Zakąska do piwa

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cezar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.05
    • 1349

    #16
    Nie martwcie się, w razie czego ART połączy zbieżne tematy.

    A wracając do sedna sprawy, to ja np. bardzo lubię zajadać do piwa plasterki żółtego sera.

    Comment

    • zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

      #17
      Ostre austriackie sery są wspaniałe pod piwo.
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

      Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #18
        Zgadzam się z Pieczarkiem. Strasznie jesteście leniwi i nie chce wam się czytać. A kolejne tematy na ten sam temat robią tylko bałagan.
        Pomyślcie chwilę, jak się czujecie w towarzystwie mówiąc na jakiś temat, ktory był przed chwilą omawiany i wszyscy się z was śmieją? Większość przekąsek, o których poiszecie, już gruntownie omówiliśmy.

        Comment

        • bartekpawel
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2001.08
          • 138

          #19
          Piwo jest dobre do wszystkiego, a wszystko dobrze smakuje z piwem. Jednak ja polecałbym ser w kostkach (nie mylić z cukrem).
          www.kasperskysklep.pl

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #20
            Zgadzam się z Krzysiem. Rzadko teraz wchodzę na forum, ale co wejdę, to czytam wciąż o tym samym.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • celt_birofil
              † 2017 Piwosz w Raju
              • 2001.09
              • 4470

              #21
              Witamy Panią Prezes!!!

              Originally posted by Marusia
              Zgadzam się z Krzysiem. Rzadko teraz wchodzę na forum, ale co wejdę, to czytam wciąż o tym samym.
              ... o piwie (jakby nie było ciekawszych tematów
              Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

              Comment

              • talrasha
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.11
                • 685

                #22
                Zgadzam się z Krzysiem. Rzadko teraz wchodzę na forum, ale co wejdę, to czytam wciąż o tym samym
                Ja jestem na forum od niedawna i wszystkich tematów jeszcze nie przejrzałem - staram się jak mogę . Ale takie wrażnenia nie odczułem bym pisał cały czas na podobne tematy(chyba, że za podobne uznać te związane z piwem)
                Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

                Comment

                • Maja
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.05
                  • 1170

                  #23
                  wyszukiwanie odpowiednich tematów jest poniekąd utrudnione, bo w środku i tak piszemy nie na temat, więc nigdy nie wiadomo, na jaki temat jest temat

                  aczkolwiek trochę wysiłku eksploracyjnego nikomu jeszcze nie zaszkodziło, więc zachęcam do poszukiwań i odgrzebywań - prehistoria jest pięękna

                  Comment

                  • Misiekk
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2001.05
                    • 913

                    #24
                    Tak jest SENIORita!! Prehistoria jest piękna A pogrzebać też można
                    Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

                    Comment

                    • Piwomax
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.12
                      • 16

                      #25
                      A ja nie wiem czy były takie tematy .czy nie.
                      Nie chce mi sie szukać

                      Dzisiaj piłem piwko zagryzając Lososiem norweskim,
                      o serku nie wspominam ,bo to normalka.
                      Dobre sa : kluski ślaskie ,albo jeszcze lepiej Krupniok śląski,
                      polecam!

                      Comment

                      • adam16
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.02
                        • 9866

                        #26
                        Piwomax napisal/a
                        Dobre sa : kluski ślaskie ,albo jeszcze lepiej Krupniok śląski,
                        polecam!
                        Gdzieś już to pisałem ale i tak powtórzę:
                        Jeśli kluski ślaskie to trzeba jeszcze podać z nimi "modro kapusta" i rolada.
                        Pyszny jeszcze jest dobrze zrobiony żur (nie mylić z żurkiem).
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                        Comment

                        • talrasha
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.11
                          • 685

                          #27
                          A jaka jest różnica między żurem a żurkiem bo nie bardzo wiem?
                          Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

                          Comment

                          • adam16
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.02
                            • 9866

                            #28
                            Na Śląsku nie ma czegoś takiego jak żurek. Tradycyjnie jest Żur, robiony sposobem domowym, od kiszenia czyli od podstaw.
                            Miałem okazję próbowac też żurku zwanego śląskim w pewnej restauracji w Warszawie, ale to była jakaś "zalewajka".
                            A tak po prawdzie to pomiędzy żurem, a żurkiem różnica jest tylko w regionalnym nazewnictwie
                            A jak po takim Żurze smakuje piwo...ech.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2001-12-26, 15:38.
                            Browar Hajduki.
                            adam16@browar.biz
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                            Comment

                            • talrasha
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.11
                              • 685

                              #29
                              Czyli by zjeść żut trzeba się wybrać na śląsk
                              Catalunya es una nación y el Barça es un ejército

                              Comment

                              • adam16
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.02
                                • 9866

                                #30
                                talrasha napisal/a
                                Czyli by zjeść żut trzeba się wybrać na śląsk
                                No... W końcu to tylko rzut beretem
                                Browar Hajduki.
                                adam16@browar.biz
                                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                                Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • pebejot
                                  Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
                                  pebejot
                                  Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
                                  W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
                                  2025-01-25, 22:06
                                • dadek
                                  Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
                                  dadek
                                  W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
                                  2023-05-18, 04:23
                                • pebejot
                                  Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
                                  pebejot
                                  Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
                                  Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
                                  Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
                                  2025-01-04, 11:17
                                • bastion
                                  Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
                                  bastion
                                  Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
                                  W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
                                  2024-11-26, 22:29
                                • dadek
                                  Zator, Stanisława Staszica 33, Browar Brokreacja
                                  dadek
                                  Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
                                  2024-11-19, 04:20
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...