Chlebek ze smalcem to doskonale pamietam z "Chłopskiego Jadła" w Krakowie, gwoli wyjaśnienia: chleb ze smalcem dostaje się tam standardowo między zamówieniem, a jego realizacją. Jak sami sobie wyobrażacie, ciężko jest "wepchać" w siebie zamówienie, kiedy chleba dostarczają bez końca Piwo też tam jest do zamówienia, oczywiście
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Zajrzyjcie w "Piwo-ogólne". A tam temat "Przysmaki piwne". Jest też analityczny temat o jajecznicy "Jajecznica do piwa". Zresztą ta tematyka jest w wielu tematach.
A ogólny pogląd o tym, co już było na forum, najlepiej można sobie wyrobić czytając "historyczne" tematy.
Tak Pieczarku, jesteś nominowany do objęcia stanowiska naczelnego, powiedzmy to ładnie, "przypominacza" ja jednak myślę, że piszemy na temat w temacie, który został niedawno otwarty.
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Ale powiedz Cordelku, co szkodzi uzupełnić dawno zapomniany temat? I co szkodzi przejrzeć (przynajmniej niektóre) tematy z zamierzchłej, nawet jednomiesięcznej przeszłości.
Kudłaty, nasz Art niczego nie wywala. Wyświetlane są domyślnie tematy z ostatnich 20 dni. Ale to przecież można łatwo zmienić. I wówczas widzisz tematy nawet od początku Browaru.
Tak Pieczareczku, mozna odmłodzić starsze tematy, jednak dziwnie zaczyna wygladać forum, kiedy obok siebie w jednym dziale są trzy podobne tematy, wchodzi człowiek i zaczyna sie pytać na który pisać. Uważam, ze niczym złym jest odpowiadanie na zadane pytania, tu gdzie zostały one zadanie( w tym przypadku chleb ze smalcem), nieprawdaż?
"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Wszyscy macie rację. Popieram Pieczarka ale i tych co zakładają nowe tematy. Trochę dziwnie czyta się nowe posty w tematach sprzed kilku miesięcy. Warto jednak je odwiedzić choćby po to by się nie powtarzać w nowych. Bo np o grilowaniu też już było. Powtarzanie dyskusji jest trochę bez sensu. Powtarzanie dyskusji jest trochę bez sensu.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment