Do piwa najlepiej smakuje dobra samorobna kiełbasa, tatar ogólnie mięso jakie by nie było z grilla czy na zimno zawsze będzie odpowiednie.
Zakąska do piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziA jak to jest w Niemczech? Co podają jako zakąski do piwa? Pamiętam z czasów Domu Norymberskiego w Krakowie precel piwny i bradwursty (?)
Na południu (Frankonia, Bawaria) rzeczywiście często jako zakąski/przekąski stosowane są precle (czasem w rozmiarze XXL ), do nich tzw. Obazda, czasem rzodkiewki...
Poza tym, teraz Niemcy to nie tylko kolesie w kapelusikach i skórzanych majtkach z klapą, jest coraz więcej lokali "nowomodnych", gdzie tradycyjnego żarcia (i przekąszania) nie uświadczysz...
A Niemcy, mający takie typowo germańskie imiona, jak "Mehmet, Hassan i Burak" najpewniej i tak zakąszą kebabem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mariolko Wyświetlenie odpowiedziNa majówkę byłam ze znajomi na Łotwie, gdzie zakąską do piwka były smażone świńskie uszy pokrojone w małe kawałeczki. Trochę było to gumowate, ale wynalazek niezły!
Comment
-
Comment