Obołoń, Kwas Chlebowy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Adasqo88
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2012.01
    • 3

    #46
    Dla mnie oboloński kvass jest najlepszym na naszym rynku. Jest to jeden z niewielu producentów, którzy postarali się zrobić coś bądź co bądź na skalę masową więc szacun im za to. Nigdy nie miałem okazji pić kwasu w jakiejś knajpie ale sam go raz przyrządzałem i smakował podobnie do tego obolona. Nie byłem na ukrainie ale z tego co czytałem tam jest to produkowane na ulicach więc jeśli ukraińska firma eksportuje to na polski rynek a mój własnoręcznie robiony smakował podobnie to musiał być dobry Ogólnie napój jest bardzo ciekawy (przynajmniej dla mnie) w smaku, urodziłem się w latach 80. i nigdy wcześniej czegoś takiego nie pijałem. Ma fajny słodkawy smak, taki bardzo zdrowy substytut coli. Podobno dobrze działa na kaca i trawienie? Sprawdzał to ktoś? Nie pijam go często jednak od czasu do czasu nic tak nie gasi mojego pragnienia jak właśnie obolon . Ostatniego lata nawet w lodówce zostal mi właśnie kwas i żołądkowa gorzka...Z kumplem postanowiliśmy to wymieszać (ale nie wstrząsać ). Naprawdę wyszedł ekstra drink. I ogólnie wszystkim "CZEŚĆ" jestem nowy na forum.
    Last edited by Adasqo88; 2012-01-19, 15:30.

    Comment

    • barthez
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.07
      • 367

      #47
      U mnie w sklepach widuję różne kwasy (jak nie zapomnę to spojrzę, co tam jest u mnie dostępne), pijam od czasu do czasu i ogólnie gustuję. Nie mam żadnego ulubionego (jak dotychczas), ale pamiętam, że nieźle smakował mi lany, bodajże litewski lub łotewski, który sprzedawali na Festiwalu Smaku w Grucznie.

      Comment

      • funky83
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.07
        • 136

        #48
        Ja polecam najlepszy jaki w życiu piłem to Tauras Gira Niefiltrowany. Pity z kija w knajpce przy zamku w Trokach na Litwie.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X