Zakąska do piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kojot67 Wyświetlenie odpowiedzi
    czipsy..tylko czipsy
    a dlaczego?
    Komponują się smakowo? Podkreślają smak piwa? Mają ciekawy chemiczny posmak?
    Bo ja ni cholery nie znajduję powodów aby to jeść.

    Comment

    • Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2160

      Spotkałem w czeskich knajpach:

      Śliwki w boczku

      - boczek wędzony pokrojony w bardzo cienkie plasterki (dobrej jakości),
      - suszone śliwki, ważne aby były bardzo mięsiste,
      - wykałaczki

      Wkładamy śliwkę (lub więcej, w zależności od wielkości) na boczek i rolujemy, przebijamy wykałaczką aby się nie rozleciał i na grilla (w ostateczności na patelnię grillową).
      Po obsmażeniu, palce lizać, doskonała zakąska do piwa i jako przystawka do głównych dań grillowych.

      Comment

      • natalka
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.07
        • 128

        ja się zwykle zapycham prazonym solonym słoneczniekiem.
        kiedy pod ręką jest grill to pieczarki lub cukinia grillowana gdyz nie jem mieska
        Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

        Comment

        • przemo70
          † 1970-2019 Piwosz w Raju
          • 2007.05
          • 1501

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo-sl Wyświetlenie odpowiedzi
          Spotkałem w czeskich knajpach:

          Śliwki w boczku

          - boczek wędzony pokrojony w bardzo cienkie plasterki (dobrej jakości),
          - suszone śliwki, ważne aby były bardzo mięsiste,
          - wykałaczki

          Wkładamy śliwkę (lub więcej, w zależności od wielkości) na boczek i rolujemy, przebijamy wykałaczką aby się nie rozleciał i na grilla (w ostateczności na patelnię grillową).
          Po obsmażeniu, palce lizać, doskonała zakąska do piwa i jako przystawka do głównych dań grillowych.
          W Brovarii w Poznaniu można tego specjału spróbować, do piwka rewelacja w domu zrobiłem kopię, degustujący stwierdzili że z domowym pasuje idealnie
          Save water, drink beer ...

          http://www.parowozy.com.pl/
          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

          Comment

          • kiszot
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8108

            Ja uważam,że zakąszanie piwa to profanacja.Zakąszać to mogę wódkę a nie piwo.Jak można psóć smak piwa jakimiś przekąskami?
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

            Comment

            • unkel
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2008.08
              • 244

              Psuć.

              Comment

              • Doodeck
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.05
                • 1612

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                Ja uważam,że zakąszanie piwa to profanacja.Zakąszać to mogę wódkę a nie piwo.Jak można psóć smak piwa jakimiś przekąskami?
                Pomijając FCJP - przy następnym spotkaniu z Brunetem przypomnę Ci tę wypowiedź .
                Dalekosiężny
                Obserwator
                Obiektów
                Dynamicznie
                Epatujących
                Ciekawymi
                Koncepcjami

                Comment

                • kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8108

                  Nie psujmy już tego Bruneta.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                  Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                  Comment

                  • jacekwm
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.12
                    • 19

                    Tak spoglądam po trzech piwkach i nie wiem jakim trzeba być lajtowcem żeby sobie piwo zakąszać. Można cos podjeść,ale żeby to nazywać zakąszaniem ?

                    Comment

                    • Mason
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2010.02
                      • 3280

                      To jakby temat wyglądał - "zagryzacze do piwa", "podjadacze do piwa"?
                      JEDNO PIVKO NEVADI!

                      Comment

                      • unkel
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2008.08
                        • 244

                        Myślę, że "przekąska" byłoby lepszym określeniem

                        Comment

                        • Gringo
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2007.07
                          • 2160

                          chyba że jemy sowity obiad to wtedy piwo jest "popitką"

                          Comment

                          • Gringo
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2007.07
                            • 2160

                            Pivní pes

                            Znalazłem taką zakąskę w Parniku o nazwie Pivní pes.
                            Zasmakowało mi niesamowicie, zjadłem 4 porcje, pomijając obiad i utopence.

                            Kromka dobrej jakości chleba, grubo posmarowana masłem, na masło dwa duże krążki cebuli a na cebulę, krążek twarożku ołomunieckiego otoczonego papryką w proszku.

                            Palce lizać !

                            Comment

                            • wpadzio
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2011.06
                              • 2654

                              Ja osobiście uwielbiam do piwa cienko pokrojoną pleśniową surową kiełbasę lub salami. Za najlepsze uważam wyroby francuskie, choć i Włosi i Niemcy, a nawet Szwajcarzy, też nie powinni się wstydzić.
                              Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                              Serviatus status brevis est
                              3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

                              Comment

                              • lech_moj_pech
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.01
                                • 6

                                ja tm do piwa nic nie zakąszam , ewentualnie drugie piwo

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X