Do piwa extra jest kurczak robiony na butelce.
Oto przepis.
Po przyprawieniu kurczaka (wedle uznania) zostawiamy go na godzinke lub dwie.
W tym czasie wypijamy jedno piwo butelkowe-najlepiej aby miało tradycyjna butelkę.
Po wypiciu naszego ulubionego piwka butelkę dokładnie myjemy pozbywając się przy tym z niej etykiet.
Umytą butelkę zalewamy wodą do około 1/3 pojemności i ndziewamy na nią kurczaka.
Taki duet kładziemy pionowo do naczynia (szerokiego nie koniecznie wysokiego) i to wszystko wkładamy do piekarnika.
Ja nigdy nie nagrzewałem piekarnika przed pieczeniem, po wstawieniu przyszłego obiadu zapalałem gaz i nastawiałem na ful.
Czas pieczenia to około godziny dla 1 kilograma.
Życzę smacznego
Oto przepis.
Po przyprawieniu kurczaka (wedle uznania) zostawiamy go na godzinke lub dwie.
W tym czasie wypijamy jedno piwo butelkowe-najlepiej aby miało tradycyjna butelkę.
Po wypiciu naszego ulubionego piwka butelkę dokładnie myjemy pozbywając się przy tym z niej etykiet.
Umytą butelkę zalewamy wodą do około 1/3 pojemności i ndziewamy na nią kurczaka.
Taki duet kładziemy pionowo do naczynia (szerokiego nie koniecznie wysokiego) i to wszystko wkładamy do piekarnika.
Ja nigdy nie nagrzewałem piekarnika przed pieczeniem, po wstawieniu przyszłego obiadu zapalałem gaz i nastawiałem na ful.
Czas pieczenia to około godziny dla 1 kilograma.
Życzę smacznego
Comment