Wczoraj kolega stwierdzil ze oscypek jest dla niego najlepsza zakaska do piwa--dla mnie nie koniecznie!
Zakąska do piwa
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BENYCZWczoraj kolega stwierdzil ze oscypek jest dla niego najlepsza zakaska do piwa--dla mnie nie koniecznie!
Hmm...Co do oscypków to ja za nimi wogóle nie przepadam i tym bardziej nie jadł bym ich do piwa. Ale to jest tylko moje skromne zdanie,wydaje mi się że jest to kwestja gustu.Jak ktoś lubi to ma prawo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BENYCZA dzis browarek smakowa mi bez zakaski.Wychylilem dwa Zuberki i poszedlem do pracy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcin-wojtek24Hmm...Co do oscypków to ja za nimi wogóle nie przepadam i tym bardziej nie jadł bym ich do piwa. Ale to jest tylko moje skromne zdanie,wydaje mi się że jest to kwestja gustu.Jak ktoś lubi to ma prawo
Może warto spróbować oscypków z grilla. Na żywieckiej giełdzie (oczywiście pod Brackie ) cieszyły się sporym wzięciem, w tym i u mnie, a za "surowymi" oscypkami też nie przepadam.
Warto spróbować.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Dla mnie obojętne czy "surowy", czy z grilla, oscypek jest idealny do piwa.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Dla mnie obojętne czy "surowy", czy z grilla, oscypek jest idealny do piwa.
Comment
-
-
Ja w tym miejscu tylko przypomnę o istnieniu książeczki Potrawy z piwem Zbigniewa Chomicza. Właśnie ukazała się jej reedycja.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Jeżeli już mowa o serach.
Są dostępne w sklepach (nawet w marketach) zakąski serowe w postaci "Makaronu" takie długie nitki serowe o przekroju koła. sa dość ostre w smaku i nawet niezłe... do piwa pasują niezgorzej.
więc gdy komuś znudzą się już paliszki i chipsy to warto po taki specjał sięgnąć.
Niestety nie jest to najtańsza zakąska. Ceny nie pamiętam ale najtańsze to to nie było....
Comment
-
-
Najprostsza na świecie zakąska do piwa, czyli chleb ze smalcem.
Wersja czosnkowo- majerankowa, wysoce aromatyczna, nader smaczna i pożywna.
Jeszcze tylko cena i reklama gotowa .
PS.
Wyszło pół słoja, choć słoniny było z zapasem, kto ma pieska niech weźmie to pod uwagę przy zakupach. Pieczone skórki tylko wzmagają apetyt u wilkaLast edited by mark33; 2005-10-01, 13:15.
Comment
-
-
Smalec czosnkowo- majerankowy:
0,5 kg słoniny (sprawdzić zapach w sklepie )
łyżeczka majeranku , jak ktoś bardzo lubi mogą być i dwie
czosnek granulowany łyżeczka lub więcej do smaku.
Słoninę odkroić od skóry, pociąć w kosteczkę im drobniej tym lepiej. Wytapiać na patelni na średnim ogniu aby się nie przypaliły skwarki. Na koniec po wyłączeniu kuchenki wsypać czosnek i majeranek, dosolić do smaku pamiętając, że odsolic się już nie da .
Chcąc mieć równo rozłożone skwarki i przyprawy musimy pomieszać zawartość słoja gdy zacznie zastygać.
Smacznego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwomaxNARESZCIE ŻARCIE!!! i piwo
--ja l;jubie tATAR Z CEBULKO , ryby i salatke czosnkowa do piwa ale to nie lubi moja żona ,
wiec co propponujesz?
Comment
-
-
Mycie zebów na zabicie zapachu czosnku to tak jakby strzelać z procy do lotniskowca
Na czosnek mycie zębów nie działa.
Podobno pomaga jedzenie pietruszki lub picie mocnej kawy bez cukru i śmietanki.
Można też przekonać żonę by jadła czosnek razem z tobą
Ja wmawiałem żonie że to zabezpieczenie przed wampirami.... nie uwierzyła
Comment
-
Comment