Obołoń, Kwas Chlebowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Adasqo88
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 3

Dla mnie oboloński kvass jest najlepszym na naszym rynku. Jest to jeden z niewielu producentów, którzy postarali się zrobić coś bądź co bądź na skalę masową więc szacun im za to. Nigdy nie miałem okazji pić kwasu w jakiejś knajpie ale sam go raz przyrządzałem i smakował podobnie do tego obolona. Nie byłem na ukrainie ale z tego co czytałem tam jest to produkowane na ulicach więc jeśli ukraińska firma eksportuje to na polski rynek a mój własnoręcznie robiony smakował podobnie to musiał być dobry Ogólnie napój jest bardzo ciekawy (przynajmniej dla mnie) w smaku, urodziłem się w latach 80. i nigdy wcześniej czegoś takiego nie pijałem. Ma fajny słodkawy smak, taki bardzo zdrowy substytut coli. Podobno dobrze działa na kaca i trawienie? Sprawdzał to ktoś? Nie pijam go często jednak od czasu do czasu nic tak nie gasi mojego pragnienia jak właśnie obolon . Ostatniego lata nawet w lodówce zostal mi właśnie kwas i żołądkowa gorzka...Z kumplem postanowiliśmy to wymieszać (ale nie wstrząsać ). Naprawdę wyszedł ekstra drink. I ogólnie wszystkim "CZEŚĆ" jestem nowy na forum.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Adasqo88; 2012-01-19, 15:30.

Comment

• barthez
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.07
      • 367

U mnie w sklepach widuję różne kwasy (jak nie zapomnę to spojrzę, co tam jest u mnie dostępne), pijam od czasu do czasu i ogólnie gustuję. Nie mam żadnego ulubionego (jak dotychczas), ale pamiętam, że nieźle smakował mi lany, bodajże litewski lub łotewski, który sprzedawali na Festiwalu Smaku w Grucznie.

Comment

• funky83
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.07
        • 136

Ja polecam najlepszy jaki w życiu piłem to Tauras Gira Niefiltrowany. Pity z kija w knajpce przy zamku w Trokach na Litwie.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Ukraina, Ivano - Frankivsk, Petlury 2/3, Brovarnia Honir. [Bez wyszynku]
          bastion
          Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
          Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
          2022-11-21, 11:52
        • bastion
          Estonia. Raasiku, Meierei 3, Raasiku Olltehas.
          bastion
          Wieś Raasiku niczym nie różni się od innych wsi w Estonii. Idylliczna atmosfera niedzielnego popołudnia, którą używają sobie liczni miłośnicy dwóch kółek, uskuteczniający przejażdżki przy pięknej pogodzie, która nie jest tam taka oczywista o czym przekonałem się osobiście.
          ...
          2024-02-21, 21:38
        • Javox
          Obołoń, Glory To Heroes
          Javox
          Jasny lager z zawartością alko 5.0%.

Piana - większa na początku potem pełna warstewka.
          Lacing - trochę było.
          Gaz - średni plus.
          Barwa - złoto.
          Aromat - mineralna zbożowa.
          Smak - słodkawe, lekka owocowość lagerowa, mineralność, słodkawa zbożowość,...
          2024-02-13, 12:59
        • Javox
          Obołoń, Hike Blanche
          Javox
          Blanche niefiltrowane o ekstrakcie 11.3*, alko 4.9%.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
          Lacing - nic.
          Gaz - średni.
          Barwa - zamglony, jasny żółty.
          Aromat - skórka pomarańczowa (może niesyntetyczna).
          Smak - słodkawe, aromat do cukierków...
          2024-02-08, 15:10
        • bastion
          Ukraina, Owidiopol, Mikołaivska Doroha 140a, Ovidiopolskie Pivo.
          bastion
          Po stracie Krymu przez Ukrainę, trzeba było znaleźć jakiś nowy kawałek wybrzeża, by miłośnicy wypoczynku nad Morzem Czarnym mogli tam tłumnie zjeżdżać. Wybór padł na kawałek brzegu w pobliżu ujścia Dniestru. Ostatnimi latami nastąpił tam szybki rozwój infrastruktury turystycznej....
          2021-07-06, 20:35
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...