Się wysuszy, się potraktruje chemią, zabije zarazki i będzie zdrowe Parówki i kiełbasy też szczytem estetyki na etapie powstawania nie są...Bleeee
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Ja tam u Dimki zamawiam to dokładnie w tym samy celu jak Marusia. W sierpniu szykuje mi się kilka spotkań w szerszym gronie to będzie się degustować tym bardziej że mam zamiar zakupić z każdego rodzaju.
Chyba jako pierwszy zakupiłem co nieco u Dimki.
Polecam kalmary, ale nie te "normalne" tylko w krążkach. Ośmiornice sa gorsze. Żałuje, że nie miał już suszonych rybek (anchois), bo znajomi twierdzą, ze te sa najlepsze (aczkolwiek spożywali je na wschodzie, a nie od Dimki).
Miło było mi wystawić Dimce "rozdziewiczający" komentarz na Allegro.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B
Chyba jako pierwszy zakupiłem co nieco u Dimki.
Polecam kalmary, ale nie te "normalne" tylko w krążkach. Ośmiornice sa gorsze. Żałuje, że nie miał już suszonych rybek (anchois), bo znajomi twierdzą, ze te sa najlepsze (aczkolwiek spożywali je na wschodzie, a nie od Dimki).
Miło było mi wystawić Dimce "rozdziewiczający" komentarz na Allegro.
PS. Jedna paczuszka zawiera 18g.
Zawsze jak ktoś zamawia 20 i więcej paczuszek, to staram się podpowiedzieć, co większości ludzi przypadło do gustu. Wielki_B tylko to potwierdza, faktycznie większości podobają się kółka, a co do ośmiornicy, to ja na przykład ją uwielbiam. Ośmiorniczka jest twardsza, więc jest niezastąpiona, kiedy chce się coś pogryźć. Dlatego właśnie mamy 5 rodzai, "dla każdego coś miłego"
Utopenec
Wykonanie jest bardzo proste.To doskonała przekąska do piwa i alkoholu. Wśród moich znajomych robi furorę - zawsze się pytają czy będą utopence. To niekonwencjonalny sposób podania banalnych serdelków.
Z doświadczenia (po wypróbowaniu kilku rodzajów kiełbasek i z braku czeskiego oryginału) najlepsze były małe parówki drobiowe z morlin.
Ilość serdelków uzależniona jest od apetytu. Ja wykonuje w słoiku 3 litrowym z 1 kg serdelków na szklankę octu i 3 szklanki wody.
Serdelki obrać z folii, ponakrawać wzdłuż. Cebulę obrać, przekroić na pól, pokroić na talarki. Do środka każdego serdelka włożyć po kawałku pokrojonej w plastry cebuli i ewentualnie papryki, spiąć wykałaczką. Ułożyć w słoiku (wielkość słoika zależy od ilości serdelków), pozostałą paprykę i cebulę lub nawet dodatkowo jedną skrojoną wrzucić do słoika.
W międzyczasie przygotować zalewę octową. Zależy od ostrości: dla zalewy ostrej 10% ocet rozcieńczać w stosunku 1:3, dla zalewy łagodnej dolać więcej wody lub zastosować ocet o mniejszym stężeniu. W tej chwili w sprzedaży są octy smakowe, można eksperymentować aż się utrafi na ten najbardziej odpowiadający gustom smakowym.
Wodę z octem i przyprawami zagotować. Po przestudzeniu zalać serdelki.
odstawić na trzy dni, po tym czasie utopence gotowe do spożycia, przechowywać wtedy w lodówce.
A ja zachęcony tym tematem właśnie dzisiaj sobie je zrobiłem Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo pierwszy raz je robiłem no i pierwszy raz będę je próbował
Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment