca do zakupu.
A że przesyłka za darmo, to jest wpisane w punkcie "koszty przesyłki". Dla mnie, na przykład, jest oczywiste, że jak ktoś się już zainteresuje towarem, to przeczyta wszystkie punkty, bo w końcu wydaje pieniądze, a jak kogoś produkt nie interesuje, to co że przesyłka jest za darmo, i tak nie kupi. Poza tym w tytule nie da się tego upchnąć, bo jest 50 znaków tylko, co mnie, szczerze mówiąc, trochę zdziwiło.
Comment
-
-
Ostatnio mocno się wkręcam w twarde sery holenderskie (ale to brzmi ). Old Dutch Master lub (w chwili rozrzutności) Old Amsterdam posypane papryczką wyparły u mnie prawie zupełnie sery pleśniowe. Do tego zielone oliwki nadziewane czosnkiem i czarne suszone - o ja cię.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterTo też sposób
A tobie Dimka jeśli mógłbym coś poradzić to dobrze jak byś zdobył tak z 5 komentarzy od razu łatwiej by ci się sprzedawało bo wzbudzałbyś większe zaufanie u osób które w końcu muszą przelać ci pieniądze w ciemno. No i wyeksponuj bardziej że przesyłka jest za darmo (nawet zaznaczył bym to w tytule aukcji) bo to bardzo zachęca do zakupu.
A że przesyłka za darmo, to jest wpisane w punkcie "koszty przesyłki". Dla mnie, na przykład, jest oczywiste, że jak ktoś się już zainteresuje towarem, to przeczyta wszystkie punkty, bo w końcu wydaje pieniądze, a jak kogoś produkt nie interesuje, to co że przesyłka jest za darmo, i tak nie kupi. Poza tym w tytule nie da się tego upchnąć, bo jest 50 znaków tylko, co mnie, szczerze mówiąc, trochę zdziwiło.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeterTutaj możesz to zgłosić: http://www.allegro.pl/contact/contact.php
Dzięki za pomoc!
Już zgłosiłem, zobaczymy, co odpowiedzą...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DimkaKomentarze próbuję zdobyć, ale przecież na siłę nikogo nie zmuszę do ich wystawienia
Na koszty wysyłki patrzy się dopiero jak się jest konkretnie zainteresowanym produktem a wyróżnienie że wynoszą one 0 zł (chodź by nawet w opisie) naprawdę może zachęcić niezdecydowanych zwłaszcza biorąc pod uwagę, że zazwyczaj koszty wysyłki kształtuje się w przedziale 5-7 zł a to przy towarze za 20 zł 1/3 ceny. Dlatego warto to zaakcentować. Taki chwyt marketingowyBo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment