Coś jak jajecznica z serem i pomidorami, tyle że bez jajek.
Zakąska do piwa
Collapse
X
-
Comment
-
-
tak szczerze mowiac to jako przekaske do piwa mozna potraktowac cokolwiek na co ma sie ochote. byle tylko smakowalo i pasowalo (pijacemu oczywiscie). mozna i zapijac rosolem jak kto lubi :P
ale mozna na szybko srobic np. cos takiego:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedziSpotkałem w czeskich knajpach:
Śliwki w boczku
- boczek wędzony pokrojony w bardzo cienkie plasterki (dobrej jakości),
- suszone śliwki, ważne aby były bardzo mięsiste,
- wykałaczki
Wkładamy śliwkę (lub więcej, w zależności od wielkości) na boczek i rolujemy, przebijamy wykałaczką aby się nie rozleciał i na grilla (w ostateczności na patelnię grillową).
Po obsmażeniu, palce lizać, doskonała zakąska do piwa i jako przystawka do głównych dań grillowych.
Do każdej śliwki do środka włożyć kawałek usmażonej wcześniej drobiowej wątróbki oraz po kawałku orzecha włoskiego, potem jak w oryginale zawinąć w boczek, spiąć wykałaczką i do piekarnika.
Pracochłonne i brudzące zajęcie ale efekt niesamowity. Delikatność wątróbki i twardy orzech... PychotaJedno piwo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziło
Comment
-
-
a ja polecam paluchy czosnkowo- rozmarynowe z ciasta na pizzę do piwka pychotka szybko sie je robi i smakują genialnie
Comment
-
-
Ja to tylko mięcho, kiedyś jadłem chipsy i inne chrupkopaluszki ale zacząłem tyć i oczywiście było, że to od piwska. Teraz to najlepiej grill przed domem albo coś takiego http://kubagotuje.pl/przepisy/nugget...aka-na-szybko/ przed telewizorem. Od czasu jak nie jem tych dziwnych zapychaczy schudłem sporo a piwo pije nadal.
Comment
-
-
Nie tylko próbowałem ale i aktywnie ich nękam Dobrze grillowane odpowiednie mięso jest jednym z bardziej dietetycznych produktów jakie są. Nie mówię tu o tłustej karkówce źle przyrządzonej a o np. delikatnej polędwicy wołowej czy jagnięcinie. Nie dość, że jest to chude mięso to jeszcze wytapia się i jest milion razy bardziej dietetyczne jak te wszystkie wege soje i inne chrupiące badziewie.
Comment
-
-
Niestety o dobry drób jeszcze trudniej niż o 18letnią ładna dziewicę :P Wszystko to co jest w sklepach jest faszerowane antybiotykami o paszy z mączki kostniej już nie wspomnę. Jeżeli ktoś miał okazję porównać kurczaka ze wsi i takiego z marketu czy bazaru to wie, że to nie tylko ściema. Zresztą o dobra cielęcinę tez nie jest łatwo. Chyba najlepiej kupować dziczyznę ze sprawdzonego miejsca.
Comment
-
-
Na Białorusi (a pewnie i gdzie indziej na wschodzie) popularne są suszone rybki. Tak suche i twarde, że gdybym nie był głodny to bym sobie dał spokój z gryzieniem tego. Smażony? (podpiekany?) ciemny chleb w słupkach i zwykły ser żółty to dla mnie w zupełności wystarczająca przekąska, a jak są jeszcze oliwki to już bajka...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNa Białorusi (a pewnie i gdzie indziej na wschodzie) popularne są suszone rybki. Tak suche i twarde, że gdybym nie był głodny to bym sobie dał spokój z gryzieniem tego. Smażony? (podpiekany?) ciemny chleb w słupkach i zwykły ser żółty to dla mnie w zupełności wystarczająca przekąska, a jak są jeszcze oliwki to już bajka...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czecholandWidziałes może gdzies wiekszą oferte utopenców?
Co do Tavruzków to trzeba oferte zdecydowanie rozszerzyć tu masz racje
Trzymam kciuki, a w wolnej chwili zajrzyj jeszcze tu: http://www.browar.biz/forum/announcement.php?f=23Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment