Zauważyłem to po chwili. Sorki, zdarzyło się. Można go przenieść?
Obołoń, Kwas Chlebowy
Collapse
X
-
Dzisiaj zoczyłem Kwas Chlebowy Obołona w mim warzywniaku. Rzuciłem się do półki. Ale po przeczytaniu kontretykiety odrzuciło mnie równie mocno jak wczesnij przyciągnęło. Co ten produkt ma wspólnego z kwasem chlebowym skoro w jego składzie próżno szukać chleba za to są: ekstrakt słodowy, benzoesan sodu, olejek kminkowy, dwutlenek węgla i tym podobne specyfiki. I jak się ma do tego napis na etykiecie, że robiony jest z naturalnych surowców. BłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłeLast edited by ergie; 2005-10-31, 18:08.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Kwas Obołonia bardzo mi smakuje. W sumie z kwasów, które dostałem na naszym rynku ten jest chyba najlepszy. Nie przeszkadza mi nawet jego skład.
Niestety ostatnio będąc na Ukrainie spróbowałem kwas sprzedawany z beczki na ulicy i ten beczkowy jest chyba niedoścignionym wzorem. Raz pokusiłem się o zrobienie kwasu i też nienajgorszy wyszedł.
Comment
-
-
Bardzo dobry jest taki, bodajże, litewski kwas chlebowy, sprzedawany w szklanych butelkach 0,5. Niestety nie pomnę w tym momencie nazwy, Gubernija?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobry jest taki, bodajże, litewski kwas chlebowy, sprzedawany w szklanych butelkach 0,5. Niestety nie pomnę w tym momencie nazwy, Gubernija?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziKilka kwasów przemysłowych piłem, jednak najlepszy wychodzi domowy z potężnym gazem i napuchniętymi dwoma rodzynkami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doczu Wyświetlenie odpowiedziI wybuchającymi butelkami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedziNigdy butelka mi nie trzasnęła, pakuję kwas w pety 0,5 litra i co najwyżej się troszkę naciągają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziBardzo dobry jest taki, bodajże, litewski kwas chlebowy, sprzedawany w szklanych butelkach 0,5. Niestety nie pomnę w tym momencie nazwy, Gubernija?
Comment
-
-
Dobry kwas chlebowy (o nazwie bodajże "magistracki") jest produkowany w restauracji "Ratuszowa" ("Dom pierogów") w Nowym Sączu. Mają też bardzo przyzwoity podpiwek.
Oba napoje są podawane w tradycyjnych krahlach (kwas 0,3l, podpiwek 0,5l) i smakują bardzo dobrze (smak kwasu różni się w zależności od rozlewu i czasu dojrzewania - jak to w produkcie naturalnym).
Jest dostępny na Rynku w Nowym Sączu (restauracja "Ratuszowa" - w Ratuszu i restauracja "Kupiecka" - na ścianie Rynku, praktycznie vis-a-vis "Ratuszowej") oraz na Rynku w Starym Sączu (Restauracja"Staromiejska").
Ceny:
Kwas - 4 zł
Podpiwek - 5 zł
Kaucjaza butelkę - 5 zł
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yendras Wyświetlenie odpowiedziObołon od dwóch sezonów ma latem ogródek na rynku w Poznaniu - oprócz piwa serwują również kwas i jest to niezłe rozwiązanie dla tych, którzy muszą jeszcze wrócić samochodem do domu.
Comment
-
-
Właśnie mam okazję popijać przepyszny kwasik litewski z browaru Ragutis. Jakby ktoś gdzieś trafił - polecam.
Nie wiem czy jest sens tworzyć o nim osobny wątek, gdyż to nie piwo - ale skoro kwas z obołonia jest na liscie...Jakieś sugestie?Last edited by wrednyhawran; 2011-06-17, 20:13.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Przymierzałem się do zakupu tego obołońskiego kwasu chlebowego, jednak dzisiaj rano ktoś mnie wyręczył i zrobił to za mnie.
Cóż mogę powiedzieć o tym napoju? Na pewno to, że jest aż nadto słodki, jednak zaraz po przełknięciu pozostaje ten wspaniały posmak świeżo pieczonego, żytniego chleba, o zapachu już nawet nie wspomnę, co rekompensuje tą słodycz, gdyby tylko był odrobinę mniej słodki, to byłby genialny, a tak to jest "tylko" bardzo dobry Polecam.Last edited by Mario_Lopez; 2011-12-22, 09:12.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBE
Comment
-
Comment